TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Prachtige natuur

veel wildlife,

Verenigde Staten

ONTDEK Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika worden ook wel ‘the land of the opportunity’ genoemd. En dat geldt niet alleen voor carrièremogelijkheden. De Verenigde Staten bieden als vakantiebestemming ook bijzonder veel ‘opportunities’ om van te genieten: torenhoge bergen, uitgestrekte wetlands, actieve vulkanische regio’s en bijzonder veel wildlife, zowel in zee als op het land in met name Alaska.

Met een oppervlakte van bijna 100 keer die van Nederland is er voor de reiziger bijzonder veel natuur en ander moois te verkennen. Met name het noordoosten van het land heeft nog veel écht wilde natuur te bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan de staten Washington en Oregon, maar ook Yellowstone Park en Glacier National Park.

De schitterende ruige westkust trekt bezoekers van over de hele wereld. De prachtige natuur zó prominent aanwezig, daar ga je compleet in op. Kokende warmwaterbronnen in Yellowstone Park, de rampplek waar Mount St. Helens in 1980 uitbarstte, en Olympic National Park bij Seattle, het zijn de prachtige bestemmingen waar je als Amerika-ganger op afgaat. Als je een echte natuurliefhebber bent, dan kun je hier je hart ophalen.

SEIZOENEN, WEER EN KLIMAAT IN DE VS

Het klimaat in de Verenigde Staten varieert van regio tot regio en is afhankelijk van de breedtegraad en de hoogte waar de plaats ligt. Besef dat de staat Alaska bijzonder noordelijk ligt en daardoor een compleet ander klimaat heeft dan bijvoorbeeld de staat Florida die praktisch bij de evenaar ligt en dus een vrij stabiel tropisch klimaat heeft.

Grofweg kun je er vanuit gaan dat het zuidoostelijke deel van de VS een subtropisch klimaat heeft. Het noordoosten heeft grofweg een vochtig warm tot heet landklimaat. Het centrale deel van de VS is droog en warm tot heet. Het westen varieert erg vanwege de Rocky Mountains, waardoor er sprake is van berg-, mediterrane en woestijnklimaten.

In Alaska is sprake van een arctisch en subarctisch klimaat, waarbij in kleine regio’s sprake is van een mediterraan klimaat.

Door de invloed van de oceanen aan weerszijden zijn de wintertemperaturen langs de kusten in de regel zachter dan in het binnenland. Met name de winters kunnen in het centrale noorden van de States bijzonder koud zijn door de koude noordelijke poolstroming die dan van invloed is.

FLORA EN FAUNA IN DE VERENIGDE STATEN

In heel de Verenigde Staten komen in totaal misschien wel 100.000 verschillende plantensoorten voor. De VS heeft daarmee met China de grootste variatie in gematigde flora ter wereld. Met name door staten met een tropisch klimaat zoals Hawaii en Florida, wordt de biodiversiteit alleen maar groter. De staten op een hogere breedtegraad, dus noordelijker, hebben over het algemeen een kleinere biodiversiteit.

Zo geldt dat hetzelfde met de fauna. Door de vele verschillende klimaten zijn er ook bijzonder veel diersoorten verspreid over de Verenigde Staten te vinden. De schattingen gaan er vanuit dat er 432 soorten zoogdieren voorkomen, 800 vogelsoorten en meer dan 100 duizend soorten insecten.

Met name in de noordwestelijke staten komen grote zoogdieren voor, zoals zwarte beren, grizzly’s, wolven, lynxen, elanden en bizons. Alaska is natuurlijk een walhalla als het aankomt op wildlife spotten, maar ook in de staten Washington, Oregon en Montana komen veel wildlife voor.

TOP 3 REIZEN NAAR Verenigde Staten

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
fly-en-drive rondreis door Alaska
Alaska 22 DGN
vanaf 4802,-

Avontuurlijk Alaska

  • Goudzoekerscultuur
  • Bergen en gletsjers
  • Nationale parken
Mount St. Helens
Verenigde Staten

De explosieve Mount St. Helens

LEES DIT VERHAAL image title
Olympic National Park staat Washington
Verenigde Staten

Olympic National Park

LEES DIT VERHAAL image title
Highlights van Yellowstone National Park
Verenigde Staten

8 Highlights van Yellowstone National Park

LEES DIT VERHAAL image title