TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

DE WIJDSE

WOESTHEID VAN

PATAGONIE

ONTDEK Patagonië

Patagonië vakantie

Patagonië bestrijkt het zuidelijke deel van Argentinië en Chili en beschikt over enkele van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Niet alleen kent dit zuidelijke deel van Zuid-Amerika een enorme diversiteit aan flora en fauna. Het landschap wordt gekenmerkt door enorme en grote aantallen landtonggletsjers in het zuiden, vrijwel onbewoonde steppes in het binnenland en een bijna surrealistisch groen fjordenlandschap in Chileens Patagonië.
Patagonië vakantie: een lust voor je zintuigen!

TIP: Aan het oriënteren op een Patagonië vakantie ? Vind hier al onze reizen. Wil je liever bij ons op kantoor je Patagonië vakantie bespreken? Bel even voor het maken van een afspraak 010-7144453.

Patagonië verder…….
De bijzondere landschappen, de verschillende klimaatzones en het Andesgebergte dat als een ruggengraat door dit deel van het continent loopt, maken de 100.000 vierkante kilometer die Patagonië meet tot een bijzondere reisbestemming die je je leven lang bijblijft.

Seizoenen, weer en klimaat in Patagonië

Patagonië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomers en winters tegenovergesteld zijn aan die op het noordelijk halfrond. In juli is het er hartje winter, in januari hartje zomer.

Aangezien Patagonië verschillende klimaatzones kent, is dit niet overal merkbaar. In de hooggelegen Andes is het altijd ijzig koud, terwijl in de dalen de temperaturen ’s zomers aanzienlijk kunnen oplopen. De kustzones hebben in de regel een gematigd zeeklimaat, afhankelijk van de breedtegraad.

De hoogstgelegen gebieden hebben te maken met eeuwige sneeuw. De gebieden ten oosten van de Andes liggen in de luwte van de luchtstroom, waardoor hier zeer weinig neerslag valt. Dit gebied kent alleen toendrabegroeiing. In de meer zuidelijke delen van Patagonië aan de westkant, heerst een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat en in de zomer wordt het daar gemiddeld 15-20 graden. Hoe zuidelijker men komt des te kouder het wordt. Het meest zuidelijke puntje kent een koel zeeklimaat tot een Arctisch klimaat.

Patagonië vakantie; bezienswaardigheid uitgelicht: Perito Morenogletsjer

De Perito Moreno is een gletsjer die eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik en 5 kilometer breed is. De ijsmassa van de Perito Moreno verschuift maximaal 2 meter per dag. Als je op de Perito Moreno loopt kun je het gekraak horen en als je vooraan staat waar de Perito Morenogletsjer aan het water grenst, zie je enorme brokken in het water vallen. Brokken zo groot als huizen vallen in het water onder een luid kabaal, erg indrukwekkend.
Deze gletsjer is zich niet aan het terug trekken zoals zoveel andere gletsjers op de wereld wel.
TIP: Bijna ieder jaar in maart stort de Perito Moreno in elkaar. Als je op vakantie gaat naar Patagonië moet je hier dus langs. Kijk hier naar een filmpje van het instorten van Perito Moreno.

 

Flora en fauna

Onder invloed van de verschillende klimaatzones is de vegetatie in Patagonië zeer divers. De begroeiing loopt uiteen van eindeloze steppes ten oosten van de Andes tot aan barre graslanden in het uiterste zuiden, bij Vuurland. In het hooggebergte is geen begroeiing en vind je uitsluitend eeuwige sneeuw, rotsen en gletsjers.

In de lager gelegen delen van Patagonië zijn er oerbossen te vinden van jarilla bomen. Daar zijn ook veel meer verschillende diersoorten te vinden dan in de hooglanden, zoals bevers, zalmen, zeeleeuwen en talloze vogelsoorten. De guanaco, de wilde lama, is een oorspronkelijke steppebewoner, en voortdurend in strijd verwikkeld met de poema. Daarnaast komen nog andere dieren voor zoals verschillende soorten hazen, de poedoe, een kleine hertensoort, en jakhalsvossen. De kuststreken herbergen enorme aantallen walvissen, orka’s en zeeleeuwen.

Patagonië vakantie; wie wil daar niet naar toe

TOP 3 REIZEN NAAR Patagonië

rondreis naar Patagonie Ushuaia
Patagonië 26 DGN
vanaf 4284,-

De Zuidelijke ronde van Patagonië

  • Fjorden en gletsjers
  • Kleurrijke dorpjes
  • Nationale parken
reis naar de Iguazu watervallen
Argentinië 10 DGN
vanaf 3048,-

Extensie Iguazu

  • 's Werelds grootste watervallen
  • Tropisch regenwoud
  • Rijke flora en fauna
individuele rondreis door Patagonie
Patagonië 9 DGN
vanaf 959,-

Extensie Salta

  • Fantastische uitzichten
  • UNESCO Werelderfgoed
  • Cultuur
Highlights van Patagonie
Patagonië

De ultieme highlights van Patagonië

LEES DIT VERHAAL image title
Torres del Paine Patagonië
Patagonië

Torres del Paine

LEES DIT VERHAAL image title
Los Glaciares National Park
Patagonië

Los Glaciares National Park

LEES DIT VERHAAL image title

Impressies