TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

BIJZONDERE

AVONTUREN

DOWN UNDER

ONTDEK Australië

Australië

Australië, dat zijn naam dankt aan het vermeende continent terra australis incognita (“onbekend zuidelijk land”), werd al enkele tienduizenden jaren bewoond voor het door Europeanen zou worden ontdekt. Inmiddels is het één van de mooiste vakantiebestemmingen van de wereld.

We hebben al verschillende reizen voor je samengesteld, maar we kunnen ons ook voorstellen, dat je zelf een plan het gemaakt of dat je bijvoorbeeld tijdens je reis op bezoek wilt bij familie of vrienden. We horen het graag van je, want je komt tenslotte niet iedere dag aan de andere kant van de wereld!

Seizoenen, weer en klimaat in Australië

Let op bij het plannen van je reis, want wanneer het in Nederland zomer is, is het in Australië winter. Het land is zo groot, dat het verschillende klimaatzones heeft: een woestijnklimaat in het binnenland, een gematigd klimaat in het zuiden en een tropisch klimaat in het noorden. Wil je naar Centraal-Australië dan zijn de maanden april, mei, augustus, september en oktober de beste maanden en wanneer je naar Noord-Australië wilt reizen de maanden juni tot en met november.

Flora en fauna

Van grote wereldsteden tot kleine dorpjes het bijna onbewoonde binnenland en van prachtige stranden en het Great Barrier Reef tot indrukwekkende ‘rode’ bergen en woestijnlandschappen met waterpoelen en natuurlijk dieren die onmiskenbaar bij Australië horen, zoals kangoeroes, koala’s en Tasmaanse duivels, dit land heeft het allemaal.

 

Impressies