TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

ARGENTINIË,

DE PAMPA’S EN GLETSJERS

VAN PATAGONIË

ONTDEK Argentinië

Argentinië

Argentinië is een land dat zich uitstrekt van halverwege Zuid-Amerika tot in de zuidelijkste punt van het continent. Het land is ruim 67 keer zo groot als Nederland en biedt ruimte aan zo’n beetje de meest extreme landschappen  ter wereld. Van de Iguazu Falls in het noorden tot de onherbergzame woestijnvlaktes in het zuiden, is Argentinië een geweldig vakantieland voor avonturiers en natuurliefhebbers.

In dit deel van Zuid-Amerika vind je een enorme diversiteit aan landschappen, aan flora en fauna. Dit komt door de diverse klimaatzones die je hier vindt. Het Andesgebergte loopt als een ruggengraat door het continent en is van grote invloed op omliggende natuur.

Veel mensen weten niet dat de 100.000 vierkante kilometer van Patagonië, deel uitmaakt van Argentinië.  Patagonië beslaat namelijk het grootste deel van zuidelijk Argentinië en Chili en is een geliefde vakantiebestemming.

SEIZOENEN, WEER EN KLIMAAT IN PATAGONIË

Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond en de zomers vallen dus in de wintermaanden bij ons. In juli is het er hartje winter, in januari hartje zomer.

Aangezien Argentinië zo uitgestrekt is en er grote hoogteverschillen zijn, vind je er diverse klimaatzones. In de hooggelegen Andes is het altijd koud, terwijl in de dalen de temperaturen ’s zomers aanzienlijk kunnen oplopen. De kustzones hebben in de regel een gematigd zeeklimaat, afhankelijk van de breedtegraad. In het noorden zijn de temperaturen in het binnenland aanzienlijk hoger doordat deze dichter bij de evenaar liggen.

In de hoogstgelegen gebieden in de Andes vind je eeuwige sneeuw. De regio’s die ten oosten van de bergketen liggen zijn gortdroog, aangezien deze in de luwte liggen en hier weinig neerslag valt.

In het zuiden van Argentinië heerst een gematigd zeeklimaat en wordt het in de zomers gemiddeld 15-20 graden. Echter, hoe zuidelijker je reist, hoe kouder het wordt. Reis je helemaal naar het zuiden van het land, naar Vuurland, dan is het koud, want hier heerst een koel zeeklimaat tot een Arctisch klimaat.

FLORA EN FAUNA

Door de verschillende klimaatzones die voorkomen in Argentinië, is de natuur zeer divers. De begroeiing in Argentinië loopt uiteen van eindeloze steppes ten oosten van de Andes tot aan barre graslanden in het uiterste zuiden en subtropische vegetatie in het noorden. In het hooggebergte is er  geen begroeiing en vind je uitsluitend eeuwige sneeuw, rotsen en gletsjers.

In de lager gelegen delen van Argentinië zijn er eindeloze oerbossen te vinden en veel jarilla struiken, die prachtig zijn als ze in bloei staan. In die contreien vind je ook een grotere biodiversiteit aan dieren dan in de hooglanden. Denk dan aan bevers, zalmen, zeeleeuwen en talloze vogelsoorten. De guanaco, de wilde lama, voert voortdurend strijd met de poema, die ook veel voorkomt in deze streken. Daarnaast komen hier ook andere dieren voor zoals diverse hazensoorten, de poedoe, een klein soort hert, en jakhalsvossen. De kusten zijn dichtbevolkt met vogelkolonies, walvissen, orka’s en zeeleeuwen.

TOP 3 REIZEN NAAR Argentinië

rondreis naar Patagonie Ushuaia
Patagonië 26 DGN
vanaf 4284,-

De Zuidelijke ronde van Patagonië

  • Fjorden en gletsjers
  • Kleurrijke dorpjes
  • Nationale parken
reis naar de Iguazu watervallen
Argentinië 10 DGN
vanaf 3048,-

Extensie Iguazu

  • 's Werelds grootste watervallen
  • Tropisch regenwoud
  • Rijke flora en fauna
Autorondreis door Patagonië
Patagonië 25 DGN
vanaf 3940,-

Nationale parken van Patagonië

  • National parken
  • Gletsjers en wildlife
  • Typisch Zuid-Amerikaanse cultuur
Torres del Paine Patagonië
Patagonië

Torres del Paine

LEES DIT VERHAAL image title
Highlights van Patagonie
Patagonië

De ultieme highlights van Patagonië

LEES DIT VERHAAL image title
Cordillera Paine
Patagonië

Cordillera Paine

LEES DIT VERHAAL image title

Impressies