TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Alaska,

THE LAST FRONTIER

ONTDEK Alaska

Alaska vakantie

Aan het oriënteren op een vakantie naar Alaska?
Jouw Alaska vakantie is één grote natuur beleving en staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, ontelbare gletsjers, zalm vissende beren, een prachtige kustlijn en een hele rijke “wildlife”. Een bijzondere bestemming die met geen pen te beschrijven is.

Wij maken je Alaska vakantie graag op maat. Alaskaspecialist met 20 jaar ervaring geeft je zekerheid dat we je precies op die plekken brengen die aan sluiten bij je wensen.
Je Alaska vakantie kan niet meer stuk en wil je direct naar onze reizen kijk dan hier of wil je nog meer inspiratie op doen? lees dan verder.

Over Alaska

Wat veel mensen niet weten is dat Alaska pas sinds 1867 Amerikaans grondgebied is. Voordien behoorde het tot de Russische Federatie. De Amerikanen betaalden het schijntje 7,2 miljoen dollar voor het gebied. De Russen dachten dat het niet meer waard was, maar de bodem bleek vol te zitten met goud, olie en steenkool.

TIP: Alaska vakantie highlights

De toeristische highlights die mensen naar Alaska trekken zijn de nationale parken, het vele wildlife, de fjorden met gletsjers en de goudzoekerscultuur.
Een van die plekken is bijvoorbeeld McCarthy in het zuiden van Alaska. Een dorp dat op 10 minuten rijden ligt van de Kennicott mijnen waar in de jaren 20 en 30 koper werd gewonnen. Je kunt hier nog steeds naar toe rijden met je eigen auto, al hoewel de laatste 10 kilometer van de weg slecht zijn. Hier is ook de documantaire ” The Edge of Alaska” opgenomen. Bekijk de trailer van 5 minuten, dan krijg je een goed idee waar je terecht komt. Zonder meer de moeite waard om McCarthy toe te voegen aan je Alaska vakantie.
Een Alaska vakantie zou je ook prima kunnen combineren met de Yukon (Canada). De voornaamste weg is de Alaska Highway, een snelweg (gravel road) die Alaska met de Yukon verbindt.

Seizoenen, weer en klimaat in Alaska

Het weer in Alaska is onderhevig aan talloze invloeden, zoals luchtstromen, zeestromen en gebergten. Door deze veelvoud aan factoren is het lastig een eenduidige klimaatschets te geven. In de verschillende regio’s van Alaska is het weer dus verschillend. Hieronder een korte beschrijving van de regio’s in Alaska en hun weertype:

Het zuidoosten (Alaskan Panhandle):
Het klimaat in de Alaskan Panhandle is het warmste, natste en meest gematigde weertype van de staat. Een groot deel van dit gebied is gematigd regenwoud. Er zijn milde temperaturen in de winter en veel neerslag gedurende het hele jaar.

Zuiden (regio Anchorage):
Hier heerst een mild klimaat, onder andere door de invloed van de zee. Tevens ligt deze regio in de luwte van de noordelijker gelegen bergen, waardoor de echt koude poollucht hier nauwelijks kan doordringen.

West-Alaska:
Het subarctische zeeklimaat in het zuidwesten en het continentaal subarctische klimaat verder naar het noorden, zorgen voor gematigde temperaturen die naar het noorden toe lager worden.  Hier varieert de hoeveelheid neerslag per regio enorm. Zo krijgt de noordelijke kant van het Seward schiereiland nauwelijks de jaarlijkse hoeveelheid neerslag die in een gemiddelde woestijn valt, terwijl sommige locaties elders in het westen ruim tien maal zoveel jaarlijkse neerslag krijgen.

Binnenland van Alaska:
Het binnenlandse klimaat van Alaska is extreem en is een typisch voorbeeld van een continentaal subarctisch klimaat. Zowel de heetste en koudste temperaturen in Alaska treden op in de regio van Fairbanks. Tijdens de zomers kunnen temperaturen worden bereikt van wel 34 °C, terwijl in de winter de temperatuur kan dalen tot wel -45 °C. Neerslag valt er niet veel, maar de neerslag die er valt, valt meestal tijdens de zomer.

Noord-Alaska:
Het klimaat in het uiterste noorden van Alaska is wat je mag verwachten voor een gebied ten noorden van de poolcirkel. Het arctische klimaat zorgt voor lange, zeer koude winters en korte, koele zomers. Zelfs in juli komt de gemiddelde lage temperatuur nauwelijks boven het vriespunt en elke maand van het jaar kan hier sneeuw vallen. Een Alaska vakantie naar dit gebied vergt dus wat extra voorbereidingen.

Flora en fauna

Vrijwel niets uit Alaska heeft zoveel aantrekkingskracht op toeristen als het vele wildlife dat je hier vindt. Grizzlyberen, zwarte beren, elanden, ijsberen, kariboes, berggeiten, bisons en Dall schapen, orka’s, het is een lange lijst die slechts alleen uit zoogdieren in Alaska bestaat.

Ook de vele soorten vogels en het rijke mariene leven voor de kusten van Alaska is geweldig. De machtige Yukon River en de talloze kleinere en grotere riviertjes zitten vol zalm, forel en andere vissoorten.

Het mooie is dat de bevolking zo in harmonie leeft met de natuur. Het komt dan ook regelmatig voor dat er een eland wordt gesignaleerd in een buitenwijk van Anchorage.

TIP Alaska vakantie:

Aan het oriënteren op een Alaska vakantie ? Vind hier al onze reizen. Wil je liever bij ons op kantoor je Alaska vakantie bespreken? Bel even voor het maken van een afspraak 010-7144453.
Manuel en Robbert kunnen als geen ander een bijzondere reis samenstellen op basis van hun jaren lange ervaring.

Alaska vakantie; wie wil er niet naar toe!

TOP 3 REIZEN NAAR Alaska

Autoreis Alaska en Yukon Combinatiereis met huurauto Yukon en Alaska
Alaska 21 DGN
vanaf 3594,-

Alaska en Yukon Helemaal

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • Bergen en gletsjers
fly-en-drive rondreis door Alaska
Alaska 22 DGN
vanaf 4802,-

Avontuurlijk Alaska

  • Goudzoekerscultuur
  • Bergen en gletsjers
  • Nationale parken
rondreis door Alaska trein huurauto
Alaska 15 DGN
vanaf 3598,-

Discover Alaska by Train and Car

  • Treinreis
  • Denali National Park
  • Fjorden Cruise
Denali National Park Alaska Mount McKinley
Alaska

Denali National Park: Alaska’s laatste wild west wildernis

LEES DIT VERHAAL image title
Alaska reizen hoe lang reisduur
Alaska

Naar Alaska reizen, maar hoe lang?

LEES DIT VERHAAL image title
regio's van Alaska
Alaska

Regio’s van Alaska

LEES DIT VERHAAL image title

Impressies