TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Extensie Salta

vanaf 959 ,-

Heb je nog niet genoeg gekregen van alle natuurpracht na je rondreis in Patagonië? Verleng je reis dan met deze bijzondere extensie naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Bij deze individuele rondreis door Patagonië ontdek je in korte tijd veel natuurlijke en historische hoogtepunten van dit gebied.

Deze individuele rondreis door Patagonië in het kort

Deze rondreis voert je onder andere langs drie hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) in het noorden van Argentinië. Zo breng je een bezoek aan het befaamde treintraject ‘Tren a las Nubes’. Het tweede hoogtepunt is een traject dat je aflegt via de Puna langs Ruta 40 naar ‘Salinas Grandes’ (de Grote Zoutmeren) van Jujuy. Het derde hoogtepunt is de route die loopt van Lipan naar het dorp Purmamarca, dat aan de voet ligt van de bekende ‘Cerro de los 7 colores’ (de Berg van de 7 kleuren).

Ook breng je een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca. Deze 155 kilometer lange vallei staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze vallei biedt al duizenden jaren ruimte aan een belangrijke handelsroute tussen het hoogland van de Andes en de lager gelegen streken. De Rio Grande die door de vallei stroomt valt tijdens de winters droog, maar vloeit gedurende de zomers rijkelijk.

Een ander hoogtepunt van deze rondreis door Patagonië is de Route 68 die je rijdt. Terwijl je rijdt over deze weg, die door de Quebrada de las Conchas voert, schuiven prachtige canyons en rotsformaties aan de horizon voorbij. Deze bijzondere vormen hebben vanwege hun vormen bijzondere namen gekregen, zoals Amfitheater en Duivelskeel.

Het mooie aan de route die je aflegt is de grote variatie in landschappen waar je doorheen komt. Zo rijd je het ene moment door bijna buitenaards landschap, terwijl je het andere moment door weelderig groene streken rijdt. Neem als voorbeeld de Recta de Tintin. Deze kaarsrechte weg was vroeger een handelsroute van de Inca’s. Het omliggende landschap wordt getypeerd met cactussen tot aan de horizon.

Deze rondreis neemt je mee langs de bijzondere landschappen van het Argentijnse deel van Patagonië en geeft een goed beeld van de lokale cultuur en de schitterende natuur.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-2 Salta - Purmamarca

Vandaag staat de ‘Safari naar de Wolken’ op het programma: de ‘Safari a las Nubes’ of ‘Salinas Grandes’ zoals deze in het Spaans door onze operator genoemd wordt, biedt je de mogelijkheid om drie verschillende circuits in het noorden van Argentinië te ontdekken op dezelfde dag.

Het eerste circuit ‘Camino a las Nubes’ leidt je langs de befaamde spoorweglijn ‘Tren a las Nubes’ door de ‘Quebrada del Toro’ (Vallei van de Stier) naar San Antonio de los Cobres.

Het tweede circuit gaat via de Puna langs Ruta 40 naar ‘Salinas Grandes’ (de Grote Zoutmeren) van Jujuy.

Het derde circuit loopt van Lipan naar het schilderachtige dorp Purmamarca, dat aan de voet ligt van de bekende ‘Cerro de los 7 colores’ (de Berg van de 7 kleuren). e maakt de reis per eigen huurauto, dus zorg dat je goed uitgerust bent om op deze hoogte te reizen. De lokale bevolking is gewend te kauwen op cocabladeren, omdat dit soelaas zou bieden wanneer de hoogte tot wel 4200 meter hen parten gaat spelen. Je kunt vandaag genieten van de meest fantastische uitzichten en de bijzondere plaatsen die je passeert.

DAG 3-4 Purmamarca - Tilcara - Salta

Je gaat vandaag de Quebrada de Humahuaca ontdekken. Deze brede vallei staat als cultuurgoed en geografische formatie op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vertrek op tijd zodat je ook nog de tijd hebt om pittoreske plaatsjes als Humahuaca en Maimará te bezoeken. Je kunt lunchen in het dorpje Tilcara, bekend om zijn processies en de nabijgelegen Incaruïnes van Pucará. Tilcara wordt beschouwd als de archeologische hoofdstad van Jujuy. Vlakbij het centrum van het dorp kun je de Pucará bezoeken. ‘Pucará’ betekent ‘fort’ en het is gebouwd door de oorspronkelijke bewoners van Quebrada de Humahuaca. In de middag keer je terug naar Salta. Dag 4 is vrij te besteden om Salta te verkennen.

DAG 5-6 Cafayate

Na het ontbijt rijd je naar Cafayate via de route 68 die door de Quebrada de las Conchas voert en geniet je van de prachtige canyons en rotsformaties onderweg, die door hun vormen bijzondere namen hebben gekregen zoals Amfitheater en Duivelskeel. Cafayate, gelegen op 1680 meter boven zeeniveau, is bekend door zijn beroemde Torrontes wijn. Ook kun je de unieke architectuur van de kathedraal bewonderen, het met bloemen omgeven hoofdplein, de pittoreske steenmolen of de wijnmusea. Dag 6 is ter vrije besteding om de omgeving te verkennen of wellicht een dagje te relaxen aan het zwembad. Maak eventueel een uitstapje naar Quilmes op ongeveer 50 kilometer zuidelijk van Cafayate. Dit is een historische vesting waar volgens de overlevering de stad Quilmes het langste weerstand bood tegen de Spaanse overheersing.

DAG 7 Cachi

Vandaag vervolg je de reis in noordwestelijke richting. De onverharde wegen tonen een indrukwekkend en kleurrijk landschap. Na iedere bocht verschijnt telkens weer een compleet ander uitzicht en kun je je verbazen over de ene na de andere bijzondere rotsformatie. Neem de tijd om van de omgeving te genieten. Ook is het de moeite waard om een weverij of een kerkje te bezoeken in één van de kleine, met leem gebouwde dorpjes langs de weg.

DAG 8 Salta

Vandaag rijd je verder terug naar Salta en krijg je nog meer spectaculaire landschappen te zien. Eerst rijd je over de ‘Recto de Tintin’. Dit is een kaarsrechte weg, ooit een route van de Inca’s met aan beide kanten cactussen zover het oog rijkt, die getuige zijn van de beschavingen die hier ooit woonden. Vanaf ‘Piedra del Molino’, een uitkijkpunt op meer dan 3000 meter hoogte, leidt een slingerweg van 100 kilometer je naar de stad Salta. Als je wilt, kun je in de Lerma Vallei nog provinciale stadjes zoals Chicoana bezoeken, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tevens wordt hier het grootste gedeelte van de Argentijnse tabak geproduceerd. Het motto van de dag blijft hetzelfde: laat je verrassen en geniet van de natuur! Na aankomst in Salta lever je de huurauto in bij je hotel. De rest van de dag heb je de tijd om nog even van Salta ‘la linda’ te genieten.

DAG 9 Buenos Aires

Vlucht naar Buenos Aires vanaf Salta Airport.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • huurauto op dag 3-8, inclusief 200 km per dag en verzekeringen (ophalen en inleveren bij luchthaven/hotel)
  • hotelaccommodatie op basis van logies en ontbijt

Disclaimer prijs

*De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Kijk bij de individuele reizen op www.patagoniespecialist.nl of neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.