TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Highlights van Patagonië

vanaf 2299 ,-

Deze individuele rondreis door Patagonië leidt je langs de mooiste highlights van het diepe zuiden van Zuid-Amerika. Of je nu over gletsjers wilt wandelen, walvissen of pinguïns van dichtbij wilt bewonderen, de woestijn wilt doorkruisen of met gaucho’s samen lasso’s wilt werpen en daarna van een overheerlijke steak van de grill wilt genieten, in Patagonië kan het allemaal.

Deze individuele rondreis door Patagonië neemt je mee naar de hoogtepunten in een gebied dat op zichzelf al een hoogtepunt genoemd kan worden.

Deze individuele rondreis door Patagonië in het kort

Na je aankomst in de hoofdstad van Argentinië; Buenos Aires, ben je eerst in de gelegenheid deze bruisende stad te gaan verkennen. Buenos Aires heeft een geweldig uitgaansleven en is rijk aan musea, zodat je direct in de sfeer komt van de cultuur van de Argentijnen. Ook is het leuk een tango workshop bij te wonen, want nergens leeft de tango zoals hier.

Op dag 3 van de reis vlieg je naar de aanzienlijk zuidelijker gelegen stad Trelew. Daar haal je de huurauto op en rijd je naar Puerto Madryn, het echte begin van deze rondreis door Patagonië.

Bij Puerto Madryn vind je direct de eerste highlight van Patagonië: het UNESCO natuurreservaat Península Valdés, dat bekend staat om de enorme kolonies van zeezoogdieren. Tot en met dag 5 verken je hier de prachtige omgeving en het nabijgelegen schiereiland.

Je doorkruist het land en komt aan in Equel, een stadje dat gelegen is aan de zuidelijke zijde van het merendistrict. De plaats is gelegen op de grens tussen de hoge bergen van de Andes en de steppe van Argentinië. Hier kun je de grens met Chili oversteken of wandelen in Nationaal Park Los Alerces.

Via de authentieke stad Bariloche reis je per vliegtuig naar El Calafate en bezoek je de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer.

Later tijdens deze individuele rondreis door Patagonië breng je ook een bezoek aan het natuurpark bij El Chalten. De pure oerbossen, gletsjers, bergen en beken maken dit gebied tot een van de meest geliefde wandelparken ter wereld.

Op dag 16 van je reis lever je je huurauto in en vlieg je vanuit El Calafate naar Buenos Aires. Op dag 17 reis je terug naar Nederland.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-2 Buenos Aires

Je reis begint in deze bruisende hoofdstad van Argentinië. Er is hier veel te zien en te doen: een fantastisch uitgaansleven, veel interessante musea en je kunt er heerlijk wandelen door de straten en de architectuur bewonderen. Verder zijn er ook de tango, voetbalclub Boca Juniors en natuurlijk polo, waar Argentinië wereldberoemd om is en wat veel publiek trekt. Buenos Aires is een elegante Zuid-Amerikaanse stad met een licht Europees gevoel.

DAG 3-5 Puerto Madryn – Península Valdés

Vroeg in de ochtend vlieg je naar Trelew en rijd je verder naar Puerto Madryn dat het begin inluidt van het bezoek aan Patagonië. Puerto Madryn ligt bij het UNESCO natuurreservaat Península Valdés en is beroemd om de grote kolonies zeezoogdieren die hier leven. Puerto Madryn is een ontspannen stadje. In het hoogseizoen is het gezellig flaneren op de boulevard aan het strand dat diverse eetgelegenheden kent.

Op dag 4 rijd je met je huurauto naar het schiereiland om dit op eigen gelegenheid te ontdekken. Je overnacht in Puerto Piramides waar je bij verschillende excursies walvissen kunt spotten. Bij Punta Norte heb je een prachtig uitzicht op de zeeleeuwenkolonie en in het juiste seizoen mogelijk ook jagende orka’s.

Op dag 5 bezoek je de pinguïns op Estancia San Lorenzo of de zeeleeuwen bij Punta Delgada en het vogeleiland. ‘s Avonds neem je een comfortabele nachtbus naar Esquel, dat tegen de prachtige Andes aan ligt.

DAG 6-7 Esquel

Esquel ligt aan de zuidkant van het merendistrict, op het grensgebied tussen steppe en de Andes en is een waar paradijs voor buitensporters en wandelaars. Je hebt hier veel vrije tijd om te wandelen in Nationaal Park Los Alerces. Raften of vissen kan heel goed op de Corcovado rivier.

Ook kun je de grens oversteken naar Chili, want daar ligt een gematigd regenwoud; een prachtige rit er naartoe brengt je bij leuke plaatsjes in de buurt, zoals Trevelin, dat bekend staat om haar handwerkmarkt. Of ga raften op de Futaleufu, waar naartoe van heinde en verre kajakkers en rafters komen.

DAG 8-10 Bariloche – Villa La Angostura - Bariloche

Vandaag rijd je naar Bariloche via het prachtige Los Alerces National Park. Je passeert bij Cholila op ongeveer 100 kilometer ten noorden van Esquel, midden in het prachtige natuurpark. De beruchte westernhelden Butch Cassidy en Sundance Kid verbleven hier ook een tijd toen zij op de vlucht waren voor de mannen van de wet.  Op dag 9 reis je verder naar San Martin de los Andes. Onderweg zie je de Alerce-bomen die tot 40 meter hoog kunnen worden.

Een goede stop voor de lunch is Villa la Angostura, alwaar de broer van onze koningin zijn restaurant runt, maar waar ook genoeg andere leuke uitspanningen te vinden zijn. Hierna rijd je nog zo’n 70 km langs de prachtige Zeven Merenroute tot je bij je accommodatie aankomt. Dag 10 kun je gebruiken om de omgeving van San Martin de Los Andes en het noordelijker gelegen Junin de Los Andes en het natuurpark rondom de vulkaan Lanin te verkennen.

Niet voor niets brengen onze koning en koningin een aantal weken per jaar in deze regio door. In de middag rijd je weer naar het zuidelijker gelegen Bariloche.

DAG 11-15 El Calafate – Perito Moreno - El Chalten

Je levert de huurauto in op het vliegveld en vliegt vandaag naar El Calafate. El Calafate is wereldberoemd vanwege de Perito Moreno gletsjer, de enige gletsjer ter wereld waar met regelmaat een fenomeen geschiedt dat het ‘breken’ van de gletsjer wordt genoemd. Een oorverdovend natuurverschijnsel dat vier dagen duurt en nergens mee te vergelijken valt! Zonder het ‘breken’ vallen er ook geregeld grote brokken ijs van de wand af, wat een indrukwekkend schouwspel is. Het zien van de Perito Moreno is iets wat je nog lang bij zal blijven. In de middag ga je het gezellige El Calafate verkennen en kun je al wandelend bijvoorbeeld het vogelreservaat aan het meer bezoeken.

Op dag 12 is er tijd voor een excursie te paard naar Cerro Frías waar je van vergezichten over de Andes kunt genieten. Vanaf hier is Fitz Roy op 200 kilometer ten noorden te zien, maar ook het Torres del Paine zo’n 100 kilometer zuidelijk! Op dag 13 rijd je met de huurauto naar de Perito Moreno gletsjer om daar uitgebreid te kijken en van daaruit ga je door naar El Chalten aan de voet van het Fitz Roy massief op ongeveer 2,5 uur rijden. De uitzichten op de Andes zijn fenomenaal. Wanneer de bergen Fitz Roy en Torres opdoemen in de verte ziet je ook de gletsjer Grey, die duidelijk maakt dat de gletsjers bij El Calafate slechts enkele van de vele giganten zijn die het nationale park rijk is.

Dag 14 en 15 kun je gebruiken om te wandelen op een van de paden in het natuurpark bij El Chalten. De pure oerbossen, gletsjers, bergen en beken maken dit gebied tot een van de meest geliefde wandelparken ter wereld en in overleg met de hoteliers kun je een goed pad afstemmen op je wensen en kunnen. De heerlijke keuken zorgt dat je weer op krachten komt van de lange wandelingen. ´s Avonds kun je bij het haardvuur in de knusse living van de hosteria eindeloos neuzen in boeken die de geschiedenis van dit gebied vertellen en over de vele klimmers die van over de hele wereld hier kwamen om de kroon op hun carrière te zetten met de beklimming van de berg Fitz Roy.

DAG 16-17 El Calafate – Buenos Aires

Je rijdt in de ochtend terug naar de luchthaven van El Calafate voor de vlucht naar Buenos Aires, waar je de laatste dagen nog kunt genieten van de Argentijnse sfeer en wellicht wat inkopen kunt doen voorafgaand aan de vlucht naar huis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • huurauto op dag 2-5, 6-11, 13-16, inclusief onbeperkte kilometers en verzekeringen (ophalen en inleveren bij vliegveld/hotel)
  • hotelaccommodaties op basis van logies en ontbijt (verblijf op Estancias op basis van half-/volpension mogelijk tegen meerprijs op aanvraag bij boeking)
  • nachtbus op dag 5, met slaapstoelen (ligstand), inclusief ontbijt

Disclaimer prijs

*De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Kijk bij de individuele reizen op www.patagoniespecialist.nl of neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.