TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Extensie San Pedro-Atacama-Chili

vanaf 1223 ,-

Deze individuele autorondreis door Patagonië brengt je naar het Chileense deel van het gebied. Dit deel van Patagonië staat bekend om de extreme en vooral uiteenlopende landschappen. Geniet van de natuur en cultuur op de hoogvlaktes van Chili. Laat je verrassen door de lokale keuken en de imposante maanvallei, prachtige zoutvlaktes en actieve geisers.

Deze individuele autorondreis door Patagonië in het kort

Je begint deze rondreis vanuit Santiago, waar je verblijft in het nabijgelegen plaatsje San Pedro de Atacama. Deze plaats ligt op zo’n 2400 meter hoogte en vormt een kleine oase te midden van het prachtige omliggende woestijngebied.

De landschappen waar je doorheen reist zijn extreem, heel extreem. Je passeert bijvoorbeeld de Atacamawoestijn. Deze langgerekte woestijn strekt zich uit over een smalle strook van zo’n 1600 kilometer, ongeveer een derde deel van de lengte van Chili. De woestijn ligt op een hoogte van 610 meter boven zeeniveau en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Gemiddeld valt er zo’n 5 millimeter neerslag per jaar. Wanneer je door deze woestijn rijdt heb je schitterende uitzichten op de hoogvlaktes en vulkanen in dit deel van de Andes.

Sensationeel om op deze hoogvlaktes te doen, is het maken van een excursie naar de zoutvlaktes en lagunes om de zonsopkomst te zien. Een onvergetelijke ervaring! Bezoek ook zeker de Tatio geisers, de Valle de la Luna (Maanvallei) en Valle de la Muerte (Vallei des Doods). Deze beide valleien zijn compleet verschillend, maar dat ze bijna surrealistisch aan doen hebben ze met elkaar gemeenschappelijk.

De Valle de la Luna is een vallei met diverse zand- en steenformaties die zijn geërodeerd door de elementen. De gesteenten variëren in kleur, waardoor de bergen zeker bij zonsopkomst of zonsondergang bijzonder mooi kunnen opkleuren.

Op de laatste dag van deze rondreis breng je nog een bezoek aan de Tara zoutvlaktes en de nabijgelegen bijzondere rotsformaties.

 

 

 

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Santiago - Calama – San Pedro de Atacama

Aangekomen in Calama word je naar het plaatsje San Pedro de Atacama gebracht, dat op zo’n 2400 meter hoogte een kleine oase is te midden van de prachtige omliggende woestijn. Dit is de droogste woestijn ter wereld en de weg voert langs mooie vergezichten op de hoogvlaktes en vulkanen in dit deel van de Andes.

DAG 2-5 San Pedro de Atacama

In Atacama vind je een keur aan gezellige tentjes en komt de reisgemeenschap samen om verscheidene activiteiten in de omgeving te maken. Op dag 2 ga je vroeg op excursie naar de zoutvlaktes en lagunes om de zonsopkomst mee te maken. Hier zul je ongetwijfeld onvergetelijk mooie foto’s maken. Op dag 3 bezoek je de Tatio geisers en Machuca hetgeen een volle dag in beslag neemt en dag 4 gebruik je om de overweldigende Valle de la Luna (Maanvallei) en Valle de la Muerte (Vallei des Doods) te ontdekken. De lugubere namen slaan op de schijnbare levenloosheid van de omgeving en de onthemende ervaring om deze weidse plaatsen te bezichtigen. De laatste dag bezoek je nog de Tara zoutvlaktes en de nabijgelegen bijzondere rotsformaties en geniet je nog een avond van de heerlijke ontspannen sfeer van San Pedro de Atacama.

DAG 6 Pedro de Atacama – Calama – Santiago

Vandaag reis je weer naar Santiago voor de afsluiting van je reis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • Private Transfers In/out
  • FD Excursie Lagunas Altiplánicas & Salar de Atacama met lunch
  • FD Tatio Geysers & Machuca met ontbijt
  • HD excursie Valle de la Luna & Valle de la Muerte
  • FD excursie Salar de Tara & Monjes de la Pacana

Disclaimer prijs

*De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.