TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Zuid-IJsland voor alle seizoenen herfst- & winterreis

vanaf 1357 ,-

Deze 8-daagse reis naar Zuid-IJsland voor alle seizoenen laat je het beste zien van deze regio tijdens het herfst- of winterseizoen. Deze reis is een korte, maar intensieve kennismaking met Zuid-IJsland. Hoewel deze reis geschikt is voor alle seizoenen, hebben de herfst en de winter natuurlijk hun eigen charme.

De mooie herfstkleuren of de halfbevroren watervallen en witte landschappen gedurende de wintertijd hebben ook hun aantrekkingskracht op de avontuurlijk reizigers die in de regel naar IJsland op vakantie gaan. Kies je voor deze reis in de winter, dan maak je ook een aanzienlijk kans om het Noorderlicht te zien. Zodra het donker wordt, kun je op zoek gaan naar dit magische natuurfenomeen.

Naar Zuid-IJsland voor alle seizoenen

Na aankomst op Keflavik Airport vertrek je met je huurauto direct naar de heerlijke natuurlijke warmwaterbaden van de beroemde Blue Lagoon. Vervolgens rijd je verder naar het nabijgelegen Vogar voor de overnachting.

De volgende dag reis je in noordelijke richting naar Borgarnes. De prachtige route kronkelt zich langs fjorden en komt ook langs het grote hetebronnengebied Deildartunguhver.

Na je overnachting in Borgarnes breng je een bezoek aan de hoogtepunten van de Golden Circle: het nationale park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse aardschollen langzaam uit elkaar groeien, de waterval Gullfoss en het hetebronnengebied met de spuitende geisers bij Geysir.

Langs de route die de zuidkust van IJsland volgt, kom je talloze highlights tegen, waaronder prachtige watervallen, zwarte stranden en ook kom je langs het uitgestrekte lavaveld Eldhraun. Hoewel je zou verwachten dat dit lavaveld zwart is, is er in de loop der tijd een dikke laag mos op gegroeid en is het prachtig groen.

De route komt langs het mooie ijsbergenmeer Jökulsárlón, de bijzondere waterval Svartifoss en de avontuurlijk reizigers kunnen kiezen voor een gletsjerwandeling op de Svínafellsjökull, een uitloper van IJsland’s grootste gletsjer, de Vatnajökull.

Op de terugweg naar het westen heb je onderweg ruimschoots de gelegenheid om nog even terug te keren naar de bezienswaardigheden van de heenreis of naar de highlights die je hebt gemist.

Op dag 7 van de reis kun je het bruisende centrum van de hoofdstad verkennen of nog een leuke excursie doen.

Tijdens de wintermaanden adviseren wij een 4WD te huren.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Vliegveld Keflavík – Vogar

Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op. Je kunt meteen gaan genieten van het heerlijke warme water van het geothermische bad van de Blue Lagoon (entree exclusief, reservering aanbevolen), dat zich op korte afstand van het vliegveld bevindt. Vervolgens rijd je verder naar het plaatsje Vogar, waar je zult overnachten.

DAG 2 Vogar – Borgarnes

Vandaag rijd je een mooie, afwisselende route met fjorden, zoals Hvalfjörður, en de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhver en het historische plaatsje Reykholt. Ook kom je langs de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss. Verder zie je een deel van het schiereiland Snæfellsnes, met pittoreske havens bij Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur. Je rijdt langs prachtige basaltformaties langs de kust en het kerkje bij Búðir. Je overnacht in Borgarnes.

DAG 3 Borgarnes – Selfoss/Hella

Vanuit Borgarnes begin je aan de Golden Circle, die bestaat uit Þingvellir National Park, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss, en het hetebronnengebied met de spuitende geisers bij Geysir. Verder kom je onder andere langs het meer Laugarvatn en de krater Kerið. Overnachting in Selfoss/Hella.

DAG 4-5 Selfoss/Hella – Kirkjubæjarklaustur

Aan de zuidkust vind je imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen, Skógafoss en Svartifoss. Je kunt het bezoekerscentrum van de Eyjafjallajökull bezoeken. Ook het zwarte strand bij Vík en de rotsformatie Dyrhólaey staan op het programma, en onderweg naar je volgende overnachtingsplaats kom je langs het uitgestrekte lavaveld Eldhraun. Dit enorme lavaveld is ontstaan in de 18e eeuw na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Nu is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland. Je verblijft twee nachten in Kirkjubæjarklaustur.

Op dag 5 kun je een bezoek brengen aan een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Ook kom je langs het zeer oude turfkerkje bij Hof en het nationale park van Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar onder andere de bijzondere waterval Svartifoss. Op meerdere plaatsen zijn korte wandelingen mogelijk en als je het wat avontuurlijker wilt, dan kun je ook een gletsjerwandeling maken op bijvoorbeeld de Svínafellsjökull, een uitloper van de Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer.

DAG 6-7 Kirkjubæjarklaustur– Reykjavík

Je rijdt terug richting het westen naar het bruisende Reykjavík. Als je op de heenweg niet alles hebt kunnen doen, dan heb je hier nu nog de tijd voor. Ten slotte kom je nog langs het hetebronnengebied bij Hveragerði en de zwarte vallei Þjórsárdalur met bij mooi weer uitzicht op IJslands bekendste vulkaan de Hekla. Je verblijft twee nachten in Reykjavík.

Dag 7 is vrij te besteden in Reykjavík om rond te dwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of een van de vele musea, of om lekker te winkelen. Wie geen stadsmens is, kan bijvoorbeeld naar de hete bronnen van Seltún op het schiereiland Reykjanes.

DAG 8 Reykjavík – vliegveld Keflavík

Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 7 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
 • 7 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen?

 • lunches en diners
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annulerinsverzekeringen
 • brandstof

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)