TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Met de vrachtboot met eigen vervoer IJsland ontdekken

vanaf 702 ,-

Je eigen vervoer met de vrachtboot, vanuit Rotterdam, naar IJsland laten verschepen. Het is natuurlijk een ideale manier van transport als je je eigen vervoer wilt gebruiken in IJsland. Het is natuurlijk heerlijk om lekker in je eigen auto of camper, of natuurlijk op je eigen motor, de schitterende natuur van IJsland te verkennen.

Daarnaast is er natuurlijk de optie om te gaan kamperen op IJsland of om gebruik te maken van andere vormen van vooraf geboekte accommodaties, zoals guesthouses, hostels, hotels of vakantiehuisjes.

Met je eigen vervoer met de vrachtboot naar IJsland (vanuit Rotterdam)

De IJslandse rederij Samskip transporteert je voertuig per container of flat rack op de vrachtboot vanuit Rotterdam naar IJsland, terwijl je zelf per vliegtuig naar IJsland reist. Let wel op, want je voertuig komt dan in Reykjavik aan en niet zoals met de veerboot in Seyðisfjörður in het oosten van IJsland.

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden als je je eigen vervoer naar IJsland laat verschepen, is dat je vluchtschema’s van Icelandair en WOW Air zo veel mogelijk aansluiten op de vertrek- en aankomsttijden van je voertuig.  Vaak is het niet mogelijk om je voertuig op de dag van aankomst op te halen en/of op de dag van vertrek in te leveren, want dan is de douane gesloten. Hierdoor kun je je voertuig pas de dag na aankomst ophalen en moet je het voertuig de dag voordat je terugvliegt tijdig weer aanleveren.

Het voertuig mag kosteloos maximaal zeven dagen in de haven staan. Kom je het voertuig daarna pas ophalen, dan worden wel de kosten in rekening gebracht. Om die reden is het advies om de vluchtschema’s zoveel mogelijk te laten aansluiten op de aankomst- en vertrektijden van de vrachtboot, zodat je voertuig maximaal één of twee dagen in de haven hoeft te staan.

Om logistieke redenen is het ook handig om de eerste en laatste overnachting in Reykjavík vooraf te regelen.

Nadat je voertuig in Reykjavik is aangekomen en je deze hebt opgehaald uit de haven, kun je de rondreis starten die je zelf hebt gepland of door ons hebt laten samenstellen. Zowel bij het verschepen van je voertuig als bij het plannen en samenstellen van je reis naar IJsland, kunnen we je natuurlijk helpen.

Het vaarschema en een kostenindicatie vind je HIER. Je gaat dan naar de website van IJslandspecialist.

Je kunt ook met de veerboot naar IJsland. Voor meer informatie over reizen met de vrachtboot of de veerboot naar IJsland met eigen vervoer, vul het onderstaande contactformulier in, we nemen dan snel contact met je op.