TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

12 Dagen het mooiste van IJsland en Groenland

vanaf 3217 ,-

Deze unieke combinatiereis naar IJsland en Groenland combineert het ongekende natuurschoon van beide landen. De autorondreis op IJsland in combinatie met een 4-daags bezoek aan Groenland is zeer geschikt voor een intensieve kennismaking met het westelijke en zuidelijke deel van IJsland en het oosten van Groenland.

Op IJsland bezoek je indrukwekkende watervallen, lavavelden, hetebronnengebieden en gletsjers. Ook het unieke ijsbergenmeer Jökulsárlón staat op de lijst van de te bezoeken highlights.

Na je autorondreis op IJsland vlieg je vervolgens vanuit Reykjavík naar Kulusuk aan de oostkust van Groenland. Vanuit Kulusuk word je per helikopter naar Tasiilaq overgevlogen.

Tijdens deze reis ben je niet uitsluitend in staat om de verbluffende natuur van Groenland bewonderen, je maakt ook kennis met de traditionele leefgewoontes van de locals, de Inuit. De meesten van hen leven nog altijd van de jacht en visserij. Kortom: een bijzondere, veelzijdige reis die absoluut een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Combinatiereis naar IJsland en Groenland

Bij aankomst op de luchthaven in IJsland haal je de huurauto en reis je naar West-IJsland. Je volgt een mooie, afwisselende route met onderweg fjorden, zoals Hvalfjörður en de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhver. Ook passeer je het historische plaatsje Reykholt.

Langs de route kom je ook langs de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss, die zich met donderend geweld door een nauwe kloof stort. Verder zie je een deel van het schiereiland Snæfellsnes, met de gezellige vissershaventjes bij Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur.

Je bezoekt de highlights van de Golden Circle en passeert daarbij diverse mooie watervallen langs de zuidelijke kust. Het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen, is ook een van de hoogtepunten van deze rondreis.

Op dag 8 van deze combinatiereis naar IJsland en Groenland vertrek je van Reykjavík Airport naar Kulusuk aan de oostkust van Groenland. Vanaf de luchthaven in Kulusuk word je in 10 minuten per helikopter naar Tasiilaq (Ammassalik) gebracht, waar je overnacht in een hotel of hostel. Tijdens een 5 uur durende tour krijg je rondleiding op Ammassalik eiland (optioneel te boeken ter plaatse).

Vervolgens vlieg je terug naar IJsland waar je de laatste paar dagen van de reis nog verschillende excursies kunt doen of de bruisende stad Reykjavik kunt verkennen.

De vanafprijs is voor IJsland berekend bij 2 personen in een Hyundaii10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt. Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie, je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 vliegveld Keflavík – Keflavík

Na aankomst haalt je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt meteen gaan genieten van het heerlijke warme water van de Blue Lagoon, dat zich op korte afstand van het vliegveld bevindt. Je overnacht in de omgeving van Keflavík.

DAG 2 Vogar – Borgarnes

Vandaag rijd je een mooie, afwisselende route met onderweg fjorden, zoals Hvalfjörður, en de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhver en het historische plaatsje Reykholt. Ook kom je langs de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss. Verder zie je een deel van het schiereiland Snæfellsnes, met pittoreske havens bij Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur. Je rijdt langs prachtige basaltformaties langs de kust en het kerkje bij Búðir. Als je vroeg op pad gaat, heb je meer tijd om in dit prachtige gebied een mooie kustwandeling te maken, de Eldborg te beklimmen of in het warme badje Landbrotalaug te badderen. Je overnacht in Borgarnes.

DAG 3 Borgarnes – Selfoss/Hella

Vanuit Borgarnes begin je aan de Golden Circle: National Park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en Geysir, het hetebronnengebied met de spuitende geisers. Verder kom je onder andere langs het meer Laugarvatn en de krater Kerið. Overnachting in Selfoss/Hella.

DAG 4-5 Selfoss/Hella – Kirkjubæjarklaustur

Langs de zuidkust vind je imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen, Skógafoss en Svartifoss. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van de Eyjafjallajökull. Ook het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey staan op het programma. Na Vík kom je langs een aantal uitgestrekte lavavelden en spoelzandvlaktes. Het enorme lavaveld Eldhraun is ontstaan in de 18e eeuw na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Nu is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland. Ook rijd je door indrukwekkende landschappen met gletsjers. Je verblijft twee nachten in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.

Op dag 5 bezoek je een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen. Je kunt ook het turfkerkje bij Hof bezoeken. Op meerdere plaatsen zijn korte wandelingen mogelijk en als je het wat avontuurlijker wilt, dan kun je ook een gletsjerwandeling maken op bijvoorbeeld de Svínafellsjökull, een uitloper van de Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer.

DAG 6-7 Kirkjubæjarklaustur– Reykjavík

Je rijdt terug richting het westen naar het bruisende Reykjavík. Als je op de heenweg niet alles hebt kunnen doen, dan heb je hier nu nog de tijd voor. Ten slotte kom je nog langs de hete bronnen van Hveragerði en de zwarte vallei Þjórsárdalur met bij mooi weer uitzicht op IJslands bekendste vulkaan de Hekla. Je verblijft twee nachten in Reykjavík.

Dag 7 is vrij te besteden in Reykjavík om rond te dwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of een van de vele musea, of om lekker te winkelen. Wie geen stadsmens is, kan naar het hetebronnengebied Seltún en de vogelrotsen van Krýsuvík op het schiereiland Reykjanes.

DAG 8 Reykjavík – Kulusuk – Ammassalik (Tasiilaq)

Vandaag vlieg je van Reykjavík Airport naar Kulusuk in Oost Groenland. Vanaf de Luchthaven in Kulusuk word je per helikopter (een mooi tochtje van 10 minuten) gebracht naar Tasiilaq (Ammassalik) waar je overnacht in een hotel of hostel.

DAG 9 Ammassalik eiland

Vandaag is er uitgebreid de tijd om de omgeving te ontdekken. Tijdens een 5 uur durende excursie wordt je rondgeleid op Ammassalik eiland (optioneel te boeken ter plaatse).

DAG 10 Tasiilaq – Kulusuk – Reykjavík

Je hebt even mogen proeven aan het leven op Groenland. Veel te kort natuurlijk, maar toch is het alweer tijd om terug te gaan naar IJsland. De helikopter brengt je weer terug naar Kulusuk Airport, waar je vervolgens het vliegtuig neemt terug naar Reyjavík. Je overnacht 2 nachten in Reykjavík.

DAG 11 Reyjavík – Schiereiland Reykjanes – Excursies

Vandaag heb je de tijd om het schiereiland Reykjanes te bekijken of in Reykjavík op pad te gaan. Er zijn veel musea, winkels en restaurants. Misschien heb je nog geen tijd gehad om een walvisexcursie te doen, of een paardrijdtocht te maken. Bij de organisaties Ishestar en Eldhestar zijn verschillende tochten te boeken voor zowel beginners als ervaren paardrijders. Uiteraard kunnen wij behulpzaam zijn bij het boeken van deze tochten, maar ook in de hotels zullen ze je daar graag behulpzaam mee zijn.

DAG 12 Reykjavík – vliegveld Keflavík

Je neemt de flybus naar het vliegveld Keflavík en vliegt terug naar Amsterdam.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasing en ticketingfee
 • 9 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt op IJsland
 • 6 etmalen autohuur inclusief WA, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers op IJsland
 • vlucht Reykjavík-Kulusuk v.v.
 • helikoptervlucht Kulusuk-Tasiilaq v.v.
 • 2 nachten hotel in Tasiilaq op basis van een 2-persoonskamers met d/t volpension
 • bustransfer van Reykjavík naar Keflavík dag 12
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving voor op IJsland

 Wat is niet inbegrepen?

 • op IJsland de lunches en diners (bij slaapzakaccommodatie alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)