TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

12 Dagen het mooiste van IJsland en Groenland

vanaf 3217 ,-

Deze unieke combinatiereis naar Groenland en IJsland brengt de unieke natuur en cultuur van beide landen samen in één reis. De autorondreis op IJsland wordt gecombineerd met een vierdaags bezoek aan Groenland. Op deze manier is een indrukwekkende kennismaking met beide landen mogelijk.

Precies zoals je mag verwachten van een bezoek aan IJsland zie je natuurlijk schitterende watervallen, talloze natuurlijke warmwaterbronnen, vulkanen en gletsjers. Daarnaast zal je ook een bezoek brengen aan het ijsbergenmeer Jökulsárlón.

Nadat je de belangrijkste highlights van IJsland hebt verkend, vlieg je vanuit Reykjavík naar Kulusuk, een stadje aan de oostkust van Groenland. Van daaruit maak je een tien minuten durende helikoptervlucht naar het stadje Tasiilaq.

Het unieke van deze combinatiereis is dat je niet alleen kennismaakt met de adembenemende natuur van Groenland, maar ook kunt zien hoe de bewoners van Groenland, de Inuit, nog altijd op traditionele manier leven. Ze leven voornamelijk van de jacht en de visserij. Kortom: een bijzondere, veelzijdige reis die absoluut een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Deze combinatiereis naar Groenland en IJsland in het kort

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven Keflavik ga je met je huurauto het westen van IJsland verkennen. Hierbij volg je een mooie, afwisselende route waarbij je onderweg prachtige typisch IJslandse landschappen tegenkomt. Denk dan bijvoorbeeld aan de fjord Hvalfjörður, de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhver en het historische plaatsje Reykholt. Ook passeer je onderweg de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss. Verder bezoek je een deel van het schiereiland Snæfellsnes, met de gezellige en schilderachtige havens bij Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur.

Tijdens de rondreis op IJsland bezoek je ook de highlights van de Golden Circle en kun je een bezoek brengen aan een aantal mooie watervallen langs de zuidkust. Op dag 5 van de reis bezoek je een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen.

Op dag 8 van deze combinatiereis naar Groenland en IJsland ga je naar de luchthaven Keflavik en vertrek je naar Kulusuk in Oost-Groenland. Vanaf de luchthaven in Kulusuk word je in 10 minuten per helikopter naar Tasiilaq (Ammassalik) gebracht. Daar kun je overnachten in een hotel of hostel. Tijdens een 5 uur durende excursie wordt je rondgeleid op Ammassalik eiland (optioneel ter plaatse te boeken).

Nadat je dit unieke stukje Groenland hebt verkend, vlieg je terug naar IJsland waar je de laatste paar dagen van de reis nog verschillende excursies kunt doen.

De vanafprijs is voor IJsland berekend bij 2 personen in een Hyundaii10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt. Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie, je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Vliegveld Keflavík – Keflavík

Na aankomst haalt je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt meteen gaan genieten van het heerlijke warme water van de Blue Lagoon, dat zich op korte afstand van het vliegveld bevindt. Je overnacht in de omgeving van Keflavík.

DAG 2 Vogar – Borgarnes

Vandaag rijd je een mooie, afwisselende route met onderweg fjorden, zoals Hvalfjörður, en de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhver en het historische plaatsje Reykholt. Ook kom je langs de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss. Verder zie je een deel van het schiereiland Snæfellsnes, met pittoreske havens bij Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur. Je rijdt langs prachtige basaltformaties langs de kust en het kerkje bij Búðir. Als je vroeg op pad gaat, heb je meer tijd om in dit prachtige gebied een mooie kustwandeling te maken, de Eldborg te beklimmen of in het warme badje Landbrotalaug te badderen. Je overnacht in Borgarnes.

DAG 3 Borgarnes – Selfoss/Hella

Vanuit Borgarnes begin je aan de Golden Circle: National Park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en Geysir, het hetebronnengebied met de spuitende geisers. Verder kom je onder andere langs het meer Laugarvatn en de krater Kerið. Overnachting in Selfoss/Hella.

DAG 4-5 Selfoss/Hella – Kirkjubæjarklaustur

Langs de zuidkust vind je imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen, Skógafoss en Svartifoss. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van de Eyjafjallajökull. Ook het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey staan op het programma. Na Vík kom je langs een aantal uitgestrekte lavavelden en spoelzandvlaktes. Het enorme lavaveld Eldhraun is ontstaan in de 18e eeuw na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Nu is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland. Ook rijd je door indrukwekkende landschappen met gletsjers. Je verblijft twee nachten in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.

Op dag 5 bezoek je een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen. Je kunt ook het turfkerkje bij Hof bezoeken. Op meerdere plaatsen zijn korte wandelingen mogelijk en als je het wat avontuurlijker wilt, dan kun je ook een gletsjerwandeling maken op bijvoorbeeld de Svínafellsjökull, een uitloper van de Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer.

DAG 6-7 Kirkjubæjarklaustur– Reykjavík

Je rijdt terug richting het westen naar het bruisende Reykjavík. Als je op de heenweg niet alles hebt kunnen doen, dan heb je hier nu nog de tijd voor. Ten slotte kom je nog langs de hete bronnen van Hveragerði en de zwarte vallei Þjórsárdalur met bij mooi weer uitzicht op IJslands bekendste vulkaan de Hekla. Je verblijft twee nachten in Reykjavík.

Dag 7 is vrij te besteden in Reykjavík om rond te dwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of een van de vele musea, of om lekker te winkelen. Wie geen stadsmens is, kan naar het hetebronnengebied Seltún en de vogelrotsen van Krýsuvík op het schiereiland Reykjanes.

DAG 8 Reykjavík – Kulusuk – Ammassalik (Tasiilaq)

Vandaag vlieg je van Reykjavík Airport naar Kulusuk in Oost Groenland. Vanaf de Luchthaven in Kulusuk word je per helikopter (een mooi tochtje van 10 minuten) gebracht naar Tasiilaq (Ammassalik) waar je overnacht in een hotel of hostel.

DAG 9 Ammassalik eiland

Vandaag is er uitgebreid de tijd om de omgeving te ontdekken. Tijdens een 5 uur durende excursie wordt je rondgeleid op Ammassalik eiland (optioneel te boeken ter plaatse).

DAG 10 Tasiilaq – Kulusuk – Reykjavík

Je hebt even mogen proeven aan het leven op Groenland. Veel te kort natuurlijk, maar toch is het alweer tijd om terug te gaan naar IJsland. De helikopter brengt je weer terug naar Kulusuk Airport, waar je vervolgens het vliegtuig neemt terug naar Reyjavík. Je overnacht 2 nachten in Reykjavík.

DAG 11 Reykjavík – Schiereiland Reykjanes – Excursies

Vandaag heb je de tijd om het schiereiland Reykjanes te bekijken of in Reykjavík op pad te gaan. Er zijn veel musea, winkels en restaurants. Misschien heb je nog geen tijd gehad om een walvisexcursie te doen, of een paardrijdtocht te maken. Bij de organisaties Ishestar en Eldhestar zijn verschillende tochten te boeken voor zowel beginners als ervaren paardrijders. Uiteraard kunnen wij behulpzaam zijn bij het boeken van deze tochten, maar ook in de hotels zullen ze je daar graag behulpzaam mee zijn.

DAG 12 Reykjavík – vliegveld Keflavík

Je neemt de flybus naar het vliegveld Keflavík en vliegt terug naar Amsterdam.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 9 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt op IJsland
 • 6 etmalen autohuur inclusief WA, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers op IJsland
 • vlucht Reykjavík-Kulusuk v.v.
 • helikoptervlucht Kulusuk-Tasiilaq v.v.
 • 2 nachten hotel in Tasiilaq op basis van een 2-persoonskamers met d/t volpension
 • bustransfer van Reykjavík naar Keflavík dag 12
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving voor op IJsland

 Wat is niet inbegrepen?

 • op IJsland de lunches en diners (bij slaapzakaccommodatie alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele Afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)