TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Zuid-IJsland voor alle seizoenen, lente/zomer

vanaf 1357 ,-

Deze autovakantie naar Zuid-IJsland is geschikt voor alle seizoenen, dus ook voor de herfst en de winter, want Zuid-IJsland heeft in elk seizoen zo z’n charmes. Tijdens de lente komt het landschap weer prachtig in bloei en herstelt na de lange winter, die natuurlijk weer prachtige verstilde landschappen met zich meebrengt.

Naarmate de zomer dichterbij komt worden de dagen steeds langer en met name in juni en juli blijft het bijna de hele dag licht. In het sprankelende en bloeiende IJsland zijn de vogelrotsen vooral tijdens de zomermaanden zeer dichtbevolkt.

De mooie herfstkleuren geven het landschap op hun beurt weer een compleet ander karakter en tijdens de winter heb je de mogelijkheid om (gedeeltelijk) bevroren watervallen te bezoeken en om het fascinerende Noorderlicht te zien.

Autovakantie naar Zuid-IJsland

Tijdens deze autovakantie naar Zuid-IJsland kom je langs vele highlights, waaronder natuurlijk de bekende Golden Circle, die bestaat uit het Þingvellir Nationaal Park, de sensationele Strokkur geiser en de Gullfoss waterval, die ook wel bekend staat als de ‘gouden waterval’.

Maar IJsland heeft natuurlijk veel meer natuurschoon te bieden. Tijdens deze rondreis bezoek je veel bijzondere watervallen en hetebronnengebieden. Natuurlijk staat ook het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón op het programma. Op dat meer kun je een rondvaart maken tussen de ijsschotsen die van de gletsjer zijn afgebrokkeld.

IJsland heeft zo veel moois te bieden, dat je steeds keuzes zal moeten maken. Voor veel mensen is deze reis een kennismaking met IJsland die uitnodigt tot een tweede  of zelfs derde bezoek om het land nog beter te leren kennen.

De vanafprijs is gebaseerd op 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt. Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie, je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 vliegveld Keflavík – Vogar

Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt meteen gaan genieten van het heerlijke warme water van het geothermische bad van de Blue Lagoon (entree exclusief, reservering aanbevolen), dat zich op korte afstand van het vliegveld bevindt. Vervolgens rijd je verder naar het plaatsje Vogar, waar je zult overnachten.

DAG 2 Vogar – Borgarnes

Vandaag rijd je een mooie, afwisselende route met onderweg fjorden, zoals Hvalfjörður, en de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhver en het historische plaatsje Reykholt. Ook kom je langs de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss. Verder zie je een deel van het schiereiland Snæfellsnes, met pittoreske havens bij Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur. Je rijdt langs prachtige basaltformaties langs de kust en het kerkje bij Búðir. Als je vroeg op pad gaat, heb je meer tijd om in dit prachtige gebied een mooie kustwandeling te maken, de Eldborg te beklimmen of in het warme badje Landbrotalaug te badderen. Je overnacht in Borgarnes.

DAG 3 Borgarnes – Selfoss/Hella

Vanuit Borgarnes begin je aan de Golden Circle: National Park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en Geysir, het hetebronnengebied met de spuitende geisers. Verder kom je onder andere langs het meer Laugarvatn en de krater Kerið. Overnachting in Selfoss/Hella.

DAG 4-5 Selfoss/Hella – Kirkjubæjarklaustur

Langs de zuidkust vind je imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen, Skógafoss en Svartifoss. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van de Eyjafjallajökull. Ook het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey staan op het programma. Na Vík kom je langs een aantal uitgestrekte lavavelden en spoelzandvlaktes. Het enorme lavaveld Eldhraun is ontstaan in de 18e eeuw na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Nu is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland. Ook rijd je door indrukwekkende landschappen met gletsjers. Je verblijft twee nachten in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.

Op dag 5 bezoek je een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen. Je kunt ook het turfkerkje bij Hof bezoeken. Op meerdere plaatsen zijn korte wandelingen mogelijk en als je het wat avontuurlijker wilt, dan kun je ook een gletsjerwandeling maken op bijvoorbeeld de Svínafellsjökull, een uitloper van de Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer.

DAG 6-7 Kirkjubæjarklaustur– Reykjavík

Je rijdt terug richting het westen naar het bruisende Reykjavík. Als je op de heenweg niet alles hebt kunnen doen, dan heb je hier nu nog de tijd voor. Ten slotte kom je nog langs de hete bronnen van Hveragerði en de zwarte vallei Þjórsárdalur met bij mooi weer uitzicht op IJslands bekendste vulkaan de Hekla. Je verblijft twee nachten in Reykjavík.

Dag 7 is vrij te besteden in Reykjavík om rond te dwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of een van de vele musea, of om lekker te winkelen. Wie geen stadsmens is, kan naar het hetebronnengebied Seltún en de vogelrotsen van Krýsuvík op het schiereiland Reykjanes.

DAG 8 Reykjavík – vliegveld Keflavík

Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Praktische info

 Wat is inbegrepen?

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 7 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 7 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor slaapzakaccommodatie, dan vinden de overnachtingen in Reykjavík plaats in een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang, inclusief ontbijt. Buiten Reykjavík zijn de overnachtingen in hostels en guesthouses op een 2-persoonskamer met niet opgemaakte bedden, exclusief ontbijt. Dus je gebruikt tijdens de reis je eigen slaapzak.

 Wat is niet inbegrepen?

 • lunches en diners
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

Kies je voor slaapzakaccommodatie dan zijn alle maaltijden exclusief (behalve het ontbijt in Reykjavík).

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)