TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Verken het hoogland in je eigen Super Jeep

vanaf 3534 ,-

Een avontuurlijke 4X4 vakantie op IJsland is uitermate geschikt om de verbluffend mooie natuur van IJsland te verkennen. Bij deze 9-daagse vakantie kruip je zeven dagen lang achter het stuur van je eigen Super Jeep en ervaar je het ruige IJslandse landschap optimaal.

Met een Engelstalige routebeschrijving en GPS-coördinaten trek je het binnenland van IJsland in. Het binnenland wordt gedomineerd door uitgestrekte vlaktes, gletsjers en in deze afgelegen streken zal je soms uitdagende routes moeten nemen, waarbij je regelmatig rivierdoorsteken maakt. Met deze route kom je uitsluitend op plaatsen die alleen toegankelijk zijn voor bestuurders van omgebouwde jeeps. Durf jij de uitdaging aan?

Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Je bent zeker in de gelegenheid om onderweg te ontspannen in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen.

Deze 4X4 vakantie op IJsland in het kort

Deze vakantie is alleen mogelijk  tussen de data 1 juli en 15 september, aangezien buiten deze data sommige wegen door weersomstandigheden niet of nauwelijks begaanbaar kunnen zijn. Indien je de voorkeur geeft aan een één, drie of vijf daagse tocht met een Super Jeep, bekijk dan onze andere U-Drive pakketten.

Tijdens deze 4X4 vakantie op IJsland volg je de Sprengisandur route (F26), dwars door het hoogland, waarbij je enkele rivierdoorsteken maakt. De route loopt tussen uitgestrekte zandvlakten door, met de machtige gletsjers Vatnajökull en Hofsjökull op de achtergrond. Onderweg passeer je diverse mooie watervallen, vulkanen en hetebronnengebieden.

Op de vijfde dag van deze vakantie bezoek je het gebergte ten noorden van de Vatnajökull gletsjer. Ook breng je een bezoek aan de Askja vulkaan en kun je een wandeling maken naar de krater Víti (‘hel’). Ook is het mogelijk om naar de spectaculaire ijsgrotten bij Kverkfjöll te rijden en hier rond te wandelen.

Deze vakantie laat je op een extreme manier kennismaken met de extreme natuur van Ijsland, precies zoals het hoort bij IJsland. Het ruige landschap vereist een ruige auto en veel stuurmanskunst om de grillige ondergrond te bedwingen. Deze schitterende uitdaging staat garant voor een onvergetelijk avontuur!

LET OP: de route voor dag 5 is alleen mogelijk als het gebied rondom het nieuwe lavaveld Holuhraun toegankelijk is voor publiek. Er is een plan B beschikbaar.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 vliegveld Keflavík – Reykjavík

Na aankomst stap je in de Flybus richting Reykjavík.

DAG 2 Reykjavík – Laugafell (+- 300 km)

Je haalt de Super Jeep op in Reykjavík en rijdt in oostelijke richting naar de vallei Þjórsárdalur, waar je het hoogland inrijdt. Je eerste uitdaging is de Sprengisandur hooglandroute (F26) met enkele rivierdoorsteken. Je rijdt tussen uitgestrekte zandvlakten door met in de achtergrond de machtige gletsjers Vatnajökull en Hofsjökull. De eerste overnachting is in de berghut van Laugafell, waar je heerlijk kunt ontspannen in het natuurlijke warme bad.

DAG 3 Laugafell – Mývatn (+- 200 km)

Vandaag rijd je verder door het binnenland over de Sprengisandur in de richting van Mývatn, waar je twee nachten verblijft. ‘s Ochtends kom je eerst langs een aantal watervallen en rond lunchtijd kom je aan bij Mývatn. De rest van de dag kun je gebruiken om de vele bezienswaardigheden rondom Mývatn te bekijken, zoals de krater Hverfell, de vulkaan Krafla en het hetebronnengebied Námaskarð.

DAG 4 Mývatn (+- 220 km)

Je hebt tijd om een bezoek brengen aan het noordelijke deel van Vatnajökull National Park met daarin onder andere de waterval Dettifoss, de grote kloof Ásbyrgi en Hljóðaklettar. Je kunt over bergsporen naar het geothermische gebied Þeistareykir rijden en een aantal bijzondere kraters bezoeken.

DAG 5 Mývatn – Askja/Kverkfjöll (+- 200-250 km)

Deze dag breng je door in het gebergte ten noorden van de Vatnajökull gletsjer. Je bezoekt de vulkaan Askja en kunt een wandeling maken naar de krater Víti (‘hel’). Ook is het mogelijk om naar de spectaculaire ijsgrotten bij Kverkfjöll te rijden en hier rond te wandelen.
* LET OP: de route voor deze dag is alleen mogelijk als het gebied rondom het nieuwe lavaveld Holuhraun toegankelijk is voor publiek. Er is een plan B beschikbaar. 

DAG 6 Askja/Kverkfjöll – Skagafjörður (+- 350 km)

Je vervolgt je weg in het noorden en rijdt via Akureyri richting Skagafjörður. Als je wilt, kun je nog wat bezienswaardigheden rondom Mývatn bezoeken of eventueel een walvisexcursie doen vanuit Húsavík.

DAG 7 Skagafjörður – Kerlingarfjöll (+- 150 km)

Je rijdt door de bergen naar de hooglandroute Kjölur, die je dwars door het binnenland weer terug naar Zuid-IJsland brengt. De route gaat tussen de gletsjers Hofsjökull en Langjökull door en brengt je langs het geothermische gebied Hveravellir. Je overnacht in de schitterende vallei van het Kerlingarfjöll gebergte.

DAG 8 Kerlingarfjöll – Reykjavík (+- 200-300 km)

Vandaag kun je nog een laatste keer genieten van de ruige natuur van het hoogland, voordat je terugrijdt naar Reykjavík. Je rijdt verder over de Kjölur en rijdt langs de drie hoogtepunten van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Aan het einde van de dag rijd je terug naar Reykjavík, waar je de laatste nacht zult verblijven, en lever je de auto in.

DAG 9 Reykjavík – vliegveld Keflavík

Je neemt de Flybus naar het vliegveld van Keflavík en vliegt terug naar Amsterdam.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • bustransfer Keflavík-Reykjavík v.v.
 • 2 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt (vóór en na de U-drive)
 • 6 nachten accommodatie tijdens de U-drive
 • 7 dagen huur van een ISAK Super Jeep Landrover Defender (4WD) (eigen risico € 2500), met o.a.: 38” banden, VHF radio intercommunicatie, GPS, compressor, snorkel en andere noodzakelijke
 • uitrusting voor ‘highland travel’
 • goede gedetailleerde (Engelstalige) routebeschrijving met tips voor onderweg.
 • de gekozen route staat geprogrammeerd in het GPS apparaat
 • maximaal 300 kilometer per dag
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. Dominicus-reisgids IJsland

Wat is niet inbegrepen?

 • Maaltijden en dranken tijdens de tocht
 • Brandstof (je krijgt de auto volgetankt mee en levert hem ook weer volgetankt af)
 • Autocascoverzekering
 • Additionele kilometers worden in rekening gebracht bij terugbrengen van het voertuig, € 1,20 p/km

Optioneel

 • Af- en inleveren van het voertuig bij je accommodatie in Reykjavík (€ 73 totaal)
 • Slaapzak: eerste dag € 25, elke volgende dag € 5
 • Kookset: eerste dag € 45, extra dag € 10, bestaande uit Primus + gasfles, pan en koekenpan, kookgerei
 • Dakkoffer € 30 per dag
 • Jerrycans 2×15 liter € 10 per dag (maximaal € 60) (één set van 2×15 liter is inbegrepen!)
 • Travel kit 1-5 personen, eerste dag € 25 per dag, elke volgende dag € 5, bestaande uit: koelbox met koelelementen, 1-5 sets bestek, 1-5 sets servies, 1 thermosfles, 1 snijplank, 1-5 waterflessen, afvalzakken.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)