TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland

vanaf 2811 ,-

Tijdens deze wandelreis naar Oost-Groenland ontdek je de schoonheid van het verre noorden te voet! Het oosten van Groenland wordt getypeerd door de ruige kustlijn. Hier in Oost-Groenland stijgen steile bergen op uit de zee en de reusachtige witte en blauwe ijsbergen drijven in diepe fjorden. Deze ronddrijvende ijsbergen zijn afgebrokkeld van de talloze gletsjers die het gebied rijk is.

Hier is het prachtig wandelen, kajakken en rondreizen tussen al dat natuurschoon. Het is tevens een van de meest geïsoleerde delen van Groenland, maar geeft daarmee wel de mooiste kansen voor een typisch arctisch avontuur.

Met deze reis naar Oost-Groenland maak je kennis met de typisch Groenlandse cultuur en ontdek je al wandelend de adembenemende natuur van het oosten van Groenland.

Deze wandelreis naar Oost-Groenland in het kort

Bij aankomst in Kulusuk word je opgewacht door de gids en maak je een boottocht in de Sermilikfjord. Deze fjord, waarvan de Groenlandse naam betekent ‘plaats met gletsjers’, is gelegen aan het uiteinde van King Christian IX Land, ten westen van de Ammassalik Fjord. Het is een van de grootste fjorden van de zuidoostelijke kust van Groenland en ligt volgepakt met ijsbergen.

Vervolgens vaar je naar de Amitsivartivafjord, een noordelijker gelegen nauwe fjord, waar we ons tentenkamp opzetten om hier drie nachten te verblijven en de omgeving te gaan verkennen. De fjorden aan de rand van het tentenkamp zijn gevuld met enorme ijsbergen en leveren adembenemende uitzichten op.

De tweede helft van de reis loop je door naar de Johan Petersenfjord. Dit majestueuze landschap biedt tal van afkalvende gletsjers die rechtstreeks vanuit het binnenland deze fjord vullen met gigantische ijsbergen en pakijs. De Johan Petersenfjord is Groenland op en top!

Op de laatste dag van de trekking word je weer op gehaald door de boot die je weer terug brengt naar Kulusuk, waar je overnacht in een hostel. Vervolgens vlieg je vanuit Kulusuk terug naar Nederland.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst

Je komt aan in Kulusuk en wordt ontvangen door de gids. Boottransfer van Kulusuk via de Sermilikfjord met zijn indrukwekkende ijsbergen naar de Amitsivartivafjord. Overnachten in een tent.

DAG 2-3 Sermilikfjord – Amitsivartivafjord

Twee dagen trekken rond de Sermilikfjord waar de torenhoge ijsmassa’s direct in zee vallen. Overnachten in een tent.

DAG 4 Amitsivartivafjord – Johan Petersenfjord

Boottransfer van de Amitsivartivafjord naar de Johan Petersenfjord. Overnachten in tent.

DAG 5-6 Johan Petersenfjord

Twee dagen trekken over het arctische landschap dicht bij de gletsjer. Hier kom je zelfs bij het ‘Inlands-ice’. Overnachten in tent.

DAG 7 Kulusuk

Boottransfer terug naar Kulusuk, waar je overnacht in een hostel.

DAG 8 Vertrek

Na het ontbijt vertrek je vanuit Kulusuk weer terug naar Nederland.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • alle transfers op Groenland
  • vol pension van dag 1 t/m lunch dag 10
  • Engelssprekende gids
  • 9 nachten hostel
  • 1 nacht hut

Wat is niet inbegrepen?

De vlucht naar Groenland (de beste verbinding naar Kulusuk is via Reykjavík, IJsland)

Reserveringskosten 

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)