TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Disko Explorer

vanaf 3959 ,-

Deze reis naar West-Groenland en bijzondere expeditie brengt je naar Disko Bay, een grote baai aan de westkust van Groenland. Met een zeilboot verken je dit afgelegen stuk van de wereld, waarbij je regelmatig aan land gaat om een trekking te doen. Maak kennis met de prachtige natuur en de cultuur van de locals.

Tijdens deze zeiltocht langs de westkust van Groenland kom je regelmatig enorme ijsbergen tegen die zijn afgebrokkeld van de gletsjers, en verspreid over de kustlijn uitkomen in zee.

Aan boord van de zeilboot zijn kajaks aanwezig die de groep kan gebruiken voor eigen uitstapjes, natuurlijk onder begeleiding van een zeer ervaren kajakgids.

Disko Bay en Disko Island tijdens je reis naar West-Groenland

Qasigiannguit en Ilimanaq zijn de belangrijkste nederzettingen in de zuidoostelijke ingang van de Disko Bay. Deze regio is van oudsher een belangrijke plaats geweest voor kolonisten. De kustlijn werd voor het eerst verkend door de Europeanen, toen Erik de Rode hier een nederzetting stichtte  in 985 na Christus. Sindsdien zijn deze twee nederzettingen van levensbelang voor de lokale bevolking. Deze overleeft voornamelijk op de veehouderij, maar importeert ook andere noodzakelijke levensbehoeften.

Kort nadat deze nederzettingen werden gesticht, reisden de Noormannen langs de kust tijdens de zomerdooi en ontdekten Disko Bay, dat voor de kolonisten altijd interessant is geweest vanwege de rijke bronnen: het wemelt hier namelijk van de walrussen die de Noormannen voorzagen van ivoor en ook de vele walvissen boden producten waardoor handel kon worden gedreven met de Britse eilanden en het vasteland van Europa.

Tegenwoordig is Disko Bay een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers. De ruige kustlijn wordt gekarakteriseerd door fjorden, gletsjers, toendrabegroeiing en kleine nederzettingen.

Eén van de hoogtepunten van deze zeiltocht van de westkust van Groenland is een bezoek aan de Eqi gletsjer. De zeiltocht ernaartoe gaat door de Ataa Strait, die wordt omgeven door steile bergen bezaaid met vogels en watervallen.

Je overnacht op de boot waar ook voor heerlijke maaltijden wordt gezorgd.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst

Aankomst Ilulissat. Ontvangst door gids en schipper. Overnachting aan boord van uw schip.

DAG 2-7 Zeiltocht Disko Bay

Je gaat varen, wandelen en kajakken op en rond Disko Bay en je overnacht aan boord van de zeilboot.

DAG 8 Ilulissat

De boot vaart terug naar Ilulissat en je overnacht ook deze laatste nacht nog aan boord

DAG 9 Vertrek

Je neemt afscheid van de groep en reist terug naar Nederland.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • vol pension van dag 1 t/m ontbijt dag 9
  • Engelssprekende gids van dag 1 tot dag 9
  • alle activiteiten tijdens de trip

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)