TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Vikingnederzettingen in Zuid-Groenland

vanaf 1261 ,-

Deze korte reis naar Zuid-Groenland brengt je naar de regio van Narsaq. Narsaq is een typisch Groenlands dorp met kleurrijke huizen en het telt circa 1800 inwoners. Het zuiden van Groenland staat bekend om de vele ruïnes van Vikingnederzettingen en de groene velden vol met bloemen. Dit was de regio waar de Noormannen voor het eerst aan land kwamen.

De regio van Narsaq in Zuid-Groenland is, in tegenstelling tot het beeld dat de meeste mensen hebben van Groenland, een zeer bedrijvige agriculturele regio. Bovendien ligt het stadje in een fjordensysteem en is de bodem zeer rijk aan mineralen, waardoor de bodem zeer vruchtbaar is.

De baai van Narsaq is vaak gevuld met torenhoge ijsbergen die zijn afgebrokkeld van de gletsjers elders in de baai.

Deze korte reis naar Zuid-Groenland in het kort

Per vliegtuig kom je aan op de luchthaven van Narsarsuaq en van daaruit ga je met de boot via het Eric’s Fjord naar Narsaq. In Narsaq verblijf je in gezellige hotels die door lokale families worden gerund.

Narsaq is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen. Je kunt vanuit Narsaq een ijsbergcruise gaan maken. Tijdens deze tour wordt gevaren met relatief kleine boten, waardoor je dichtbij de voorbij drijvende ijsschotsen kunt komen en de structuur en de kleuren van het ijs goed kunt zien.

Je kunt de omgeving ook per helikopter verkennen en met een vlucht over de Bredde Fjord vliegen, helemaal aan de rand van de Groenlandse ijskap.

Met een stadswandeling door Narsaq kom je helemaal in de Groenlandse sfeer. Bezoek bijvoorbeeld de open vismarkt, waar vissers dagelijks hun verse vis en zeehondenvlees aanbieden. Ook is het leuk een typisch Groenlands kerkje te bezoeken. Het uiterlijk van de kerk in Narsaq is sterk beïnvloed door de tradities van de Duits-Moravische missionarissen. Ook het museum van Narsaq biedt een altijd interessante tentoonstelling over de lokale gebruiken en de Groenlandse geschiedenis.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst

Reykjavík naar Narsarsuaq, boot naar Narsaq, welkomstmeeting (zaterdag)

DAG 2 Excursies

Vrij te besteden voor excursies.

DAG 3 Excursies

Vrij te besteden voor excursies.

DAG 4 Excursies

Vrij te besteden voor excursies.

DAG 5 Vertrek

Terug naar Narsarsuaq, van Narsarsuaq naar Reykjavík

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • vlucht Reykjavík-Narsarsuaq v.v.
  • boottocht Narsarsuaq-Narsaq v.v.
  • afhankelijk van welke reis u kiest: 3 of 4 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer met d/t inclusief ontbijt
  • alle transfers van en naar het vliegveld, hotel en boot op Groenland

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)