TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Op zoek naar het Noorderlicht, West-Groenland

vanaf 1378 ,-

Deze 5-daagse individuele noorderlichtreis naar Groenland in de winter is bestemd voor avontuurlijke reizigers die het échte leven op Groenland willen ervaren. Deze reis is ook bijzonder geschikt als aanvulling op je reis naar IJsland in de wintertijd.

Ontdek de schoonheid van het arctische landschap in de winter! En niet onbelangrijk: het Noorderlicht! Op deze hoge breedtegraad zijn de noorderlichten sensationeler dan waar ook.

Om je arctische avontuur compleet te maken, trek je er ook nog op uit met een tweedaagse hondensledetocht.

Noorderlichtreis naar Groenland: de achtergronden

Bij aankomst in de stad Ilulissat aan de Disko Bay ga je samen met een gids een twee uur durende wandeling maken langs een ijsfjord naar de nederzetting Sermermiut. De pre-koloniale geschiedenis van Sermermiut is samengesteld uit een reeks van archeologische opgravingen die in de loop van de twintigste eeuw zijn gedaan. Een opgraving uit 1953 toonde aan dat Sermermiut reeds een nederzetting was die werd gebruikt door de Saqqaq, Vroege Dorset en Thule culturen. Een andere opgraving uit 1983 laat zien dat het gebied reeds bewoond was rond 600-200 voor Christus.

Sermermiut werd in 1850 verlaten, toen de laatste bewoners verhuisden naar het nabijgelegen Jakobshavn (het tegenwoordige Ilulissat). De Sermermiut nederzetting maakt deel uit van de Ilulissat Icefjord World Heritage Site.

Na je bezoek aan deze bijzondere plaats is het de volgende dag tijd om kennis te maken met de ‘Musher’ die je uitleg geeft over de sledehonden en de tocht die je gedurende twee dagen gaat afleggen. Je komt daarbij onder andere langs de ‘Dead Glacier’ en Aattartoq waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de drijvende ijsbergen in de zee. Je overnacht in één van de hutten die vandaag de dag nog altijd worden gebruikt door de lokale vissers. ’s Avonds is er natuurlijk uitgebreid gelegenheid om het Noorderlicht voor je hut te bewonderen.

De laatste dag ben je vrij om een excursie in te plannen vanuit Ilulissat. Je kan dan bijvoorbeeld Disko Island gaan verkennen of walvissen gaan spotten.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst

Je komt aan in Ilulissat en wordt ontvangen door je gids met wie je een wandeling gaat maken naar Sermermiut. Overnachting in Ilulissat.

DAG 2-3 Hondensledetocht

Deze twee dagen staan volledig in het teken van een onvergetelijke hondensledetocht.

DAG 4 Ilulissat

Vrij te besteden in Ilulissat, waar je ook zult overnachten.

DAG 5 Vertrek

Je reist terug naar Nederland vanuit Ilulissat.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 2 uur durende gegidste wandeling
  • 2-daagse hondensledetocht
  • vol pension van lunch dag 2 t/m lunch dag 3
  • 1 nacht in een hut
  • 3 nachten hotel in Ilulissat

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)