TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Helikoptervlucht van Zuid- naar Noordwest-Groenland

vanaf 3172 ,-

Deze 6-daagse helikoptervlucht over Groenland brengt je van het zuiden naar het noordwesten van Groenland, waarbij je verschillende steden langs de kust bezoekt.

Doordat het vervoer per helikopter vrijwel geen barrières kent, kun je relatief snel reizen en ben je extra in de gelegenheid om de verschillende dorpjes en steden te bekijken en te proeven aan de lokale cultuur. Bovendien geeft het vliegen met een helikopter een bijzondere kijk op Groenland. Je vliegt namelijk niet al te hoog, waardoor je al het natuurschoon optimaal kunt bewonderen.

Je komt aan op de derde luchthaven van Groenland, Narsarsuaq. Dit vliegveld is tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd als uitvalsbasis voor geallieerde toestellen. Hoewel het plaatsje destijds een bedrijvige omgeving was, wonen er tegenwoordig slechts 160 bewoners, waarvan de meesten werkzaam zijn op de luchthaven.

Vanuit Narsarsuaq vaar je per schip naar het nabijgelegen Narsaq, met ongeveer 1500 inwoners. Dit stadje heeft een rijke historie die wel teruggaat tot het jaar 1000 na Christus. Aan de rand van de stad vind je een ruïne van een kerkje uit die tijd. Het stadje Narsaq kun je op eigen gelegenheid verkennen.

Je vervolgt je helikoptervlucht over Groenland naar Nuuk. Nuuk is de hoofdstad van Groenland en met ruim veertienduizend inwoners ook veruit de grootste. Nuuk betekent in feite ‘landtong’. De stad is dan ook gelegen op het uiteinde van een landtong. Tijdens deze reis kun je een stadswandeling maken in de stad.

Vanuit Nuuk vlieg je verder naar Ilulissat dat gelegen is aan de Disko Bay, die bekend is om de enorme ijsbergen die hier drijven. Tijdens je verblijf in Ilulissat is er ruimschoots de tijd om een bootexcursie te maken in deze indrukwekkende baai. Ook de baai Qeqertarsuup Tunua is een belangrijk toeristisch centrum, vanwege de nabijgelegen IJsfjord van Ilulissat. Deze fjord is 40 kilometer lang en de gletsjer die aan het uiteinde ligt beweegt zich met een snelheid van 19 meter per dag voort en zet jaarlijks 35 kubieke meter ijs af in de Qeqertarsuup Tunua baai. Dit ijsfjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Vanuit Ilulissat vlieg je terug naar Reykjavík, waar je deze helikoptervlucht over Groenland afsluit.
Vanaf 18 juni tot en met 20 augustus kunt u iedere zaterdag vertrekken voor de 6 daagse reis. Er is ook een mogelijkheid om op donderdagen te vertrekken, dan duurt uw reis 10 dagen.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Reykjavik-Narsarsuaq

Reykjavík naar Narsarsuaq, met boot naar Narsaq, informatieavond

DAG 2 Narsaq

Dag vrij te besteden in Narsaq

DAG 3 Narsarsuaq-Nuuk

Helikoptervlucht van Narsarsuaq naar Nuuk, stadswandeling Nuuk

DAG 4 Nuuk-Ilulissat

Helikoptervlucht van Nuuk naar Ilulissat, stadswandeling Ilulissat

DAG 5 Ilulissat

Dag vrij te besteden in Ilulissat

DAG 6 Ilulissat-Reykjavík

Vlucht van Ilulissat naar Reykjavík

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • vlucht Reykjavík-Narsarsuaq
  • vlucht van Ilulissat-Reykjavík
  • boottocht Narsarsuaq-Narsaq v.v.
  • binnenlandse vlucht van Narsaq, met tussenstops in Narsarsuaq, Nuuk en Ilulissat
  • afhankelijk van welke reis u kiest: 5 of 9 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer met d/t inclusief ontbijt
  • alle transfers van en naar het vliegveld, hotel en boot op Groenland
  • welkomst- en afscheidsdiner Hotel Arctic
  • gids in Ilulissat, Narsarsuaq en Nuuk

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)