TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Fotoreis de Scoresby Sund fjord

vanaf 6375 ,-

Deze fotoreis naar Groenland is een geweldige manier om kennis te maken van dit enorme arctische eiland en al dit natuurschoon te vereeuwigen op de gevoelige plaat.

Groenland is het grootste eiland ter wereld en maar liefst 58 maal groter dan Nederland. Met slechts 56 duizend inwoners is het land zeer dun bevolkt en wonen de inwoners verspreid over een klein aantal gemeenschappen langs de kusten. Groenland bestaat voor ruim 80% uit ijs.

De meeste mensen associëren Groenland alleen met ijzige kou, iglo’s en sledehonden, maar dat geldt niet overal. In de Scoresby Sund fjord bijvoorbeeld ben je beschut tegen de koude poolwind en daardoor is het er in de zomermaanden aangenaam vertoeven.

Het zomerseizoen is dan ook de beste periode van het jaar om het natuurschoon in de omgeving van de  Scoresby Sund fjord te bewonderen. Vooral tijdens de periode, waarin de zomer overgaat in de herfst, komt ook het lage strijklicht (licht dat zijwaarts (bijna parallel) invalt op het gefotografeerde object) van pas, waardoor je tijdens de lange dagen prachtige foto’s kunt maken.

Fotoreis naar Groenland voor de echte natuurliefhebber

Deze fotoreis naar Groenland is bestemd voor avontuurlijke fotografen die openstaan voor een onvergetelijk arctische belevenis. Ben je een echte natuurliefhebber en wil je mooie foto’s maken? Of ben je puur op zoek naar natuurlijke rust in dit grootste en misschien wel mooiste fjord in de wereld? In beide gevallen kom je ruimschoots aan je trekken tijdens deze reis!

De meeste woongemeenschappen op Groenland liggen ver uit elkaar en om die reden is er nauwelijks infrastructuur in de vorm van wegen. De beste manier van reizen is dan ook over het water. Tijdens deze fotoreis verblijf je op de 56 meter lange driemaster Rembrandt van Rijn. Dit is de basis vanaf waar je de prachtige natuur in de Scoresby Sund fjord zult gaan ontdekken.

De Scoresby Sund fjord

De Scoresby Sund fjord ligt aan de oostkust en in het meest afgelegen deel van Groenland, ruim boven de poolcirkel. We hebben het hier over een ongerept stuk natuur dat je voorstelling te boven gaat. De Scoresby Sund fjord heeft een boomachtige structuur die zich vertakt in een systeem van fjorden en daarmee is dit het grootste fjordencomplex in de wereld. De fjorden reiken tot wel 345 kilometer landinwaarts. Spectaculaire landschappen met prachtige ruige en ongerepte fjorden bieden eindeloze mogelijkheden op het gebied van natuurbeleving en fotografie.

Gedurende deze bijzondere fotoreis  vaar je tussen ijsbergen door en vanaf het zeilschip ben je prima in de gelegenheid alles te fotografen. Om de beleving compleet te maken, word je meerdere malen aan wal gebracht met behulp van zodiac boten, zodat je ook vanaf daar foto’s kan maken.

Wat kun je verwachten zodra je er bent?

Je weet dat je op een extreme reis gaat, dus dat mag je ook verwachten van wat je gaat aantreffen. Steile granieten bergen, gigantische ijsbergen die glinsterend drijven op de kalme blauwe zee, grote gletsjers, rijke flora en fauna en het enige en het zeer afgelegen dorp Ittoqqortoormiit, waar de lokale bevolking nog steeds leeft zoals ze altijd hebben gedaan.

Tijdens deze fotoreis naar Groenland is er grote kans dat je wildlife ziet. Het kan dat je zeehonden ziet, maar ook walvissen, muskusossen, sneeuwhazen, vele vogels en misschien zelfs ijsberen.

Dit is een fotoreis voor de serieuze landschaps- en natuurliefhebber, die bereid is om terug te gaan in de tijd en een landschap te ervaren wat zijn gelijke niet kent. Wij garanderen je een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Deze reis heeft een vaste vertrekdatum: 23 augustus 2017 tot en met 4 september 2017

€ 6375,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonscabin (exclusief patrijspoort)
€ 6975,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonscabin (inclusief patrijspoort)

Gelieve tijdens het boeken aan te geven bij opmerkingen of het een cabin met of zonder patrijspoort betreft.

Toeslag voor een 1-persoonskamer: op aanvraag

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst op IJsland

Vandaag vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavík. Bij aankomst rijden we naar onze accommodatie in Reykjavík.

DAG 2 Constable Pynt

Vandaag vliegen we per charter vliegtuig vanuit Reykjavík naar het vliegveld van Ittoqqortoormiit in Groenland, Constable Pynt, een gebied met een fantastische geologie. In de namiddag gaan we aan boord van ons schip de Rembrandt van Rijn en hijsen we de zeilen.

DAG 3 Volquart Boons kust

We varen langs de ongerepte en met ijs bedekte Volquart Boons kust. Hier kunnen we een zodiac cruise organiseren langs een van de gletsjers van deze kust, zoals Måne of Vikingebugt.

DAG 4 Danmarks Ø

Een schitterende stop op Danmarks Ø staat vandaag op het programma. Hier vinden we overblijfselen van een Inuit nederzetting die ongeveer 200 jaar geleden verlaten is. Deze plaats is goed bewaard gebleven en biedt vele fotografische mogelijkheden.

DAG 5-6 Røde Fjord

We vervolgen onze vaartocht door de prachtige fjorden verder naar het westen van de Scoresby Sund. Prachtige en uniek gevormde ijsbergen vormen het decor waar we doorheen varen. Als de ijsomstandigheden het toelaten proberen we een stop te maken in de zeer fotogenieke 40km lange Røde Fjord. Hier vinden we ongelooflijk mooie zandstenen formaties van basalt en een achtergrond van ontelbare contrasterende blauwe ijsbergen. Het is tevens een afwisselend en kleurrijk landschap met de vele rode sedimentaire rotsen. We gaan opzoek naar een goede plek om te stoppen voor een wandeling in de mooie vegetatie met goede kansen om muskusossen te fotograferen en te genieten van een gegarandeerd prachtig uitzicht.

DAG 7 Cape Hofmann Halvø

Vandaag gaan we aan land bij Cape Hofmann Halvø, een mooie plek voor het zien van onder andere muskusossen, alpensneeuwhoenen en ijsduikers. Het landschap hier is ook bijzonder mooi, vooral in deze tijd van het jaar, wanneer de dwergwilgen en dwergberken van kleur veranderen. In de avond varen we verder door de fjord en genieten we van het contrast tussen de warme herfstkleuren van de vegetatie op de wal, grote donkere bergen in de achtergrond en het koude blauw van de ijsbergen.

DAG 8 Ø Fjord

We varen door een van de meest spectaculaire fjorden in de wereld. Ø Fjord heeft bergen tot 2000 meter hoog aan elke kant en overal drijven gigantische ijsbergen voorbij. Een droomlocatie voor iedere natuurliefhebber. Wij streven ernaar om in de middag een stop te maken in Jyttehavn op de zogenaamde Bjørneøer (Bear Islands).

DAG 9 Sydkap

Op weg naar Sydkap in Scoresby Land in de ochtend komen we enorme ijsbergen tegen, waarvan sommige meer dan 100 meter hoog en meer dan een kilometer lang zijn. Veel grote ijsbergen zitten hier vast omdat de fjord “slechts” ongeveer 400 meter diep is hier. In de buurt van Sydkap maken we een stop om de overblijfselen van de oude Thule winter huisjes fotografisch vast te leggen. Ongeveer 20 mensen woonden hier in deze kleine huizen, jagend op Groenlandse walvis om hun wervels te gebruiken om de huizen te bouwen.

DAG 10 Ittoqqortoormiit

We bezoeken Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting in de Scoresby Sund met ongeveer 400 inwoners. Hier nemen we de tijd om heerlijk rond te wandelen en de vele kleurrijke huisjes, de sledehonden en het fantastische uitzicht vanuit verschillende hoeken fotografisch te benaderen.

DAG 11 Jameson Land

In de ochtend bezoeken we de zuidkust van Jameson Land, in de buurt van Kap Stewart op een lagune, een gebied waar vele steltlopers en ganzen verzamelen voor de najaarstrek. Het is ook een mooi zacht golvend landschap waar muskusossen en de Groenlandse halsbandlemming overleven op de schrale vegetatie. Bij de kop van de fjord maken we een wandeling in de buurt van een van de rivieren die hier eindigt. We brengen de nacht door voor anker bij Constable Pynt.

DAG 12 Reykjavík

Vandaag vliegen we van Constable Pynt terug naar Reykjavík in IJsland. Er zal ook nog wat tijd over blijven om door Reykjavík rond te struinen om de nodige IJslandse souvenirs te kopen of gewoon een mooie wandeling te maken langs de kade van de oude haven. ’s Avonds staat er een heerlijk afscheidsdiner op de planning, zodat je met je medefotografen de reis en de resultaten onder het genot van een glas wijn en een goed maal kunt evalueren.

DAG 13 Vlucht naar huis

Helaas, het avontuur zit er weer op. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• vlucht Reykjavík – Constable Pynt
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• alle transport op IJsland en Groenland
• alle excursies en activiteiten gedurende de reis met zodiacs
• welkomstdiner op de dag van aankomst
• 11 dagen ontbijt, lunch en diner (op het schip ook incl. snacks, koffie en thee)
• ontbijt op de dag van vertrek
• 10 overnachtingen met douche/toilet in de cabin (Groenland)
• 2 overnachtingen met douche/toilet op de kamer (IJsland)
• coaching en feedback van een professionele fotograaf
• fotobespreking in de avonduren
• informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis
• terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken
• AECO vergoedingen en overheidsbelastingen

 Wat is niet inbegrepen?

• alcoholische- en frisdranken
• aankopen van persoonlijke aard
• reis- en annuleringsverzekering
• fooien aan het personeel

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)