TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Varen langs de westkust van Groenland

vanaf 3282 ,-

Deze bootreis in Groenland is een toegankelijke manier om kennis te maken met de cultuur en natuur van West-Groenland. Varen langs de Groenlandse kust; het spreekt voor velen tot de verbeelding, maar het is één van de belangrijkste manieren van transport op Groenland. Bij deze bootreis langs de westkust van Groenland slaap je aan boord in een buitenhut met douche en toilet en tijdens de vaart maak je diverse stops om verschillende kustdorpen te bezoeken.

Je reis begint in de op drie-na-grootste stad van Groenland: Ilulissat. Deze stad is omgeven door prachtige natuur en staat bekend om de metershoge ijsbergen die afkalven van de gletsjer. Door van dorp naar dorp te varen maak je kennis met de gebruiken van de lokale bevolking die vaak nog leeft van de visserij en de jacht.

Naarmate je meer naar het zuiden vaart zie je dat het landschap langzaam verandert. De ijzige arctische natuur verandert stukje bij beetje in een groener landschap met een grotere biodiversiteit.

Tijdens de vaart is de kans aanzienlijk dat je zeeleeuwen, bultruggen en andere walvissen ziet zwemmen. De bootreis met de boot eindigt in Narsaq. Narsaq staat bekend om de houten, kleurig geschilderde huisjes en de ruïnes van de Vikingnederzettingen. Narsaq heeft ook een leuk museum en er zijn verschillende mooie wandelingen te maken in de omgeving.

Deze bootreis in Groenland in het kort

Na je aankomst vanuit Reykjavik in Ilulussat woon je eerst een informatiebijeenkomst bij en maak je een stadswandeling door dit moderne stadje. De volgende dag ga je in de loop van de middag aan boord van het schip dat je in zuidelijke richting zal brengen.

Via Aasiaat, Sisimiut en Maniitsoq reis je naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Deze stad is tevens de grootste stad van Groenland en heeft ruim zestien duizend inwoners. Nuuk betekent ‘landtong’; de stad is gelegen op het uiteinde van een landtong.

Via Paamiut en Qatortoq reis je naar Narsaq, een plaats met een zeer rijke geschiedenis. Hier kwamen namelijk de Noormannen als eerst aan land en in deze regio vestigden zijn de eerste nederzettingen.

De eindbestemming van deze bootreis in Groenland is het stadje Narsarsuaq, van waaruit je tevens terugvliegt naar Reykjavik. Deze 6-daagse bootreis is uitstekend te combineren met de reizen naar IJsland.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1

Vlucht van Reykjavík naar Ilulissat (zaterdag), informatiebijeenkomst en stadswandeling

DAG 2

Vrij te besteden, 16:00 uur vertrek met boot naar Ilulissat met stop in Aasiaat

DAG 3

Via Sisimiut naar Maniitsoq

DAG 4

Via Nuuk naar Paamiut, stadswandeling

DAG 5

Via Qagortoq naar Narsaq

DAG 6

Van Narsaq naar Narsarsuaq met de boot, Narsarsuaq-Reykjavík

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • vlucht Reykjavík-Narsarsuaq v.v.
  • boottocht Narsarsuaq-Narsaq v.v.
  • afhankelijk van welke reis u kiest: 5, 8 of 9 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer met d/t inclusief ontbijt
  • alle transfers van en naar het vliegveld, hotel en boot op Groenland

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)