TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Wandelen op de Faeröer

vanaf 1757 ,-

Deze wandelreis op de Faeröer laat je kennismaken met de geweldige natuur van deze eilandengroep in de noordelijke Atlantische Oceaan. De 18 eilanden van de Faeröer zijn een droombestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Daarnaast bieden de eilanden prachtige mogelijkheden voor andere outdoor activiteiten.

Veel van de afgelegen, ruige gebieden zijn alleen te voet te bereiken, dus wandelen is de perfecte manier om de eilanden te ontdekken. Er zijn overal wandelpaden, waarvan er sommige op de ouderwetse manier zijn gemarkeerd door steenhoopjes. Deze helpen de wandelaars bij de navigatie van dorp naar dorp.

Tijdens deze wandelreis op de Faeröer krijg je een duidelijk programma en routebeschrijvingen, maar je bepaalt natuurlijk zelf in welk tempo je de route wilt afleggen.

Deze wandelreis op de Faeröer in het kort

Nadat je via Kopenhagen naar het eiland Vágar bent gevlogen, verblijf je hier twee dagen om van daaruit de omgeving te gaan verkennen. Zo ga je per veerboot naar het westelijk gelegen eilandje Mykines, dat vele vogelkolonies heeft. Op het eiland zie je veel zeevogels, zoals papegaaiduikers.

Op dag 3 reis je naar het eiland Suðuroy. Tijdens een mooie wandeling naar Hvannhagi heb je boven op de heuvel een prachtig uitzicht op Lítla Dímun, het kleinste en onbewoonde eiland van de Faeroër, en op Stóra Dímun, een eilandje waar slechts twee gezinnen wonen.

Je verblijft ook nog in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer Eilanden. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tiende eeuw na Christus, toen de stad werd gesticht. Het nationale kunstmuseum is een aanrader om te bezoeken.

Kirkubøur is het oude culturele centrum van de Faeröer met gebouwen die teruggaan tot het jaar 1100. Breng hier een bezoekje aan het oudste houten huis Roykstovan, de oudste kerk van de Faeröer en de ruïnes van de Magnus Cathedral.

Je kunt deze reis maken tussen mei en september.

De prijs is gebaseerd op een vlucht Amsterdam – Kopenhagen – Vágar. Maar je kunt deze reis ook maken met een vlucht vanuit Reykjavík. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst Vágar

Na aankomst haal je de huurauto op bij de luchthaven en ga je naar Hotel Vágar***, waar je de komende twee nachten verblijft. Je kunt een wandeling maken over de berg naar het afgelegen dorpje Gásadalur.

DAG 2 Mykines

Vandaag ga je wandelen op het prachtige eiland Mykines. Het zijn uitdagende routes waarbij je onderweg veel vogels tegenkomt (met name papegaaiduikers en jan-van-genten) en misschien ook zeehonden.

DAG 3 Suðuroy

Je gaat naar het eiland Suðuroy en checkt voor twee nachten in bij Hotel Tvøroyi**. Vervolgens maak je een prachtige wandeling naar Hvannhagi met mooi uitzicht over Lítla Dímun and Stóra Dímun.

DAG 4 Øravík – Vágur

Wandeling van Øravík naar Vágur. Je kunt dezelfde weg terug lopen of de bus terug nemen naar Tvøroyri.

DAG 5 Tórshavn

Je rijdt terug naar Tórshavn, waar je een boottocht kunt maken, relaxen of lekker kunt gaan winkelen. Je kunt ook door de oude stad – á Reyni og Tinganes – wandelen. De komende drie nachten slaap je in Hotel Streym.

DAG 6 Nólsoy

Neem de veerboot naar het kleine eilandje Nólsoy (20 min.), waar mensen nog leven op de traditionele vredige/rustige manier. Je kunt een wandeling maken naar de vuurtoren op Borðan.

DAG 7 Tórshavn – Kirkubøur

Vandaag wandel je van Tórshavn naar Kirkubøur – het oude culturele centrum van de Faeröer met gebouwen die teruggaan tot het jaar 1100. Bezoek ook het oudste houten huis Roykstovan, de oudste kerk van de Faeröer en de ruïnes van de Magnus Cathedral, de belangrijkste culturele attractie.

DAG 8 Vertrek

Het einde van een mooie wandelweek. Je kunt nog een afsluitende wandeling maken naar de spectaculaire Bøsdalafoss waterval. Je rijdt terug naar de luchthaven en levert daar je auto weer in.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

• vlucht Amsterdam – Kopenhagen Vágar  v.v. (inclusief belastingen)
• 2 nachten Hotel Vágar, 2 nachten Hotel Tvøroyri , 3 nachten Hotel Streym
• ontbijt in alle hotels
• 8 dagen autohuur in autocategorie A (Nissan Micra of vergelijkbaar) inclusief onbeperkt aantal kilometers, CDW, TP, belasting en luchthavenbelasting
• uitgebreid informatiepakket en een goede wandelkaart

Wat is niet inbegrepen?

  • transport tussen de eilanden
  • maaltijden (behalve die die genoemd worden in het programma)

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)