TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Relaxen op de Faeröer in vakantiehuisjes

vanaf 1980 ,-

Vakantiehuisjes op de Faeröer Eilanden zijn compleet anders dan het beeld dat wij Nederlanders bij vakantiehuisjes hebben, de chalets die onze vakantieparken vullen. De recreatiehuisjes op de Faeröer zijn meestal oude huisjes van soms wel 100 jaar oud, vaak met een turfdak dat begroeid is met mos of gras.

De vakantiehuisjes op de Faeröer eilanden zijn vaak privébezit en al generaties in de familie. Ze zijn niet net zoals bij ons gelegen in vakantieparken, maar staan gewoon in de kleine gezellige dorpjes tussen de andere huisjes. Op de eilanden Suðuroy, Sandoy, Vágar, Streymoy, Eysturoy, Borðoy en Viðoy zijn vakantiehuisjes te huur.

Vakantiehuisjes op de Faeröer Eilanden, de reis in het kort

Via Kopenhagen vlieg je naar Vagar Airport op het eiland Vagar. Na aankomst rijd je met je huurauto naar je eerste verblijfplaats, een klein vakantiehuisje op het eiland.

Tijdens deze rondreis breng je per veerboot een bezoek aan het meest westelijke eiland, Mykines, een eiland dat enorme vogelkolonies en een prachtige natuur heeft. Mykines is een waar wandelparadijs.

Op het op-een-na grootste eiland Eysturoy verblijf je twee nachten. Dit eiland heeft talloze prachtige wandelroutes, waarvan een aantal lopen langs steile kliffen met uitzicht op de oceaan en de andere eilanden.

Een prachtige rit brengt je naar Tórshavn, waar je per ferry naar het zuidelijkste eiland Suðuroy reist. Dit eiland is de vakantiebestemming van veel locals en dat is niet voor niets. Het westen van het eiland ligt vol met steile vogelrotsen en in het oosten zijn er diverse mooie fjorden en heuvels die aflopen tot in zee. Suðuroy is zeer dunbevolkt, waardoor er zeer veel natuur is om van te genieten.

Hoe heerlijk is het om na een dagje sightseeing of een grote dagwandeling terug te komen in je eigen huisje en te kunnen relaxen in een huiselijke sfeer!

 

 • met 4 personen (auto D, Opel Astra of gelijkwaardig) vanaf € 1.325 pp
 • met 2 personen (auto A, Nissan Micra of gelijkwaardig) vanaf € 1.980 pp

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst Vágar

Na een tussenstop op de luchthaven van Kopenhagen stap je in het vliegtuig naar de Faeröer. Aangekomen op Vágar Airport haal je je auto op en rijdt vervolgens naar het eerste huisje, waar je 2 nachten verblijft, op het eiland Vágar.

DAG 2 Mykines

Vandaag kun je een bezoek brengen aan Mykines, het meest westelijke eiland van de Faeröer. Mykines staat bekend om zijn rijke vogelwereld, bergen en fantastische wandelmogelijkheden. Een boottocht vanuit Sørvágur brengt je naar dit eiland toe (vooraf reserveren is ons advies!).

DAG 3-4 Esturoy

Deze dagen breng je door aan de westelijke kant van Eysturoy, in een huisje in Ljósa, Gjögv of Funningur. De westelijke punt van dit eiland staat bekend om z’n vele wandelpaden, die langs de kliffen voeren, vanwaar je fantastische uitzichten hebt naar de weidse oceaan en de noordelijker gelegen eilanden.

DAG 5-6 Viðoy

Ook het noordoosten van de Faeröer is een mooie plek om te verblijven, met als niet te missen plek de noordelijkste berg Villingadalsfjall. Vanaf de top heb je op een heldere dag een bijna niet te overtreffen uitzicht op de eilanden die Viðoy omringen.

DAG 7-8-9 Suðuroy

Na een mooie rit kom je aan in Tórshavn, waar je inscheept op de ferry naar het zuidelijkste eiland Suðuroy. Naar dit eiland gaan de meeste Faeröese mensen toe om in eigen land vakantie te houden en niet zonder reden, want het is een ´hidden gem´. In het westen zijn steile vogelrotsen en in het oosten een paar mooie fjorden en in zee aflopende heuvels. Het is zeer dunbevolkt, maar je zult je er in het vakantiehuisje erg naar je zin hebben.

DAG 10-11 Tórshavn

Een bezoek aan de Faeröer kan niet afgesloten worden zonder verblijf in de leuke hoofdstad Tórshavn. Wandel naar Fort Skansin, dat gebouwd is in vroeger tijden om de haven te verdedigen tegen piraten en ander ongewenst volk. Vergeet ook het oude stadsdeel Tinganes niet, gebouwd op een klein schiereilan; de oude houten huisjes geven een mooie indruk hoe de stad ooit gestart moet zijn.

DAG 12 Vertrek naar huis

Voordat je incheckt voor de vlucht terug naar huis, moet de auto op de luchthaven ingeleverd worden. Na nog een tussenstop in Kopenhagen, stap je op Schiphol weer uit, met een koffer vol herinneringen.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

 • vlucht Amsterdam – Vágar – Amsterdam (tussenstop in Kopenhagen)
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • overnachtingen in vakantiehuisjes met bedlinnen, handdoeken e.d.
 • 11 etmalen autohuur met onbeperkte km’s, inclusief CDW en TP
 • uitgebreid informatiepakket

Wat is niet inbegrepen?

 • eventuele verzekeringen
 • brandstof
 • maaltijden
 • excursies en tolheffingen voor de tunnels