TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

De Faeröer, een ‘all-round’ ervaring

vanaf 1826 ,-

Deze 8-daagse vakantie naar Faeröer is bestemd voor mensen die graag ‘buiten de gebaande paden’ op vakantie willen. Voor veel mensen is de Faeröer een onbekende bestemming die ze graag zouden willen ontdekken, maar liever niet helemaal op eigen houtje.

Deze reis is dan ideaal, want je reist individueel, maar je wordt wel begeleid door een gids die je onbezorgd laat genieten van een mooi programma. Deze vakantie naar de Faeröer is dus een perfecte eerste kennismaking. Geniet van de ongerepte natuur, een rijke geschiedenis, de gastvrijheid van het relaxte Faeröerse leven. De lokale gidsen laten je iedere dag weer een nieuw gedeelte zien van deze eilandengroep.

Over Faeröer

De Faeröer is een eilandengroep die bestaat uit 18 eilanden, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan, precies in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. De archipel maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken. De naam is waarschijnlijk afkomstig van de volgende twee Deense woorden (Deens: får betekent schaap; øer eilanden) en betekent dus ‘schapeneilanden’.

De hoofdstad Tórshavn heeft 19.282 inwoners en ligt op het grootste eiland, Streymoy. Dit eiland is met een brug verbonden met het op een na grootste eiland, Eysturoy.

Deze vakantie naar Faeröer in het kort

Na je aankomst op Vágar Airport ga je eerst per taxi naar je hotel. De volgende dag ga je op pad om de noordelijke eilanden te verkennen. Je komt daarbij langs kleine vissersdorpjes, steile met papegaaienduikers bezaaide kliffen en prachtig groene heuvels.

Je brengt ook een bezoek aan Mykines, het meest westelijke eiland van de Faeröer. Dit eiland staat bekend om zijn rijke vogelbevolking, bergen en fantastische wandelmogelijkheden.

Op dag 4 van deze vakantie naar de Faeröer maak je een 3 uur durende tocht op een schoener. Deze tocht brengt je langs de kustlijn van Nólsoy of Hestur, waar je een schitterende kijk hebt op de hoge kliffen van de kustlijn.

Tijdens deze reis maak je kennis met de natuur en natuurlijk ook de oude cultuur van de bewoners, die teruggaat in de tijd tot 900 jaar na Christus, toen de Noren de eilandengroep bevolkten.

Om op de Faeröer te komen kun je vliegen via Kopenhagen of Reykjavík. Daarmee kan het een uitstekende aanvulling zijn op je reis naar IJsland.

De reis kan gemaakt worden tussen 31 mei en 1 september en vindt altijd plaats van maandag tot maandag.

Toeslag éénpersoonskamer € 394

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst

Aankomst op Vágar Airport waar een taxi je naar het hotel in Tórshavn brengt.

DAG 2 Noordelijke eilanden

Vandaag ga je de hele dag naar de noordelijke eilanden, een verzameling kleine eilandjes die gekarakteriseerd worden door de vele schapen en bergen die recht uit de zee omhoog komen. Tijdens deze reis heb je prachtig uitzicht op de eilanden Fugloy, Svínoy, Borðoy en Kunoy. Je brengt onderweg een bezoek aan de Christian Church in Klaksvík en de oude Viking nederzetting in Leirvík.

DAG 3 Mykines

Vandaag bezoek je Mykines, het meest westelijke eiland van de Faeröer. Mykines staat bekend om zijn rijke vogelwereld, bergen en een fantastische wandelmogelijkheden. Je ziet er papegaaiduikers, jan-van-genten en nog vele andere vogelsoorten. Ook zeehonden zijn hier veelvuldig te vinden.

DAG 4 Boottocht langs de kustlijn

De dag begint met een 3 uur durende boottocht op een schoener, die langs de kustlijn van Nólsoy of Hestur vaart. Tijdens deze boottocht kun je de hoge kliffen vanaf de zeekant bewonderen. Als je graag vogels, zeehonden en misschien zelfs een walvis wilt zien, dan kan deze tocht zomaar het hoogtepunt van de reis worden.

DAG 5-6 Tórshavn

Je hebt twee dagen de tijd om op eigen houtje in Tórshavn op stap te gaan en verschillende bezienswaardigheden te bezoeken; een wandeling door het oude gedeelte van de stad – Tinganes en úti á Reyni, het Art Museum en het Nordic House. De  kleinste hoofdstad van Europa is bruisend en tegelijkertijd zeer vredig.  Er zijn veel verschillende cafés, restaurants en mooie en interessante winkeltjes.

DAG 7 Sandoy

Vandaag staat het zuiden op het programma met het ongerepte eiland Sandoy, waar je de traditionele Faeröerse levensstijl nog kunt ervaren. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals een papegaaiduiker kolonie en vogelrotsen. Op de terugweg kom je langs het historische dorpje Kirkjubøur en Olav’s Church uit het jaar 1111.

DAG 8 Vertrek naar huis (of IJsland..)

Het is weer tijd om naar huis te gaan. Een taxi brengt je terug naar het vliegveld. Je vliegt weer terug naar huis of naar IJsland…

Praktische info

Wat is inbegrepen?

Flight: internationale vlucht Amsterdam – Kopenhagen – Vágar v.v., inclusief belasting.
Hotel: 7 nachten in Hotel Tórshavn inclusief ontbijt
Pension: 7 x ontbijt, en lunch op dag 2, 3 en 7
Airport Transfer: ja
Excursions: ja
Internet: ja

Deze pakketprijs is gebaseerd op 2 personen, gebruikmakend van een 2-persoonskamer.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Extra bij te boeken

Gegidste dagexcursie naar Noord-Eysturoy – € 110
Vestmanna vogelrotsen en panorama uitzicht – € 105