TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

De Faeröer op de heen- of terugweg van je reis naar IJsland

Een reis naar de Faeröer met eigen camper is een uitstekende optie voor de mensen die via Denemarken met de veerboot reizen. Deze veerboot legt aan in de hoofdstad Tórshavn.

De Faeröer eilanden beschikken over een excellent wegennet. Om die reden kun je dan ook prima met je eigen camper rondreizen. Wel is het belangrijk dat bezoekers die niet gewend zijn hier te rijden, zich bewust maken van andere verkeersregels en extreme weersomstandigheden. Zo is het op de eilanden ten strengste verboden om off-road te rijden.

Reis naar de Faeröer met eigen camper of auto

Een reis naar de Faeröer met eigen camper of auto is een prachtige manier om kennis te maken met de prachtige, ongerepte natuur en de vele vogels die er nestelen. De steile, rotsachtige kust maakt de nesten onbereikbaar en bieden de vogels een veilige plek om te broeden.

De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan 17 bewoond. Het is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk van Denemarken. De naam betekent in feite ‘schapeneilanden’ en dat is helemaal terecht: op de eilanden leven meer schapen dan mensen.

Als je de Faeröer bezoekt als tussenstop naar IJsland, dan vertrek je op zaterdag vanuit Hirtshals in Denemarken. Je hebt dan ongeveer drie dagen om de prachtige eilanden te ontdekken. In de periode van 12 juni tot en met 21 augustus komt de veerboot op zondagavond om 22:30 uur in Tórshavn aan en vertrekt weer op woensdagavond om 18:00 uur.

Bezoek je op de terugweg de Faeröer met eigen camper of auto, dan ben je van vrijdagnacht 03:00 uur tot zondagavond 23:30 uur op de Faeröer. Je kunt natuurlijk gebruik maken van je eigen vervoer, maar een auto huren kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende accommodatie. Dat kan zowel in leuke guesthouses of hotels als in vakantiehuisjes.

Kom je met een camper of wil je kamperen, dan zijn er meerdere kleine campings, waarvan één direct in Tórshavn. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wanneer je in het hoogseizoen (16-06 t/m 18-08) op de terugweg van IJsland naar Denemarken een stop-over maakt op de Faeröer van vrijdagochtend tot zondagavond, betaal je geen hoogtetoeslag voor de terugweg. We rekenen het voordeel graag voor je uit. Dit kun je zelf ook doen in het tarievenoverzicht.

Wil je naar de Faeröer onderweg van of naar IJsland? Vraag informatie aan via e-mail met je ideeën of maak een afspraak bij ons op kantoor (010 – 7144453).