TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Flora en fauna op de Faeröer

vanaf 1526 ,-

Deze individuele natuurreis naar Faeröer is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers die willen kennismaken met deze eilandengroep. De Faeröer herbergt namelijk schitterende landschappen, enorme vogelkolonies en is een bijzonder geschikte bestemming voor outdoorliefhebbers.

Je reist met je eigen huurauto, waarbij je zelf je reistempo bepaalt. Onderweg heb je een grote keuze uit een uitgebreid aanbod van activiteiten. Zo zijn er verspreid over de 18 eilanden talloze wandelroutes, maar kun je er ook voor kiezen om de cultuur te gaan ontdekken. De eilanden hebben namelijk een bijzondere historie die helemaal teruggaat tot de negende eeuw na Christus, toen de Noren de eilanden ontdekten en bevolkten.

Deze natuurreis naar Faeröer in het kort

Na je aankomst op het eiland Vágar kun je het grootste meer van het eiland bezoeken en naar de Bøssdalafoss gaan. Deze rivier stort zich als een waterval rechtstreeks in de zee en is bijzonder fotogeniek. Terwijl je het eiland Vágar verkent, vergeet dan zeker niet te genieten van de talloze kleine huisjes met gras op het dak, een eigenschap die hier heel gewoon is.

Vanuit Sørvágur neem je de veerboot naar Mykines, een klein eilandje en tevens het meest westelijke deel van de Faeröer. Dit eiland herbergt enorme vogelkolonies en is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers. Het eiland is zeer dun bevolkt en bijzonder geschikt om lekker te wandelen in de natuur.

Tijdens deze natuurreis naar de Faeröer breng je ook een bezoek aan het eiland Sandoy. Dit is het meest ongerepte eiland en de 125 vierkante kilometer oppervlakte wordt bevolkt door slechts 1500 inwoners, verspreid over slechts enkele dorpjes. Het is op Sandoy dan ook absoluut de moeite waard om hier de natuur te gaan verkennen, maar tevens kennis te maken met de oude traditionele levensstijl van de Faeröer.

Je kunt vliegen via Kopenhagen of Reykjavík. Deze reis kan gemaakt worden van mei tot en met augustus.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Eerste overnachting in Hotel Vágar

In Vágar kan je een wandeling maken rond het meer Sørvágsvatn – het grootste meer van het eiland – en naar de waterval Bøssdalafoss gaan. Geniet van het fantastische uitzicht!

Neem de tijd om het eiland Vágar te verkennen en mis vooral niet het mooie uitzicht bij de dorpjes Bø en Gásadal.

DAG 2 Mykines

Vandaag gaat de reis naar Mykines, het meest westelijke puntje van de Faeröer. Mykines is beroemd om zijn rijke vogelwereld. Na je bezoek aan Mykines, het vogeleiland, gaat de reis verder naar Tórshavn en overnacht je in Hotel Streym.

DAG 3 Suðuroy

Suðuroy is het meest zuidelijke eiland. De natuur op dit eiland is niet hetzelfde als op de rest van de eilanden. Je vindt er vele kleine dorpjes en er zijn veel wandelmogelijkheden. Je overnacht in Hotel Tvøroyri.

DAG 4 Tórshavn

In het begin van de middag ga je terug naar Tórshavn. De laatste twee nachten slaap je in Hotel Streym.

DAG 5 Sandoy

Vandaag ga je naar het eiland Sandoy, Het meest ongerepte eiland, waar je kennis maakt met de oude traditionele levensstijl van de Faeröer.

DAG 6 Vestmanna vogelrotsen/Vertrek

De reis is aan het einde gekomen, maar ’s ochtends heb je nog wel de tijd om een 2 uur durende boottocht te maken naar de Vestmanna vogelrotsen. Aan het einde van de middag ga je naar de luchthaven.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

Vlucht: internationale vlucht Amsterdam – Vágar – Amsterdam (via Kopenhagen), inclusief belasting

Hotel:
1 nacht in Hotel Vágar***
1 nacht in Hotel Tvøroyri**
3 nachten in Hotel Streym***/Hotel Havn***

Ontbijt is inclusief in alle hotels

Autohuur: 6 dagen autohuur – Cat. A-car (Nissan Micra of vergelijkbaar) incl. free mileage, CDW, TP, airport tax and VAT.

Excursions: Vestmanna Birdcliffs

Wat is niet inbegrepen?

  • Transport tussen de eilanden.
  • Maaltijden, behalve die gemeld staan in het pakket.

Deze pakketprijs is per persoon, gebaseerd op 2 personen, gebruikmakend van een 2-persoonskamer.

Auto upgrade  (2019):
cat. B (Citroën C3 of gelijkwaardig) –  € 9  per dag
cat. C (Nissan Note of gelijkwaardig) –  € 11  per dag
cat. D (Citroen C 4 of gelijkwaardig –  € 17  per dag
cat. S (Nissan Qashqai 4WD of gelijkwaardig)  –  € 60 per dag

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)