TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Faeröer in alle seizoenen (fly-drive)

vanaf 1684 ,-

Deze 9-daagse fly-en-drive reis naar Faeröer is een mooie reis waarbij je deze prachtige eilandengroep gaat verkennen per huurauto. Het wegennet van de Faeröer is excellent en per auto kun je vrijwel overal goed komen. Ontdek het land in je eigen tempo!

De Faeröer staat niet alleen garant voor veel ongerepte natuur, maar nog veel meer. Van Tórshavn wordt gezegd dat het niet alleen de kleinste, maar ook de gezelligste hoofdstad ter wereld is. De hotels zijn prima en zowel op culinair als op cultureel vlak kun je hier prima aan je trekken komen.

Een wandeling door het oude gedeelte van de stad is een bijzondere ervaring. De rijke geschiedenis van de Faeröer gaat terug tot de negende eeuw na Christus, toen de Noren de eilanden bevolkten.

De unieke omgeving op de Faeröer wordt gekarakteriseerd door groene heuvels en bergen, vrolijk gekleurde vissersdorpjes en steile kliffen met dichtbevolkte vogelkolonies. De weersomstandigheden wisselen elkaar snel af onder invloed van de omliggende oceaan. De veranderingen tussen regen, mist, warmte en zonneschijn zorgen voor een adembenemend natuurspektakel.

Tijdens deze vakantie naar Faeröer ervaar je van al dit moois wel wat.

Deze fly-en-drive reis naar Faeröer in het kort

Tijdens deze fly-en-drive reis naar Faeröer zal je dankbaar gebruik maken van het geavanceerde wegennet van de eilanden. De eilanden zijn op fascinerende wijze met elkaar verbonden via bruggen en zeetunnels, waardoor de grootste van de 18 eilanden uitstekend bereikbaar zijn. De eilanden die niet verbonden zijn, kunnen eenvoudig worden bereikt met een veerdienst.

Gedurende de rondreis bezoek je per boot de prachtige vogelrotsen ten noorden van het dorpje Vestmanna en ga je naar Kvívík om een oude Vikingnederzetting te bekijken. Ook ga je naar het noordelijkste dorp Viðareiði, waar je de berg ten noorden van het dorp kunt beklimmen die leidt naar de top van de hoogste kaap van de wereld.

Kortom, deze fly-en-drive reis naar Faeröer is een zeer complete reis waarbij je zowel met de cultuur als natuur van deze eilandengroep kennismaakt.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst

Bij aankomst word je welkom geheten door een vertegenwoordiger van de reisorganisatie, die je naar je auto brengt en je een wegenkaart van de Faeröer overhandigt. Al 200 meter verderop kun je inchecken in Hotel Vágar. Na check-in stellen wij voor een tochtje te maken over het eiland naar Sørvágur, Bøur and Gásadalur – waar je een fantastisch uitzicht hebt op Tindhólmur en Mykines.
Hotel Vágar heeft een internationale keuken, maar je kunt er ook genieten van Faeröerse specialiteiten (afhankelijk van het seizoen).

DAG 2 Van Eysturoy naar Streymoy

Vandaag gaat de reis naar Eysturoy via Streymoy, waar je in het noord-westen een dorpje Gjógv aantreft.

Onderweg ga je door de eerste onderzeetunnel, die op het diepste punt wel 105 meter onder het zeeniveau ligt. Vervolgens rijd je naar Vestmanna waar je de mogelijkheid hebt om met een boot de prachtige vogelrotsen ten noorden van het dorpje te bewonderen. De boottocht duurt circa 2 uur, maar is zeer de moeite waard.
Van Vestmanna ga je naar Kvívík om een oude viking nederzetting te bekijken. Je vervolgt je reis over Streymoy en steek je de Atlantische Oceaan over naar Eysturoy. Ook ga je verder naar Eiði waar je de beroemde rotsformatie “de reus en de heks” bezoekt en Slættaratindur (882 meters), de kleinste berg in de Faeröer.

De komende twee nachten geniet van het unieke Hotel Gjáargarður in Gjógv.

DAG 3 Tjørnavík

Ons voorstel voor deze dag is een trip naar Tjørnavík – een wandeling langs het strand waar je zomaar oude viking overblijfselen zou kunnen vinden, dit is namelijk de plaats waar de Vikingen hun eerste nederzettingen hadden op de Faeröer.

Op de terugweg is het een must om te stoppen bij Saksun om de kerk en de oude boerderij “Dúvugarður”, tegenwoordig een museum, te bekijken.

DAG 4 Klaksvík

Vandaag gaat de reis verder van Gjógv naar Klaksvík – onderweg kom je langs Oyndafjørður en neem net voor het dorp de tijd om de Roling Stones te bekijken. Van Oyndafjørður naar het eiland Borðoy ga je door de tweede onderzeetunnel  – waar je op het diepste punt de fantastische lichtinstallatie van  Tróndur Patursson ziet. Deze kunstenaar is ook de maker van de glazen vogels op de luchthaven van Vágar en in Harpa in Reykjavík.

De komende twee nachten verblijf je in Hotel Klaksvík

DAG 5 Ontdek de noordelijke eilanden

Je rijdt eerst naar het noordelijkste dorp Viðareiði, waar je de berg ten noorden van het dorp kunt beklimmen naar de top van de hoogste kaap van de wereld.  Op de top heb je een prachtig uitzicht over Fugloy, Svínoy, Borðoy en Kunoy. Van Viðareiði ga je naar Kunoy, waar je een mooie wandeling kunt maken.  Dan gaat de reis verder naar Klaksvík om daar Christianskirken te bekijken, deze kerk in Klaksvík wordt wel als de mooiste van  de Faeröer beschouwd.

DAG 6 Tórshavn

Op weg naar Tórshavn stellen wij een bezoek voor aan Leirvík om daar de Viking nederzettingen te bekijken. Deze dag staat verder geheel tot je eigen beschikking – tijd voor de kleinste en gezelligste hoofdstad van de wereld.

De volgende drie nachten zijn in een hotel naar keuze: Hotel Hafnia/Hotel Føroyar/Hotel Tórshavn/Hotel Streym/Hotel Havn (de prijs in de reis is gebaseerd op drie nachten in Hotel Streym).

DAG 7 Nólsoy

Vandaag staat een dagexcursie naar het eiland Nólsoy op het programma – slechts 20 minuten van Tórshavn vandaan – je komt in een wereld die totaal verschilt met die van het huidige Europa, je gaat decennia terug in de tijd. Maak van de mogelijkheid gebruik om met een lokale gids het eiland te verkennen. Het eiland heeft de grootste kolonie Noordse stormvogels – maar je kunt ze alleen zien in de avond en nacht.
De vuurtoren heeft een van de grootste lenzen, met een diameter  van wel meer dan 3 meter en een gewicht van 4 ton!

DAG 8 Tórshavn en Kirjubøur

Verken Tórshavn: een wandeling door het oude gedeelte van de stad “á Reyni”, Tinganes en het oude fort Skansin – de tour kan ook gemaakt worden met een lokale gids.
In de middag kun je naar Kirkjubøur gaan (20 min. rijden) – het oude culturele centrum van de Faeröer. Bezoek het ongeveer 900 jaar oude Roykstovan, waar de leenheer van de koning nog steeds leeft, al 17 generaties lang; Ólav’s Church (AD 1111), vernoemd naar King Olav the Holy. Dit is de oudste kerk op de Faeröer, en wordt nog steeds gebruikt. Bekijk ook meteen de ruïnes van St. Magnus Cathedral, die worden gezien als een van de grootste culturele attracties van de Faeröer.

DAG 9 Vertrek naar huis (of naar IJsland…)

De reis is aan zijn einde gekomen – hopelijk vol met prachtige ervaringen van deze 18 kleine eilandjes in de Atlantische Oceaan.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

Vlucht:
Vlucht Amsterdam – Kopenhagen – Vágar v.v. inclusief belasting

Hotel:
1 nacht in Hotel Vágar
2 nachten in Hotel Gjáargarður
2 nachten in Hotel Klaksvík
3 nachten in Hotel Streym

Het ontbijt is inbegrepen bij alle hotels

Autohuur:
9 dagen autohuur – groep A-car (Nissan Micra or similar) incl. free mileage, CDW, TP, airport tax and VAT.

Deze pakketprijs is gebaseerd op 2 personen, gebruikmakend van een 2-persoonskamer.

Wat is niet inbegrepen?

  • Transport tussen de eilanden
  • Maaltijden, behalve die genoemd worden in het pakket.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Prijzen en data

Deze reis kan het gehele jaar door geboekt worden.

Supplement hogere categorie auto per dag:

categorie B (Citroen C3 or similar) – € 7,-
categorie C (Nissan Note or similar) – € 11,-
categorie D (Citroen C4 or similar) – € 17,-
categorie O (Toyota Auris STW. or similar) – € 20,-
categorie Q (Nissan Qashqai 5+2 or similar) – € 60,-