TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Maritiem Oost-Canada

vanaf 2376 ,-

Met deze rondreis door Oost-Canada kom je door de Canadese maritieme provincies, ook wel ‘the Maritimes’ genoemd. Dit deel van Canada is compleet anders dan het ruige westen, maar absoluut niet minder mooi!

Frisse zeelucht, ongerepte natuur, bijzonder veel cultureel erfgoed en bijzonder vriendelijke mensen maken Oost-Canada tot een heerlijke vakantiebestemming. Tijdens deze rondreis bezoek je de provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Pittoreske vissersdorpjes, mooie vuurtorentjes en prachtige landschappen zijn typerend als eigenschappen van deze route.

Details van deze rondreis door Oost-Canada

Tijdens deze autoreis Maritiem Oost-Canada bezoek je de hoofdstad van Nova Scotia, Halifax. Ontdek hier de historische waterkant of breng een bezoek aan het schitterende Maritiem Museum. Hier vind ke relikwieen die afkomstig zijn van de Titanic en documentatiemateriaal van de Halifax Explosion, waarbij een schip met munitie in 1917 explodeerde in de haven.

Langs de kust van Nova Scotia liggen prachtige zandstranden, maar ook ruige kusten van gestold lava. Het landschap heeft namelijk miljoenen jaren blootgestaan aan vulkanische activiteit. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Peggy’s Cove, Mahone Bay, het dorpje met de drie kerktorens, en het kleurrijke Lunenburg. Breng ook zeker een bezoek ook de  Grand Pre UNESCO World Heritage Site in Digby (entree inclusief).

De Bay of Fundy, de baai tussen Nova Scotia en New Brunswick staat bekend om de enorme getijdenverschillen van wel 15 meter. Bij de Hopewell Rocks, een klein park, liggen bij eb massieve bloempotvormige rotsformaties in de zeebedding. Bij laag water kun je hier over de oceaanbodem lopen. Vanuit het charmante stadje St. Andrews-by-the-sea in New Brunswick kun je genieten van een walvissafari per boot in de Bay of Fundy.

Prince Edward Island, kortweg PEI, is een klein eiland in de Gulf of St. Lawrence. De hoofdstad Charlottetown is een gemoedelijk en gezellig provinciestadje. Je kan het eiland bereiken met de ferry of via de 16 kilometer lange Confederation Bridge. Typerend aan het eiland zijn de kilometerslange roodkleurige zandstranden.

Met deze rondreis door Oost-Canada kom je ook over een van de mooiste wegen van Noord-Amerika: de Cabot Trail. Kronkelend langs de hoge kliffen van Cape Breton Island heb je de meest indrukwekkende uitzichten van Oost-Canada.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-2 aankomst in Halifax, Nova Scotia

Je komt aan in Halifax, haalt je huurauto op en gaat op pad naar het stadscentrum, waar zich je accommodatie voor de komende twee nachten bevindt, op slechts een korte wandeling afstand van de historische waterkant. Dag 2 kun je gebruiken om Halifax te verkennen. Begin je dag met een City Bus Tour van Gray Line en leer over de geschiedenis van Halifax tijdens een bezoek aan de Halifax Citadel National Historic. De rest van de dag kun je de stad op eigen gelegenheid ontdekken.

DAG 3-4 Halifax – Western Shore, Nova Scotia

Vandaag verken je de zuidkust van Nova Scotia, waarbij je begint bij Peggy’s Cove. Dit iconische vissersdorp staat op stevige rotsen boven de branding en de kustlijn staat bekend om de historie van piraten en scheepswrakken. Bovendien vind je er één van de meest gefotografeerde vuurtorens ter wereld. Bekijk de verweerde vissershutten, kleurrijke boeien en zeekreeftvallen die nog steeds door de lokale vissers gebruikt worden en breng een bezoek aan het Fisheries Museum of the Atlantic (entree inclusief). Je reist verder naar Mahone Bay, waar je verrast zult worden door de grappige ouderwetse charme en eeuwenoude architectuur. De gastvrije bewoners staan bekend om hun bijgeloof en de verhalen die ze daarover vertellen, de legendes en fabels dateren nog uit de tijd dat er gehandeld werd in rum. Je eindigt de dag in het resort op Oak Island, waar je de komende twee nachten verblijft. Op dag 4 kun je de omgeving verder verkennen en genieten van de voorzieningen van het resort.

DAG 5-6 Western Shore – Digby, Nova Scotia

Verken de glooiende heuvels en de gezellige plattelandssfeer van Annapolis Valley, het agrarische hart van Nova Scotia, terwijl je onderweg bent naar Digby, waar je de komende twee nachten verblijft. Digby is de hoofdstad van de St. Jakobsschelpen en de combinatie van frisse zeelucht en een rijke historie maken deze stad tot een bijzondere plek. Je bezoekt onder andere de Grand Pre UNESCO World Heritage Site (entree inclusief). Voordat je bij je accommodatie aankomt, geniet je eerst nog van een rondleiding en proeverij bij de Gaspereau Vineyards, één van de meest vooraanstaande wijnmakerijen van de provincie.

De volgende dag reis je door het gebied ‘Bay of Fundy’, de plek met de hoogste getijden en het meest diverse getijdemilieu ter wereld. Je kunt genieten van de vele voorzieningen van het resort waar je verblijft en de omgeving verder ontdekken.

DAG 7-8 Digby – Saint John, New Brunswick

s Ochtends neem je de veerboot naar de overkant van de Bay of Fundy op weg naar Saint John in New Brunswick, waar je twee nachten verblijft. Hier kun je zien wat voor invloed de getijden hebben op de Saint John River, want de Bay of Fundy Reversing Falls zorgen ervoor dat deze rivier van richter verandert en twee keer per dag opwaarts stroomt.

Dag 8 breng je door in het charmante stadje St. Andrews-by-the-sea, waar je kunt genieten van een walvissafari per boot in de Bay of Fundy, voordat je het Fundy Discovery Aquarium bij het Huntsman Marine Science Centre bezoekt. De zeehonden in de haven van de baai komen graag kijken door de ramen van het onderwaterbassin en je vindt er ook veel informatie over de mariene ecologie en de daarop gebaseerde economie van de oostkust van Canada. Voordat je terugkeert naar Saint John kun je nog een bezoek brengen aan de Kingsbrae Garden, waar ruim 50.000 vaste planten te vinden zijn, maar ook een Hollandse windmolen, alpaca’s en pauwen.

DAG 9-10 Saint John – Charlottetown, Prince Edward Island

Reis door Fundy National Park verder naar Hopewell Rocks. Verwonder je over deze massieve, als bloempotten gevormde formaties. Wanneer het eb is, kun je over de oceaanbodem lopen en als het vloed is, verdwijnen de rotsen vrijwel volledig. Vervolgens steek je de bijna 13 km lange Confederation Bridge over naar Prince Edward Island, waar je de komende twee nachten in Charlottetown doorbrengt.

Dag 10 begint met een Gray Line tour door Charlottetown, waarbij je de geschiedenis en charme van de stad ontdekt terwijl je langs prominente herkenningspunten rijdt, zoals Province House, The Lieutenant Governor’s House en Victoria Park. Geniet van een lunch aan de waterkant voordat je op pad gaat naar Prince Edward Island National Park, dat bekend staat om zijn unieke zandduinen, rode kliffen en witte zandstranden.

DAG 11-13 Charlottetown – Baddeck, Nova Scotia

Je reist met de veerboot over de Northumberland Strait en gaat terug naar Nova Scotia, waar je over de Canso Causeway naar Cape Breton Island reist – het Schotland van Noord-Amerika . Toegang voor de Alexander Graham Bell National Historic Site is inbegrepen, waar je het een en ander kunt leren over de vele prestaties van dit genie, dat van dit eiland zijn thuis maakte. Je brengt de komende drie nachten door in het charmante Baddeck.

Dag 12 staat in het teken van één van de meest pittoreske ritten door Noord-Amerika: de Cabot Trail. Deze weg kronkelt door het rotsachtige landschap van de noordelijke kust van Cape Breton en klimt omhoog naar de indrukwekkende plateaus van Cape Breton Highlands National Park. Uitkijkpunten bieden je onvergetelijke uitzichten op de ruige kustlijn van Cape Breton, dus zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt.

Het fort van Louisborg Nationaal Historic Site staat op dag 13 op het programma. Deze reconstructie, die één vijfde van de nederzetting van New France uit 1744 weergeeft, valt niet met woorden te beschrijven. Wandel door de straten en maak hier en daar een praatje met authentiek gekostumeerde gidsen. Sluit je dag af met een Eagle Watching Boat Tour aan het Bras d’Or Lake. Observeer de Amerikaanse Zeearenden terwijl ze boven de boot cirkelen, bekijk Alexander Graham Bell’s herenhuis Beinn Bhreagh en de prachtige Baddeck kustlijn.

DAG 14 Halifax

Steek de Canso Causeway nog een keer over naar het vasteland van Nova Scotia en rijd terug naar Halifax voor je laatste nacht in Maritiem Canada. Het diner van vanavond is een diner-cruise in de haven, waarbij je Halifax vanuit een ander perspectief kunt zien.

DAG 15 vertrek

Je levert de huurauto in en begint aan de terugreis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 14 etmalen autohuur
  • 14 overnachtingen in 2-persoonskamers
  • alle toeristen- en hotelbelastingen
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. reisgids Canada, een wegenkaart en een gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.