TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Magisch Vancouver Island

vanaf 1493 ,-

Deze reis naar Vancouver Island en British Columbia is voor de echte natuurliefhebbers. Als je van mooie uitzichten en wildlife houdt, dan kun je met deze rondreis je hart ophalen. Natuurlijk wil je naar British Columbia voor de prachtige en ruige natuur. Wildlife spotten staat waarschijnlijk ook hoog op je bucketlist. Wel, wildlife is er genoeg.

De Rondreis Magisch Vancouver Island voert je langs de mooiste parken en plaatsjes langs de Pacifische kust van British Columbia en Vancouver Island. De natuur op Vancouver Island is net even wat anders dan elders. Het tijdens de zomer subtropische klimaat heeft het eiland een unieke  en indrukwekkende natuur gegeven. De diverse schilderachtige plaatsjes en fantastische accommodaties langs de kust maken Vancouver Island tot vakantie-eiland nummer 1 in Canada.

Wij laten je met deze reis naar Vancouver Island kennismaken met de heerlijke ‘laidback’ cultuur van het eiland en natuurlijk ga je er niet alleen naartoe vanwege de cultuur, maar waarschijnlijk vooral de na-tuur!

Deze reis naar Vancouver Island in het kort

Nadat je in de bruisende stad Vancouver bent aangekomen ga je eerst de stad verkennen. Bezoek het heerlijke stadspark Stanley Park, huur een paar fietsen en rijd over de populaire Seawall naar English Bay. Wij voorzien je van een persoonlijke reisboek dat boordevol tips staat om het optimale uit je reis te halen.

Vanuit Vancouver maak je per ferry de oversteek naar Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island. Het is goed mogelijk dat je tijdens de anderhalf uur durende oversteek al orka’s of andere walvissen ziet. Heb je onderweg geen walvissen gezien? Geen noo, want op het eiland zijn talloze lokale ondernemers die whale watching tours aanbieden.

Victoria is een heerlijke stad met een gezellige haven, mooie gebouwen met een bouwstijl uit de koloniale tijd en talloze kunstgalerietjes.

Vanuit Victoria reis je door het binnenland van het eiland en onderweg naar Ucluelet en Tofino doorkruis je een dicht regenwoud. Ucluelet is een klein kustplaatsje met een rijke geschiedenis. Tofino is een klein surfersplaatsje waar gedurende het jaar meer toeristen verblijven dan inwoners. Tofino wordt ook wel het Santa Cruz van Canada genoemd. De relaxte surferscultuur en de prachtige omringende natuur maken het eigenlijk tot een plek waar je niet snel meer weg wilt. De prachtige verlaten zandstranden zijn heerlijk om de zonsondergang te bewonderen en het komt regelmatig voor dat zelfs de beren het strand opzoeken.

Nadat je de oversteek weer hebt gemaakt naar het vasteland van British Columbia, volg je de ruige kustlijn van de Sunshine Coast. Diepe fjorden karakteriseren de kustlijn en het is niet voor niets dat veel kunstenaars zich hier hebben gevestigd vanwege de schilderachtige vergezichten.

Ook breng je een aan het Olympische dorpje Whistler. Dit outdoorparadijs biedt tientallen kilometers wandelplezier. Ook kan je hier schitterend mountainbiken of raften. Een echte aanrader is om met de gondel Mount Whistler op te gaan. Vaak zie je vanuit de gondel al beren die langs de berghellingen grazen.

Deze reis naar Vancouver Island brengt je naar alle highlights die Vancouver Island en de Pacifische kust van British Columbia te bieden hebben.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst Vancouver

Vanaf de luchthaven van Vancouver rijd je per huurauto naar een goed hotel in het centrum van Vancouver. Je ziet in de achtergrond de hoge Coast Mountains schitteren.

DAG 2 Vancouver

Iedereen is altijd ‘weg’ van het kunstzinnige Granville Island, en terecht! Huur een fiets en rij op je gemak door het indrukwekkende Stanley Park en over de populaire Seawall naar English Bay. Vanaf hier wandel je ook zo de gezellig drukke winkelstraten in. Wij geven je leuke tips voor mooie parken, restaurants en musea. Waar je ook bent, je hebt hier altijd fantastische uitzichten om de omliggende natuur.

DAG 3-4 Victoria

De oversteek per veerboot naar Vancouver Island is al een avontuur op zich. Wellicht zie je de prachtige orka’s zwemmen. De Engels georiënteerde hoofdstad van British Columbia is een fijne stad met een ontspannen atmosfeer en kent werkelijk prachtige tuinen. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of natuurlijk op een terrasje neerstrijken. Vanaf je hotel wandel je zo naar de knusse en bedrijvige Inner Harbour.

DAG 5-7 Ucluelet-Tofino

Vandaag doorkruis je het bergachtige binnenland van Vancouver Island en rijd je door een dicht regenwoud met zeer oude bomen. Je komt uiteindelijk uit bij de Stille Oceaan, waar in een klein en romantisch vissersplaatsje je mooie verblijf ligt. Vanaf hier kun je tevens prachtig langs de ruige kust wandelen en iets verderop beginnen de eindeloze zandstranden die naar het bekende Tofino lopen. Wij raden je aan om vanaf hier een tocht per boot te gaan maken, op zoek naar de grote zwarte beren of de mysterieuze walvissen.

DAG 8-9 Strathcona Park of Campbell River

Autorijden is hier altijd een genot. Er is veel te zien onderweg en je rijdt via de vissersplaats Campbell River, naar de Strathcona Park Lodge (of u verblijft Campbell River). Dit is een soort eco-lodge middenin een beschermd natuurgebied en aan een groot meer. Wandelen, kanovaren, met een boek aan het meer, leren over de lokale natuur of een bezoek aan Campbell River, de keuze is aan jou.

DAG 10-11 Sunshine Coast

Van centraal Vancouver Island steek je over naar de zeer grillige westkust van BC. De Sunshine Coast kent veel diepe fjorden, is zeer rijk aan de bekende en overheerlijke wilde zalm en je zult merken dat veel kunstenaars zich hier gevestigd hebben, om vrijelijk van een onbezorgd leven te kunnen genieten. Je verblijft in een goed hotel in Lund of in het zuidelijker gelegen Egmont.

DAG 12-13 Whistler

Via een andere ferry route dan hoe je gekomen bent ga je weer terug het vaste land op en rijd je via de Sea-to-Sky Highway naar het Olympisch bergdorp Whistler. Dit is een route die bij menigeen op het verlanglijstje staat. Whistler is een knus bergdorp met een gezellig centrum, vol met goede restaurants, bars en winkels. Direct buiten het dorp begint de overweldigende natuur die uitnodigt om te gaan wandelen, fietsen of met de gondel naar de gletsjer te gaan. Of speel je liever een rondje golf op één van de topbanen van Whistler?

DAG 14 Vertrek Vancouver

Op je gemak rijd je terug naar Vancouver of wellicht wil je deze vakantie nog verlengen richting het warme merengebied van de Okanagan Valley. Deze vallei staat bekend vanwege haar goede wijnhuizen en watersport op de immens grote meren.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 13 etmalen autohuur
  • 13 nachten in een 2-pkm exclusief ontbijt
  • alle toeristen- en hotelbelastingen
  • gratis servicenummer in Canada met Nederlandse support
  • uitgebreid informatiepakket
  • wegenkaart van Canada
  • reisgids Canada

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.