TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Noorderlichtreis Yukon Territory

vanaf 2233 ,-

Deze Noorderlicht reis naar Yukon Territory in Canada combineert de schitterende winterlandschappen van het verre noorden met een van de meest fascinerende natuurverschijnselen ter wereld: de Aurora Borealis.

Overdag geniet van de prachtige natuur van Yukon en ga je op pad om elanden, beren en ander wildlife te spotten. Ook is dit deel van Canada bijzonder rijk aan cultuurgoed. Duik in de unieke goudzoekershistorie en bezoek de beroemde Klondike, de regio waar ooit de goudkoorts in alle hevigheid losbarstte.

’s Nachts speur je de hemel af op zoek naar het Noorderlicht. De enorme landoppervlakten van het noorden in Canada en de hoge breedtegraad bieden geweldige kansen om het Noorderlicht te zien.

Bij deze Noorderlichtreis naar Yukon Territory zijn de accommodaties in Dawson City en Whitehorse speciaal geselecteerd op hun ligging. Er is vrij uitzicht en nauwelijks lichtvervuiling, zodat je geen last hebt van belemmerende factoren om het Noorderlicht te zien.

De dagexcursies die staan beschreven in het onderstaande Dagprogramma zijn inbegrepen in de prijs, tenzij anders aangegeven. Deze Noorderlicht reis naar de Yukon is een absolute aanrader.

Elk jaar is deze reis mogelijk in de periode van 1 september t/m 31 maart en kan iedere dag van start gaan bij minimaal 2 personen. Aangezien de winterperiode in de Yukon meestal pas echt z’n intreden doet vanaf half november, is er tot die tijd een aangepast programma met betrekking tot de excursies.

Met deze reis betreedt je de afgelegen streken van Noordwest-Canada en kun je genieten van de prachtige natuur, wildlife en interessante cultuur.

Waarom een Noorderlichtreis naar Yukon Territory in Canada?

IJsland en het Noorden van Scandinavië genieten natuurlijk de meeste bekendheid als bestemming voor Noorderlicht reizen. In feite zijn Canada en Alaska veel beter geschikt om het Noorderlicht te bekijken. Nergens ter wereld is er zoveel landoppervlak op deze hoge breedtegraad als in Canada en Alaska.

Alaska en Canada beslaan wereldwijd tussen de 80 en 90 procent van al het toegankelijke land dat valt onder de ovaal van het poollicht. Hier is de sterkste geomagnetische activiteit en zie je de helderste uitingen van de aurora borealis.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst Whitehorse

Je wordt verwelkomd op de luchthaven van Whitehorse, na een korte kennismaking brengen wij je naar uw hotel (Coast High Country Inn of Best Western Gold Rush Inn) en assisteren je bij het inchecken. Na het inchecken heb je tijd om wat op adem te komen, voordat we het programma met u doornemen en indien gewenst en/of van toepassing uw gehuurde winterkleding overhandigen. De late namiddag en avond heb je voor jezelf, totdat we je rond half tien ophalen voor een Aurora avond. Het is een half uurtje rijden tot de locatie, die buiten de stad gelegen is, zodat we geen last hebben van straatverlichting bij het fotograferen en bekijken van het Noorderlicht. Je bent rond twee uur ’s nachts weer terug in je hotel.
Overnachting in Whitehorse.

DAG 2 Whitehorse

Na een lange eerste dag brengt een Canadees ontbijt je in de juiste tijdzone, en kunnen we in het midden van de ochtend op pad om met je om Whitehorse te verkennen. We beginnen met een sightseeing tocht van ongeveer 2 uur, voordat we een korte koffiepauze nemen (de meeste bezoekers houden het op een lichte lunch of koffie met een snack na een uitgebreid Canadees ontbijt). Na de lunchpauze nemen we je mee naar het Yukon Wildlife Preserve, waar je onder andere elanden, rendieren en lynxen kunt zien in hun natuurlijke omgeving (tour is ongeveer 90 min.).
Na het Wildlife Preserve is het slechts een korte rit naar de Takhini Hot Springs voor een relaxte dip in het natuurlijk warme water (+ 42 graden Celsius). Wij zorgen ervoor dat je rond etenstijd terug bent in je hotel, zodat je op uw gemak kunt eten en wat uit kunt rusten, voordat we u rond half tien weer ophalen voor een tweede Aurora avond. Tweede overnachting in Whitehorse.

DAG 3 Whitehorse

Vandaag is een vrije dag gepland om even op adem te komen of als je wilt plannen we een (middag)excursie of activiteit naar wens. In de winter zijn er legio mogelijkheden van excursie’s naar Kluane National Park of Skagway tot snowshoeing, snowmobiling of dogsledding. Uiteraard kun je ook kiezen voor een derde Aurora avond. Derde overnachting in Whitehorse.

DAG 4 Kluane National Park

Wij gaan er van uit dat je op dag 3 goed uitgerust hebt, want vandaag gaan we de hele dag op pad naar Kluane National Park waar we in het prachtige landschap een mooie wandeltocht (of sneeuwschoentocht in de winter) gaan maken. Bij Kathleen Lake houden we lunchpauze (inbegrepen) in de verwarmde shelter aan het meer. Afhankelijk van wanneer je hier bent kunnen we zelfs een wandeltocht maken over het bevroren meer. Vierde overnachting in Whitehorse.

DAG 5 Dawson City

Een bezoek aan Yukon is niet compleet zonder een bezoek aan Dawson City, het stadje waar het in 1896 allemaal begon. Voor die tijd leefden de oorspronkelijke bewoners hier op geheel traditionele wijze. Maar de Klondike Gold Rush veranderde alles en leidde een nieuw tijdperk in voor Yukon. De rit naar Dawson is 540 km en neemt afhankelijk van het weer 7-8 uur. Onderweg zijn er diverse uitzichtpunten, waar we uiteraard zullen stoppen en kunnen genieten van het landschap. Het is niet ongebruikelijk onderweg diverse wilde dieren te zien, zoals elanden en beren (in de herfst). Bij aankomst in Dawson checken we in in de Aurora Inn en is de avond gepland voor een Aurora Hunt: Dawson City ligt centraal onder de Aurora gordel en het Noorderlicht kan hier spectaculair zijn!
Vanwege het gebrek aan geschikte locaties nemen we onze bus en gaan op zoek naar de best mogelijke locatie, afhankelijk van weer en Aurora voorspelling. Eerste overnachting Dawson.

DAG 6 Tombstone Territorial Park

Na een lange rit en lange nacht kun je welverdiend uitslapen, voordat we een excursie maken naar de Dempster Highway en Tombstone Territorial Park, ook wel het Patagonië van het Noorden genoemd. Het is een relaxte excursie, zodat je ‘s avonds genoeg energie hebt voor een tweede Aurora Hunt rond Dawson.
Tweede overnachting Dawson.

DAG 7 Dawson City

Gezien de lange dagen en nachten hebben we vandaag weer een rustdag gepland, maar onze gids staat uiteraard standby om je meer van Dawson en/of omgeving te laten zien, of eventueel een derde Aurora Hunt. Derde overnachting Dawson.

DAG 8 Whitehorse

Vandaag is een relatief rustige dag omdat we vandaag terugrijden naar Whitehorse waar we laat in de middag aan zullen komen. De avond is voor jezelf. Overnachting in Whitehorse.

DAG 9,10,11 hondensledetocht en andere dagtrips

We gaan er vanuit dat je inmiddels het Noorderlicht diverse malen heeft kunnen bewonderen en goede foto’s hebt kunnen maken (zo niet, dan kunnen we altijd een extra Aurora nacht inplannen). Daarom hebben we de komende drie dagen gepland voor dag-tochten/-activiteiten.
Achtereenvolgens gaan we een dag met de hondenslee op pad (ieder krijgt een eigen slee en team van honden), vervolgens een dag met sneeuwschoenen en maken we kennis met ijsvissen. We sluiten af met een dag snowmobiling (sneeuwscooter, 2 personen per snowmobile). Ieder dag is de lunch inbegrepen. Overnachtingen in Whitehorse.

DAG 12 Whitehorse

Afhankelijk van wanneer je vlucht is, is er tijd voor een rustige ochtend in Whitehorse en het doen van wat inkopen (souvenirs) en een laatste bezoek aan een van de gezellige koffieshops. Wij zorgen ervoor dat je op tijd op het vliegveld bent, zodat je ontspannen en uitgerust kunt inchecken.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

– prive gids van dag 1 t/m 12
– 11 nachten in 2-persoonskamers (inclusief ontbijt)
– prive transfers
– trip briefing
– noorderlicht excursie pick-up 21.30, dag 1, 2, 6,7
– Whitehorse sightseeing tocht van ongeveer 2 uur, dag 2
– Yukon Wildlife Preserve excursie dag 2
– Takhini Hot Springs dag 2
– Skagway, snowshoeing, snowmobiling, dogsledding; keuze excursie dag 3
– Kluane National Park sneeuwschoenwandeling dag 4
– bevroren meren wandeling middag dag 4
– Dawson City sightseeing dagtocht, dag 5
– Dempster Highway en Tombstone Territorial Park sightseeing, dag 6
– Hondenslede dagtocht, dag 9
– sneeuwschoenwandeling/ ijsvissen dagtocht, dag 10
– sneeuwscooter dagtocht, dag 11
– reisgids Canada
– uitgebreid informatiepakket

Wat is niet inbegrepen?

– Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.