TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

West Coast Living

vanaf 1315 ,-

Deze individuele autorondreis door West-Canada en Vancouver Island is de perfecte reis voor liefhebbers van de oceaankust, maar ook voor cultuurliefhebbers. Bij deze reis is een extra rustig reistempo in acht genomen, zodat je extra veel tijd hebt om te ervaren hoe het is om te leven op het prachtige Vancouver Island of aan de westkust.

Tijdens deze rondreis verken je de ruige kustlijn van British Columbia en bezoek je kleine kustplaatsjes. Onderweg maak je ook kennis met de ruige natuur van dit deel van Canada. Je maakt bijvoorbeeld een kajaktocht in het beschutte natuurgebied Desolation Sound en verkent de ongerepte baaien van het noordelijke deel van de Sunshine Coast.

Gedurende deze rondreis maak je ook een uitstapje naar de States. Met de veerboot ga je een paar dagen naar Seattle en bezoek je de schoonheid van Olympic National park.

Individuele autorondreis door West-Canada en Vancouver Island

Vancouver Island is een paradijs voor natuurliefhebbers. Slenter langs de prachtige stranden, wandel door de uitgestrekte regenwouden en ga op pad om wilde dieren te spotten.

In het kustplaatsje Tofino zal je je hart verliezen. Dit heerlijke vakantieparadijs is een walhalla voor surfers en de gemoedelijke cultuur maakt deze plek tot een geliefde bestemming. Ook het plaatsje Sooke is een pittoresk badplaatsje aan de zuidwestelijke kust van Vancouver Island. Zeker de omliggende natuur is een prachtige bestemming om te gaan wandelen.

Je brengt ook een bezoek aan enkele van Gulf Islands, de eilanden voor de kust van BC. Op Quadra Island gaat de geschiedenis van de bewoners duizenden jaren terug. De lokale indianen en de moderne immigranten hebben hier een harmonische samenleving gecreëerd.

Salt Spring Island is een typisch vakantie-eiland en heeft een enorme hertenbevolking en duizenden schapen. De heerlijke landelijke sfeer heeft het eiland tot een vakantiebestemming gemaakt van veel Canadezen. Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen of zwemmen.

Deze autorondreis door West-Canada en Vancouver Island laat je in een rustig tempo alle highlights zien van West-Canada. Geniet van de prachtige natuur, maak kennis met de lokale First Nations cultuur en bovenal: het ultieme vakantiegevoel.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Vancouver

Nadat je bent aangekomen op Vancouver International Airport en je huurauto hebt opgehaald is het nog maar een korte rit naar je hotel voor de eerste overnachting, gesitueerd in de binnenstad van Vancouver.

DAG 2-4 Sunshine Coast en Powell River

Deze ruige kustlijn met artistieke kleine steden en vriendelijke inwoners/mensen is de volgende bestemming. Je zult onvergetelijke avonturen meemaken in Desolation Sound. Relax en ontspan. Het vakantieoord zit verstopt tussen majestueuze cederbomen en sparrenbomen, met spectaculair uitzicht op de Pacific Coast.

DAG 5-6 Quadra island (Campbell River)

Quadra Island is de thuishaven van slechts 2700 inwoners en is het grootste eiland van de zogenaamde “Discovery Islands”. Het eiland biedt vele wandel -en fietspaden en je vind een lange geschiedenis  met de inheemse bevolking gedurende duizenden jaren. De eerste Naties voorzitters en globale migranten samen zorgen voor een harmonische gemeenschap rijk aan kunst en cultuur.

DAG 7-9 Ucluelet/Tofino

Via de eiland snelweg ten zuiden van Nanaimo , daarna vervolg je je weg naar het westen naar de Pacific Coast van het eiland en naar de binnenstad van Tofino. Er is zo veel te doen en er zijn zo veel manieren om te genieten van dit paradijs. Je kunt tijdens een rondleiding beren langs de oevers bekijken. Wandelen langs eindeloze stukken verlaten strand, trekken langs regenwoud paden en verken kunstgalerieën en winkels.

DAG 10-11 Sooke & Victoria

Sooke is een pittoreske badplaats gelegen aan de dynamische zuid- westelijke kust van Vancouver Island.  Sooke biedt geweldige restaurants, galeries en winkels, evenals provinciale parken, ongerepte regenwouden en rustige stranden. Maar slechts 25 minuten rijden vanaf Victoria, de hoofdstad van BC.

DAG 12-14 Salt Spring Island

Salt Spring Island is het juweel van de zuidelijke Gulf Islands. Het ligt aan de oostkant van Vancouver Island. Er zijn meer dan tienduizend  bewoners op Salt Spring Island, verscheidene duizenden schapen en een omvangrijke herten bevolking. Van tijd tot tijd wordt er een beer gespot, meestal aan de zuidkant van het eiland en er zijn ook af en toe berichten van een cougar die gezien wordt. Ontspan, zwem, wandel of fiets over het eiland.

DAG 15-17 Port Townsend Washington USA

Neem de veerboot naar Port Angeles vanaf Victoria.  Bezoek het Olympic National Park, oude badplaatsen en snuif de ambiance op van vervlogen tijden. Port Townsend biedt je vele speciale winkels en is nog steeds  een belangrijke haven voor vele zeilers. Olympic National Park is een  gebied vol schoonheid en diversiteit. Een dagje verkennen kan je meenemen van adembenemende berg bezoeken naar kleurrijke door de getijden ontstane natuurlijke poelen. Genesteld in de valleien vindt men enkele van de grootste overblijfselen van oude bossen van het land. Olympic is als vele magische parken in één.

DAG 18-19 Seattle

Een schilderachtige weg en veerpont  brengt je direct naar het centrum van Seattle. De Emerald (smaragd) City biedt je een enorme hoeveelheid  van potentieel perfecte dagen. Wandelen, eten, galerijen bezoeken, het is allemaal mogelijk. In ons reispakket vind je ons idee van een ideale dag in Seattle, gericht op mensen die de stad voor het eerst bezoeken en die op zoek zijn naar de meest populaire bezienswaardigheden.

DAG 20 Vancouver

Na je rit terug naar Vancouver is het tijd om één te worden met Vancouver. Bezoek Stanley Park om van de vele bezienswaardigheden te genieten zoals het Vancouver Aquarium, de totempalen of ontspan gewoon en geniet van de schoonheid van de skyline van Vancouver met de besneeuwde bergen op de achtergrond. Maak een wandeling door de binnenstad en adem de sfeer in die Vancouver tot zo een aangename stad maakt. We hebben een aantal bijzondere plekken en leuke plaatsen geselecteerd die een bezoekje meer dan waard zijn.

DAG 21 Vertrek Vancouver Int. Airport

Tijdens een 40 minuten durende rit bereik je de luchthaven.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 20 nachten accommodatie in comfortabele hotels en hutten
  • Alle veerboten
  • Alle lokale belastingen (hotel belasting en goederen en diensten belasting)
  • Belastingvrij lokaal contactnummer
  • Volledig reispakket

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.