TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Atlantic Canada: Indian Summer

vanaf 4080 ,-

Deze 15-daagse groepsreis door Oost-Canada vertrekt vanuit Halifax. Met een luxe minivan reis je in een klein gezelschap langs de highlights van de Canadese oostkust. De Nederlandstalige gids vertelt je alles over de plaatsen waar je komt en kent het gebied op zijn duimpje.

Het Oosten van Canada is op zijn mooist tijdens de zogenaamde Indian Summer. Tijdens het herfstseizoen, wanneer de bladeren gaan kleuren, veranderen de berghellingen in een schitterende gloed van groen, geel, oranje, rood en alles wat daar tussen zit. Het is een feest voor het oog en bij veel mensen staat de Indian Summer in Canada dan ook hoog op de bucketlist.

Stel het jezelf eens voor….in een luxe minivan kronkel je over de schilderachtige weggetjes van Oost-Canada. Prachtige meren, ruige kliffen langs de zee, mooie zandstranden, schilderachtige vuurtorens. Het zijn deze dingen die karakteristiek zijn voor deze 15-daagse groepsreis in Oost-Canada.

De mooist denkbare routes voor deze groepsrondreis zijn zorgvuldig geselecteerd. De ervaren reisgids en chauffeur vertelt je alles over de interessante geschiedenis van de lokale bezienswaardigheden.

Niet alleen leer je alles over de natuur, ook de cultuur van Oost-Canada kent een rijke geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de rijke geschiedenis van de Acadiens, de eerste Franse kolonisten die hier destijds voet aan wal zetten.

Route groepsreis door Oost-Canada

De aanvang van deze groepsreis in Oost-Canada is in Halifax, waarbij een bezoek aan het scheepvaartmuseum niet vergeten mag worden. Dit prachtige museum aan de haven laat de rijke historie van de stad zien, die teruggaat tot in de koloniale tijd.

Nadat je Halifax hebt verkend voert de reis langs de ruige kust van Nova Scotia en het schitterende Cape Breton Island, waar de Franse en Engelse cultuur in de loop der eeuwen mooi zijn samengesmolten.

Op Cape Breton Island rijd je over de Cabot Trail, de route die vaak wordt aangeduid als een van de mooiste kustsnelwegen ter wereld. En het is mooi…heel mooi! Bezoek het Cape Breton Highlands National Park en wandel daar de Skyline Trail. Deze prachtige wandelroute laat gegarandeerd een onuitwisbare indruk achter!

Je bezoekt ook het gezellige Prince Edward Island, de kleinste Canadese provincie. De combinatie van een mild zeeklimaat en een gemoedelijke sfeer zorgen dat dit, ook voor de Canadezen zelf, een zeer populaire vakantiebestemming is. De hoofdstad Charlottetown is een heerlijk provinciestadje met een gezellig haventje en is een prima uitvalsbasis om de schitterende ‘rode’ stranden van het eiland te verkennen.

Via de 16 kilometer lange Confederation Bridge verlaat je het eiland weer en ga je naar de Joggins Fossil Cliffs, een UNESCO Heritage Site, waar honderden miljoenen jaren oude fossielen zijn gevonden. Deze plek heeft ook een bijzonder interessant visitors centre.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst Halifax

Na aankomst te Halifax International Airport, ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. Haven, oude stadscentrum, winkels en restaurants onder handbereik.
2 Overnachtingen te Halifax.

 

DAG 2 Halifax

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken.
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Maritiem Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt.

Later bezoekt u met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax DE aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit onze eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land.

De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids heeft u al vele handwijzingen gegeven.

DAG 3 Liscomb Mills

De reis gaat vandaag dan toch echt van start!! We rijden langs de ruige kust van Nova Scotia. Het contrast is soms groot – ruige rotsen afgewisseld met mooie zandstranden. Alles wordt hier bewaakt door, voor deze streken de zo typische, vuurtorens. En wat een overdadige rust straalt het allemaal uit. Genieten!

1 Overnachting te Liscomb Mills.

DAG 4 Dundee

Vanuit ons resort op het strand kunt u een fijne (lange) wandeling in de uitgestrekte natuur maken. Dat kan langs het strand, maar ook diep de bossen in langs de rivier. Later die dag trekken we verder via de prachtige kustweg. Sherbrooke (i) is in originele staat bewaard gebleven en reflecteert het leven in Nova Scotia zoals het aan het einde van 1700 werd geleefd.

1 Overnachting in Dundee aan de oevers van het immense Bras d’Or Lake op de golfbaan.

DAG 5 North Sydney

Langs de mooie oevers van Bras d’Or Lake gaat het vandaag. Het is een meer, eigenlijk zo groot als een zee, centraal gelegen op Cape Breton Island. Via o.a. de sluizen van St. Peters, voert de weg ons naar het Fort van Louisbourg (i). Gesticht in 1713 door de Fransen als vissers- en handelscentrum. Zwaar beveiligd tegen de opdringerige Engelsen en tot zwaar beveiligd fort omgebouwd. Toch nog ten prooi gevallen aan de (eeuwige) vijand in 1760 en door de Engelsen vernietigd. Het geheel is herbouwd en in originele staat terug gebracht. Nu voor ons te bezoeken als een prachtig openluchtmuseum.

1 Overnachting in North Sydney.

DAG 6 Castle Rock

En al ruiger wordt het, als we de Cape Breton Highlands inrijden. En dan al die machtige herfstkleuren overal om ons heen! De Cabot Trail is ook niet voor niets zo wereldwijd beroemd.
We rijden onze, zo machtig gelegen, Country Inn voorbij, om enkele uren op zee door te brengen. We gaan per Zodiac (i) op zoek naar diverse soorten Walvissen, Potvissen, Bruinvissen, Dolfijnen en zelfs Zee – Schildpadden!!
2 Overnachtingen op Castle Rock.

DAG 7 Castle Rock

Deze dag kunt u net zo inspannend, dan wel ontspannend maken als u zelf maar verkiest. Vanuit onze “uitkijkpost” op Castle Rock kunt u fantastische wandelingen maken in de omgeving. Zelfs helemaal

naar het, in de verte gelegen, Steering Island via de Middle Head Hiking Trail kunt u wandelen. Mocht u liever in alle rust van het eindeloze uitzicht genieten vanaf uw Country Inn terras, dan kan dat natuurlijk ook.

DAG 8 Belle Cote

Deze dag staat in het teken van intens genieten van de rit via de beroemde Cabot Trail. Een prachtige weg door de Cape Breton Highlands. Soms vlak langs de kust, soms hoog verheven boven de zee…..wat een machtige uitzichten. Er is zelfs kans om Walvissen en Dolfijnen te zien vanaf onze uitzichtlocatie!! Helpt u mee zoeken?!
We kunnen onze route nog wat uitbreiden en wat verloren vissersdorpjes bezoeken of een van de vele wandelmogelijkheden benutten.
1 Overnachting op het strand van Belle Cote.

DAG 9 Baddeck

We gaan ons vandaag mengen in de visserstraditie van dit gebied. We gaan aan boord van een origineel kreeftenvissers vaartuig. (i) Mei en Juni zijn de belangrijkste maanden voor de kreeften visserij, maar misschien kunnen we nu ook nog ons geluk beproeven.
Alexander Graham Bell heeft zijn residentie in het vriendelijke plaatsje Baddeck gehad en heeft hier veel van zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen gedaan. Hoog tijd om dat zelf eens aan een nader onderzoek te onderwerpen!!
1 Overnachting in het lieflijke Baddeck.

DAG 10 Pictou

Alexander Graham Bell is inderdaad de man van de telefoon, u heeft het goed. Maar ook zijn uitvindingen op het gebied van vliegen en varen zijn bekend. U kunt het allemaal bekijken en ervaren in het Alexander Graham Bell National Historic Site (i) van Baddeck.
Van hieruit rijden we met u een prachtige landelijke route langs de andere zijde van het Bras d’Or Lake, via de St. George Bay en de oevers van de Atlantische Oceaan naar Pictou. Hier wacht u een prachtig resort direct op het strand van de Atlantische Oceaan.
1 Overnachting in Pictou.

DAG 11 Charlottetown

Een bijzonder veerpontverbinding (i) brengt u in ongeveer een uur varen over de Atlantische Oceaan, door de straat van Northumberland van, tot de verbeelding sprekende plaatsnamen als, Caribou naar Wood Islands. U komt aan op Prince Edward Island in de volksmond kortweg PEI genoemd en een provincie van Canada. Het eiland is bekend om zijn landbouw, mild klimaat, maar vooral zijn rode aarde!

2 Overnachtingen in de hoofdstad Charlottetown.

DAG 12 Charlottetown

Geniet van deze rustige provinciestad en leer over haar geschiedenis. Uw gids heeft vast en zeker goede tips!!

DAG 13 Amherst

We maken er een mooie dag van op het platteland en langs de mooie kusten van PEI. Het is het land van Anne of Green Gables. Vandaag verlaten we het PEI en wel op heel bijzondere wijze. We steken de Northumberland Strait over met “droge voeten” via de zeer bijzondere Confederation Bridge (i). Het is werkelijk een juweel van een brug met een lengte van 13 km.!! Via de provincie New Brunswick rijden we Nova Scotia weer binnen.

1 Overnachting te Amherst.

DAG 14 Truro

Deze dag staat in het teken van “terug in de tijd” en wel zo’n slordige 300 miljoen jaar. We bevinden ons een beetje op het scheivlak van het Devoon en het Perm, in het z.g. Kooltijdperk of Carboon. Canada lag toen in de buurt van de evenaar en het was er tropisch warm. Wouden van enorme heermoesplanten waren er en moerassen met plantaardige woudreuzen. Deze wouden herbergen vele soorten bijzondere dieren. De aardlagen, die hieruit ontstaan zijn, komen hier bij de Joggins Fossil Cliffs aan de oppervlakte. Het is een World UNESCO Heritage Site en heeft een bijzonder interessant Visitor Centre (i). Op het strand kunt u prachtige fossielen vinden uit die tijd. Zeer indrukwekkend.

Op vele plaatsen in de wereld vind je “De Drie Gezusters”. Nova Scotia doet hier niet voor onder! We gaan ze met u ontdekken. Ziet u er “zusters” in??
We hopen nog tijd te hebben om een bezoek aan het Millbrook Cultural & Heritage Centre (i) te brengen, naast ons hotel gelegen. Hier wordt ons alles verteld over de Mi’kmaw Native Band en haar geschiedenis en huidige leefwijze.

1 Overnachting in Truro.

DAG 15 Vertrek Halifax

Helaas de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

 • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar Prince Edward Island.
 • Confederation Bridge van Prince Edward Island.
 • 14 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
 • Welcome Breakfast op 2e dag. Stadsrondritten in Halifax en Charlottetown. Toegang National Parks.
 • Maritiem Museum Halifax.
 • Pier 21 Immigratie Museum Halifax. Sherbrooke Town.
 • Fort Louisbourg.
 • Whale Watch Tour.
 • Lobster Fishing Tour.
 • Alexander Graham Bell National Historic Site. Joggins Fossil Cliffs.
 • Millbrook Cultural & Heritage Centre.
 • Lokale belastingen.

Wat is niet inbegrepen?

 • Overige maaltijden.
 • Verzekeringen.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Bijzonderheden

(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.

 • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
 • Zorg voor passende kleding, in de bergen of aan de kust kan het weer snel omslaan.
 • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
 • Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

*De prijzen zijn per persoon en op basis van een 2-persoonskamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt Euro 700,-.