TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Kennismaking met Yukon

vanaf 2139 ,-

Deze autorondreis door Yukon Territory maak je bij voorkeur tussen eind mei en eind augustus. Ion die periode van het jaar zijn de toendra’s op zijn mooist en kunnen de temperaturen verrassend aangenaam zijn.

De lange dagen, zeker in het deel boven de poolcirkel zorgen dat je bijzonder veel tijd hebt om prachtige wandelingen te maken en kunt genieten van de lange zonsondergangen. Er is geen betere tijd van het jaar om te genieten van het natuurschoon.

De glasheldere gletsjermeren, eindeloze toendra’s en de vele wilde dieren die je hier aantreft, maken deze autorondreis tot een onvergetelijke ervaring.

Deze autorondreis door Yukon in het kort

Deze autorondreis door Yukon is bijzonder geschikt om kennis te maken met het hoge en ruige noorden van Canada. Nadat je bent aangekomen in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon, kun je direct de stad gaan verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de ‘mighty’ Yukon River, die door de stad loopt of maak een gegidste tour door de stad.

Vanuit Whitehorse vertrek je met je huurauto en volg je de Alaska Highway richting het westen naar Kluane National Park, een prachtig nationaal park met geweldige wandelmogelijkheden. Ook bestaat de mogelijkheid om op sensationele manier het park met een flightseeing tour vanuit de lucht te bewonderen, waarbij je onder andere over gletsjers vliegt.

Via de Top of the World Highway vervolg je je autorondreis door Yukon naar Dawson City, een plaatsje dat ooit het centrum was van een bruisende stad tijdens de periode van de Goldrush. De route die je aflegt is indrukwekkend. Bergen wisselen zich af met uitgestrekte vlaktes en een groot deel van de route volgt het stroomgebied van de Klondike River.

Dawson City en de directe omgeving zijn natuurlijk vooral bekend vanwege de historische goudvelden. Het is dan ook zeker aan te raden om deze plekken te bezoeken.

Na je kennismaking met de goudzoekerscultuur gaat de reis richting Faro, adt een bijzonder geschikte wandelbestemming is voor wandelaars. Via de Campbell Highway rijd je verder naar Ross River en slaat daar in zuidelijke richting af de South Canol Road op. Dit is een geweldig mooie route om te rijden, maar de weg kan hier en daar behoorlijk slecht zijn en is daardoor minder geschikt voor campers. Het is dan ook aan te raden hier met een 4WD of AWD te rijden.

Via Johnson’s Crossing rijd je richting Whitehorse over de Alaska Highway en volgt een indrukwekkende route naar Atlin, British Columbia. Je rijd weer terug naar Yukon waar je via Carcross richting het schilderachtige vissersplaatsje Skagway, Alaska rijdt. Na je verblijf in Skagway keer je terug naar Whitehorse waar je overnacht en de volgende dag terugkeert naar Nederland.

Deze autorondreis in Yukon is alleen mogelijk in de zomer, omdat in de winter veel wegen onbegaanbaar zijn. Niettemin, ook in de zomer wordt voor deze individuele rondreis vierwielaandrijving aanbevolen!

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Aankomst Whitehorse

Aankomst in Whitehorse, begroeting op de luchthaven van Whitehorse, transfer naar hotel in downtown Whitehorse (wij werken bij voorkeur samen met Coast High Country Inn, Best Western Gold Rush Inn en Edgewater Hotel), hulp bij inchecken, korte uitleg / wegwijs van Whitehorse, vrije avond.

DAG 2 Whitehorse

Rustige dag in / rond Whitehorse: uitslapen of een relaxed uitgebreid ontbijt, gegidste stadstour incl. SS Klondike, MacBride Museum en Yukon Wildlife Preserve (eventueel Takhini Hot Springs).

Laat in de middag kopje koffie met versnapering om het verdere verloop,  excursie’s, hotels e.d. te bespreken. Overhandiging van informatiepakket.

DAG 3 Haines Junction

Vroeg in de ochtend transfer naar autoverhuur, ondersteuning bij ophalen auto.
Rit van ± 165 km naar Haines Junction, via Champagne en Old Alaska Highway, bezoek aan Aishihik Cultural Centre, lunch in Haines Junction. Rij naar Kathleen Lake (Kluane National Park) (± 40 km) voor een korte wandeling langs meer of wat hoger op naar King’s Throne.
Retour naar Haines Junction, overnachting in Raven Hotel.

DAG 4 Kluane National Park

Tweede dag in Kluane National Park, excursie naar Sheep Mountain (wandeltocht) ± 150 km retour,  of een rondvlucht vanuit Haines Junction over de gletsjers van Kluane (aan te raden, later eventueel een kortere wandeltocht, Sheep Mountain of dichter bij Haines Junction), tweede overnachting in Haines Junction (Raven Hotel).

DAG 5 Kluane National Park

Derde dag in Kluane National Park, excursie naar de Chilkat Pass, met o.a. Million Dollar Falls, kortere of langere wandelingen onderweg mogelijk. Derde overnachting in Haines Junction (Raven Hotel).

DAG 6 Beaver Creek

Vervolg van de reis naar het westen, ± 300 km, langs Kluane Lake, via Burwash Landing en Destruction Bay naar Beaver Creek, onderweg diverse korte wandelingen mogelijk, overnachting in een Yukon cabin in Beaver Creek.

DAG 7 Dawson City

Een kort stukje door Alaska, via de Taylor en Top of the World Highway naar Dawson City, bijzonder mooie route, ± 370 km, overnachting Dawson City (Aurora Inn).

DAG 8 Dawson City

De gehele dag staat in het teken van Dawson City: de historische goudvelden (Dredge #4), en zeker ook de rest van dit unieke en authentieke goudzoekersstadje  (SS Keno, Danoha Zho Cultural Centre, Grand Palace Theatre, Commissioner’s Residence, cabins van Jack London en Robert Service), tweede overnachting Dawson City.

DAG 9 Dawson City

Rustdag in Dawson City of het programma van de vorige dag afronden. Andere mogelijke excursies: Yukon River cruise op een paddle wheeler (raderboot) met lunch of dinner, Tombstone Territorial Park met wandeling, Derde overnachting Dawson City.

DAG 10 Keno

Rit naar de Silver Trail (Keno en Mayo), ± 250 km, bezoek aan Mining Museum Keno, impressie van de omgeving, mogelijk wandelen van Keno Hill, overnachting Keno Hotel (Keno).

DAG 11 Faro

Vervolg je reis langs Klondike Highway, Stewart Crossing, Pelly Crossing, Minto, Five Finger Rapids, Carmacks, Campbell Highway, (totaal ± 350 km) naar Faro, overnachting in lokale B&B.

DAG 12 Faro

Verken de omgeving van Faro. Maak een wandeling en probeer de Fannin Sheep te ontdekken op de bergen in de omgeving. (eventueel met gids), tweede overnachting Faro.

DAG 13 Johnson’s Crossing

Vervolg van Campbell Highway naar Ross River, volg vanaf daar de South Canol Road, een geweldige mooie route om te rijden (kan behoorlijk slecht zijn op sommige stukken, maar in het algemeen toch goed te berijden, best met 4WD of AWD). Eindpunt Johnson’s Crossing of Teslin Village. Overnachting aldaar. ± 260 km.

DAG 14 Atlin, BC

Vanaf Johnson’s Crossing richting Whitehorse over de Alaska Highway, bij Jake’s Corner links af, richting Atlin, BC. Een bijzonder mooie route langs Atlin Lake, (± 150 km). Je hebt genoeg tijd om Atlin te verkennen en een wandeling te maken. Overnachting in Atlin.

DAG 15 Carcross

Je rijdt terug naar Yukon; bij Jake’s Corner richting Tagish en Carcross (Yukon Southern Lakes), diverse interessante wandelmogelijkheden. Overnachting in een B&B in de buurt van Carcross.
± 160 km.

DAG 16 Skagway

Een rit naar Skagway, Alaska (185 km) over een van de mooiste highways in Yukon. Overnachting in Skagway

DAG 17 Skagway

Verder verkennen van Skagway, eventueel kan een treinrit met de White Pass & Yukon Route worden toegevoegd. Over de White Pass een korte rit (185 km) terug naar Whitehorse. overnachting in Whitehorse.

DAG 18 Vertrek

Inleveren auto. Transfer naar luchthaven voor de vlucht terug.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

– 17 nachten in 2-persoonskamers
– 17 etmalen autohuur SUV (4×4), 2-4 volwassenen (Chevrolet Equinox), inclusief ongelimiteerde kilometers,
CDW met $1,500 eigen risico, voorruit en banden verzekering, 2 geregistreerde chauffeurs, WA tot een max.
van CA$ 2,000,000
– private transfers
– trip briefing
– excursie/entree dag 2
– wegenkaart
– reisgids Canada
– uitgebreid informatiepakket
– Engelstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen?

– Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee
– Overige excursie’s, zoals Tuktoyaktuk, op aanvraag

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.