TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Extensie Iguazu

vanaf 3048 ,-

Deze reis naar de Iguazu watervallen brengt je naar het tropische regenwoud in het noordoosten van Argentinië. Hier staan beroemde watervallen garant voor onvergetelijke, exotische herinneringen. Maar deze regio heeft meer te bieden. Zo kun je in een nature lodge midden in het tropische regenwoud verblijven en is het Esteros del Iberá, het op één na grootste moerasgebied ter wereld, een waar paradijs voor dierenliefhebbers.

Een bijzondere aanvulling voor onze andere reizen naar Patagonië:

Over de Iguazu watervallen

De Iguazu watervallen vormen samen het grootste watervallencomplex ter wereld en bestaan uit tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier stroomt. De totale breedte van de watervallen is 2,7 kilometer, waarvan zo’n 80% op Argentijns grondgebied ligt. Het water stort zich tot wel 82 meter in de diepte. Per seconde stroomt er maar liefst 6,5 miljoen liter water de diepte in. Na de Victoriawaterval in Afrika, stroomt er nergens ter wereld zoveel water tegelijk de diepte in. Ronduit sensationeel dus!

Veruit het bekendste deel van de watervallen is de “Garganta do Diabo” (de keel van de duivel). Dit deel van de watervallen is een grote halfronde waterval van 150 meter breed en waar het water 70 meter in de diepte stort.

Deze 10-daagse reis naar de Iguazu watervallen in het kort

Niet alleen de watervallen zelf zijn een grote trekpleister voor bezoekers, ook de omliggende nationale parken zijn bijzonder populair vanwege de enorme biodiversiteit van zowel planten als dieren. Met name de diversiteit aan vlinders is hier enorm. Rondom de watervallen is er veel gelegenheid te wandelen en je kan ze ook vanaf de Braziliaanse kant bewonderen, aangezien de staatsgrens dwars door de Garganta do Diabo loopt.

Tijdens deze rondreis bezoek je ook de 1800 meter brede Saltos del Mocona watervallen in de Rio Uruguay en de Esteros del Ibera, een enorm moerasgebied met een oppervlakte van de helft van Nederland. Hier vind je een enorme diversiteit aan dieren en meer dan 350 soorten vogels.

Deze 10-daagse rondreis laat je kennismaken met de bijzondere schoonheid van de natuur op het Zuid-Amerikaanse continent.

 

 

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-3 Puerto Iguazu

De eerste dag is vrij te besteden om National Park Cataratas te bezoeken. Aan de Argentijnse kant van de Iguazú watervallen ervaar je de alles overstemmende geluiden van de watervallen. De watervallen strekken zich over 3 kilometer uit en hebben een hoogteverschil tot 70 meter.

De omgeving is rijkelijk begroeid met planten en bloemen en is door wetenschappers geroemd vanwege de grote variatie aan vlindersoorten die in het park voorkomen. Er zijn verschillende wandelingen en excursies mogelijk die je tot heel dichtbij de watervallen brengen. Andere wandelingen leiden door de jungle en langs de rivier.

Op dag 2 kun je aan de Braziliaanse kant het gehele ‘hoefijzer’ aan watervallen bekijken en kun je eventueel een jungletocht doen of abseilen. Gebruik dag 3 om lekker te ontspannen in het stadje Puerto Iguazu of en andere dagtocht in de omgeving te doen.

DAG 4-6 Iguazú – Saltos del Mocona

Vanuit Iguazu rijd je zo’n 300 kilometer per huurauto naar het gebied bij de Saltos de Mocona, waar door een bizarre breuk in de Rio Uruguay watervallen van enkele kilometers in de lengte van de rivier zijn ontstaan. De rit naar je prachtige jungle lodge gaat over onverharde en vaak modderige wegen. Bij de lodge kun je uitgebreid van de hier levende flora en fauna genieten. Je bent hier ver van enige stad of zelfs hoofdweg verwijderd en dat waarborgt juist de magie van deze plek. Je kunt je hart ophalen aan het avontuur, de natuur en de lokale gerechten die de lodge en omgeving je biedt.

DAG 7-9 Esteros del Ibera

Vandaag vertrek je vanaf de lodge en rijd je door de jungle terug naar de ruta 2. Je maakt een omweg die de moeite waard is en stopt bij een fantastisch UNESCO monument: de Jezuïeten ruïnes van San Ignacio Mini. Je kunt lunchen in Posadas, de hoofdstad van Missiones, waarna je je reis naar Carlos Pellegrini vervolgt over een lang stuk onverharde weg. De reis van 450 kilometer neemt het grootste deel van de dag in beslag en laat je verder kennismaken met de dichtbegroeide provincie Missiones en de weidse pampas van Corrientes. Aan het eind van de dag arriveer je bij de estancia aan het Esteros del Iberá. Dit prachtige moerasgebied is de meest faunarijke omgeving van Argentinië. Er leven onder andere yacaré-krokodillen, moerasherten, carpinchos (grootste knaagdier), rivierlynxen, kapucijneraapjes en 350 vogelsoorten. De zonsondergangen zijn in dit vlakke land ongelooflijk mooi.  Activiteiten als paardrijden en bezoeken aan het moeras per bootje zijn inbegrepen in het verblijf op de estancia. De komende dagen maak je uitstapjes naar het moeras om de dieren te spotten en verder geniet je van de rust en gastronomie van de estancias. Je krijgt een goed beeld van het reilen en zeilen van het ranchleven in dit deel van het land.

DAG 10 Posadas – Buenos Aires

Je rijdt naar Posadas voor de vlucht naar Buenos Aires.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • huurauto op dag 4-10 inclusief 200 km per dag en verzekeringen (ophalen en inleveren bij luchthaven)
  • hotelaccommodatie op basis van logies en ontbijt, Estancias op basis van halfpension

Disclaimer prijs

*De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Kijk bij de individuele reizen op www.patagoniespecialist.nl of neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.