TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Discover Alaska by Train and Car

vanaf 3598 ,-

Deze rondreis door Alaska geeft je de gelegenheid om de noordelijkst gelegen provincie van de VS vanuit verschillende perspectieven te leren kennen: enerzijds vanuit de Alaska Railroad Train, waarbij je heerlijk achteroverleunend kunt genieten van de schitterende uitzichten, anderzijds per huurauto, om Alaska te kunnen beleven en de andere delen van Alaska op eigen houtje kunt gaan verkennen.

Onderweg kom je langs prachtige parken, waaronder het Denali National Park, Wrangell St. Elias en Kenai Fjords National Park. Deze drie parken hebben ieder een ander karakter en verschillende landschappen.

Deze rondreis door Alaska in het kort

Nadat je bent aangekomen in Anchorage, ga je eerst de stad verkennen. De volgende ochtend stap je op de trein naar Seward, een prachtig gelegen kustplaats ten zuiden van Anchorage. Tijdens deze prachtige treinreis passeer je met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen en kom je langs de Turnagain Arm, een vaarweg die wordt omringd door zeer ruig en onherbergzaam landschap.

In Seward ga je aan boord van een cruise die je gedurende zes uur meeneemt naar de Kenai Fjords, een spectaculaire tocht met veel zee wildlife en gletsjers.

Nadat je hebt overnacht in Seward en dit leuke stadje hebt verkend, neem je de trein terug naar Anchorage. Vandaaruit reis je per trein naar Talkeetna, een charmant artiestendorp met uitzicht op de Alaska Range Mountains.

Vanuit Talkeetna reis je verder per trein richting Denali National Park. Hier kom je ’s middags aan en de rest van de dag kun je de prachtige omgeving verkennen. Na je overnachting ga je op een gegidste bustour Denali Park ontdekken. In het park kun je wildlife zien, zoals grizzly’s, zwarte beren, elanden en Dall Sheep. Natuurlijk wordt de omgeving omringd door enorme bergtoppen van de Alaska Range.

Je maakt de prachtige treinreis naar Fairbanks. Hier verlaat je de trein en vervolgt je route per huurauto. Je rijdt door de schilderachtige Chena Hot Springs Recreation Area, die je natuurlijk niet kunt passeren zonder een heerlijk bezoek aan de hotsprings. Deze regio heeft ook talloze mooie wandelroutes om helemaal op te gaan in de omgeving.

Vanuit Chena Hot Springs reis je via Fairbanks over de Richardson Highway naar het Zuiden, richting Paxson. Vanuit Paxson breng je een bezoek aan het geweldige Wrangell St Elias National Park, het grootste nationale park van de gehele VS. Dit park herbergt maar liefst negen van de zestien hoogste bergtoppen van Noord-Amerika.

Je vervolgt de route en komt aan in het ‘stadje’ McCarthy (slechts 25-35 inwoners), ook wel bekend van de Discovery-serie Edge of Alaska. In McCarthy kun je de oude Kenniccott kopermijn bezoeken of een flightseeing tour doen (niet inbegrepen), waarbij je de omgeving vanuit de lucht verkent.

Vanuit McCarthy reis je via de Glenn Highway naar Palmer door de zonnige Matanuska-Susitna Valley. Dit deel van Alaska heeft gedurende het jaar de meeste zonne-uren van heel Alaska. Na een bezoek aan Palmer keer je terug naar Anchorage, waar je de huurauto inlevert en deze rondreis door Alaska afsluit.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1 Anchorage

Na aankomst in Anchorage verken je de grootste stad van Alaska: maak een wandeling over de Tony Knowles Coastal Trail of neem de stadstrolley om een eerste indruk te krijgen van de stad. Er is veel te doen in Anchorage. Het toeristeninformatiecentrum is een goed beginpunt om informatie te verkrijgen.

DAG 2 Anchorage – Seward (per trein)

Neem de vroege ochtendtrein naar Seward en geniet van het adembenemende landschap onderweg. Dit is de mooiste treinrit van Alaska die je meeneemt naar Turnagain Arm en met sneeuw bedekte bergtoppen. Na aankomst in Seward neem je deel aan een 6 uur durende cruise in de Kenai Fjords, waar je zowel zeedieren als de omliggende gletsjers kunt zien.

DAG 3 Seward – Anchorage (per trein)

Je hebt bijna de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid Seward te ontdekken. Bezoek het Alaska SeaLife Center, slenter door het centrum of ga naar de dichtbij gelegen Exit Glacier. In de namiddag brengt de trein je weer terug naar Anchorage, waar je om ongeveer 22.15 uur aankomt.

DAG 4 Anchorage – Talkeetna (per trein)

Neem de trein naar Talkeetna, een charmant artiestendorp met een prachtige liggen op het punt waar de drie rivieren Chulitna, Susitna en Talkeetna samenkomen en met een geweldig uitzicht op de bergen van de Alaska Range. De lokale bevolking van Talkeetna is zeer creatief, waardoor je veel fantasierijke winkels en bedrijven tegen zult komen. Verder hangt er een bijzondere sfeer in het dorp dankzij de bergsportgemeenschap.

DAG 5-6 Talkeetna – Denali (per trein)

Vandaag ga je op pad naar het beroemde Denali National Park. Op heldere dagen kun je genieten van een geweldig uitzicht op de bergketens terwijl je lekker achterover leunt in de trein. ’s Middags kom je aan in Denali en de rest van de dag kun je gebruiken om de prachtige omgeving te verkennen.

Op dag 6 ga je mee op een 6 -8 uur durende begeleide bustour, die je de schoonheid van het National park en zijn toendralandschap laat zien. Kijk uit naar wilde dieren, zoals elanden, Dalls schapen, kariboes en met een beetje geluk ook beren, die vaak worden gezien tijdens deze reis naar het hart van het National Park.

DAG 7 Denali – Fairbanks (per trein)

Je hebt nog wat vrije tijd in het Denali gebied voordat je weer met de trein naar Fairbanks reist. Je kunt bijvoorbeeld terug gaan naar de ingang van het park en een kijkje nemen bij de tentoonstelling in het informatiecentrum, het Murie Science Centre of een sledehondendemonstratie. De trein komt omstreeks 20.00 uur aan in Fairbanks.

DAG 8 Fairbanks – Chena Hot Springs (56 mijl)

Je haalt de huurauto op en rijd door het schilderachtige Chena Hot Springs Recreation Area naar het gelijknamige resort. Tijdens bijna elke rit kunnen er elanden worden gezien langs de weg en er zijn vele goede mogelijkheden om te wandelen. In het resort kun je bijvoorbeeld ontspannen in de warmwaterbronnen, deelnemen aan verschillende activiteiten of een bezoekje brengen aan het ijsmuseum.

DAG 9 Chena Hot Springs – Fairbanks (56 mijl)

De reis voert terug naar Fairbanks, waar veel te zien en te doen is. Zo kun je de sfeer van weleer proeven bij Pioneer Park, over de geschiedenis en culturen leren in het interessante museum of een dinner cruise over de Chena River maken.

DAG 10 Fairbanks – Paxson (197 mijl)

Verlaat Fairbanks via de Richardson Highway. Je kunt op meerdere plekken de beroemde oliepijpleidingen van Alaska van dichtbij bekijken. Deze gaat van Prudhoe Bay bij de Noordelijke IJszee naar Valdez aan het einde van de Richardson Highway. Geniet van het fantastische landschap onderweg naar het zuiden.

DAG 11-12

Vandaag rijd je naar het verbazingwekkende Wrangell St Elias National Park, het grootste National Park in de VS. Negen van de zestien hoogste toppen van Noord-Amerika bevinden zich in dit park. De weg eindigt net voor McCarthy, een bijzonder spookstadje dat ooit een belangrijke plek was voor ’s werelds meest productieve kopermijn in Kennicott.

Dag 12 is ter vrije besteding om dit gebied te verkennen. Maak een gletsjerwandeling, bezoek de oude kopermijn in Kennicott tijdens een begeleide tour, wandel door het National Park of ga mee met een flightseeing tour en geniet van het ongelofelijke landschap van bovenaf.

DAG 13 McCarthy – Palmer (of Matanuska gebied) (264 mijl)

De Glenn Highway biedt enkele goede mogelijkheden om te gaan wandelen of om te vissen. Bekijk de Sheep Mountain en de Matanuska Glacier voordat je de Mat-Su (Matanuska-Susitna) Valley binnengaat. Deze vallei heeft de meeste zonuren van Alaska en is om die reden het belangrijkste agrarische gebied van het land.

DAG 14 Palmer – Anchorage (41 mijl)

Tijdens een korte rit rijd je terug naar Anchorage. Bezoek nog wat meer attracties of ga winkelen en kies een leuk café of restaurant voor je laatste diner in Alaska.

DAG 15 Anchorage

Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 7 etmalen autohuur
  • Alaska Railroad tickets Anchorage – Seward – Anchorage, Anchorage – Talkeetna, Talkeetna – Denali, Denali – Fairbanks
  • 14 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
  • 6 uur Kenai Fjords National Park Cruise
  • 6 – 8 uur durende Tundra Wilderness Tour (Denali National Park)
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving