TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Nationale parken van Alaska

vanaf 2474 ,-

De rondreis Nationale parken van Alaska voert je langs de allermooiste highlights van het ruige Noorden. Tijdens deze autorondreis maak je kennis met de lokale cultuur en kun je ervaren hoe heerlijk het is om op te gaan in de geweldige wildernis van Alaska.

Hoge, met sneeuw bedekte bergtoppen, enorme gletsjers, uitgestrekte toendra’s en het vele wildlife maken Alaska tot een gewilde bestemming. Tijdens deze rondreis Nationale Parken van Alaska bezoek je onder meer Denali National Park, het prachtige Kenai schiereiland met kristalheldere meren en majestueuze bergen en verken je de ruige kustlijn.

De rondreis Nationale Parken van Alaska in het kort

Nadat je bent aangekomen in Anchorage kun je direct de grootste stad van Alaska gaan ontdekken. Bezoek de altijd bedrijvige haven, het Anchorage Museum of de Alaska Zoo en kies uit de vele gezellige restaurantjes waar je natuurlijk heerlijk superverse wilde zalm kunt eten.

Op dag twee rijd je met je huurauto in noordelijke richting naar Denali National Park. Denali is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de geweldige natuur van Alaska. Van verre af zie je Mount Denali (vroeger Mount McKinley) al uittorenen boven het omliggende landschap. Met 6.190 meter is dit de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent.

Na een paar dagen verblijf bij het park, vervolg je je reis naar het noorden over de Parks Highway. Het doel is de stad Fairbanks, de hoofdstad van Alaska. Deze mooie rit biedt onderweg ruimschoots de gelegenheid om te wandelen en van het landschap te genieten. Fairbanks is gelegen in een schitterende vallei die vooral in het voorjaar mooi kleurt vanwege de lage toendrabegroeiing.

Vanuit Fairbanks vervolg je de rondreis Nationale Parken van Alaska via de Richardson Highway naar Paxson en volgt daarbij de rivieren Tanana en Delta tot in de Alaska Range Mountains.

Vanuit Paxson vervolg je je reis naar het plaatsje Chitina, waar je McCartey Road opdraait. Je bestemming, het oude mijnplaatsje McCarthy/Kennicott, heeft ongeveer 25-30 inwoners. Deze kleine gemeenschap kreeg wereldwijd grote bekendheid door de Discovery Channel-serie Edge of Alaska. Breng hier een bezoek aan het oude kopermijnspookstadje Kennicott. Optioneel kun je hier een gletsjerwandeling maken of een flightseeing tour doen over de omgeving.

Vanuit McCarthy reis je weer richting het Westen. Je komt weer langs het plaatsje Chitina en draait af naar het zuiden met als bestemming Valdez. Deze rit gaat door de Chugach Mountains, een gebergte dat maar liefst tien pieken telt van drie kilometer en hoger.

Vanuit Valdez neem je de veerboot (inclusief) naar Whittier. Whittier is maar een klein plaatsje, maar heeft een schitterend aquarium, het Alaska SeaLife Center. Vanuit Whittier reis je verder naar Seward, waar je de Kenai Fjords National Park Cruise Tour maakt (inclusief), een 6 uur durende whale watching/gletsjercruise. Na de cruise rijdt je verder naar het westelijker gelegen plaatsje Kenai.

De route gaat verder richting Homer, een schilderachtig vissersdorpje dat van oudsher aantrekkingskracht heeft uitgeoefend op kunstenaars en musici. Vanuit Homer kun je excursies maken naar Katmai National Park, een hotspot waar men grote kans heeft beren te spotten.

Via het plaatsje Girdwood reis je terug naar Anchorage, waar je op dag 15 je huurauto inlevert en vertrekt naar huis.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-3 Anchorage – Denali (231 mijl)

Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard.

Je rijdt op dag 2 via de Glenn en Parks Highway naar Denali National Park. Geniet onderweg van het spectaculaire landschap. Als het weer het toelaat, word je beloond met een geweldig uitzicht op Mt. McKinley. Je verblijft twee nachten in de buurt van de ingang van het National Park.

Op dag 3 brengt de pendelbus je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen.

DAG 4-5 Denali – Fairbanks (121 mijl)

Rijd via de Parks Highway naar Fairbanks. Deze mooie rit biedt je voldoende tijd om te voet de omgeving te verkennen, ofwel in de stad of in het bos. Fairbanks is geen bruisende metropool, maar biedt wel het een en ander aan vertier en een schilderachtige locatie aan de oever van de rivier de Chena. Vooral in de zomer vinden er vaak outdoor evenementen plaats in de stad. De komende twee nachten verblijf je in een lodge in de buurt van Fairbanks.

Dag 5 is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld via de Chena Hot Spring Road naar de Chena Hot Springs gaan. Langs de weg worden vaak elanden gespot in de rivieren en vijvers. Maak gebruik van de faciliteiten en activiteiten bij de Hot Springs, zoals wandelroutes, warmwaterbronnen, het ijsmuseum, paardrijden of quadrijden.

DAG 6 Fairbanks – Paxson (172 mijl)

Je rijdt via de Richardson Highway naar Paxson en volgt daarbij de rivieren Tanana en Delta tot in de Alaska Range Mountains. Stop eventjes en kijk hoe de zalmen paaien aan de andere kant van de bergpas en geniet van het spectaculaire landschap.

DAG 7 Paxson – Chitina – McCarthy/Kennicott (198/140 mijl)

Routebeschrijving met 4WD:
Paxson – Chitina – McCarthy/Kennicott (198 mijl)
Rijd zuidwaarts naar Chitina via de Richardson en Edgerton Highways. Via McCarthy Road, een echte typische onverharde weg uit Alaska, rijd je nog 60 mijl naar McCarthy en parkeer je net voor het dorp. Er zijn geen auto’s toegestaan in McCarthy/Kennicott. Het oude goudmijnstadje McCarthy heeft momenteel het hele jaar door een populatie van 35 en biedt een zeer rustieke en charmante sfeer.

Routebeschrijving  zonder 4WD:
Paxson – Chitina – McCarthy / Kennicott (140 mijl)
Rijd zuidwaarts naar Chinita via de Richardson and Edgerton Highways. In Chitina stap je op het kleine vliegtuig naar McCarthy. Geniet van de indrukwekkende uitzichten vanaf de berg en het gletsjerlandschap van Wrangell-St. Elias National Park van bovenaf. Je kunt de dag op je gemak doorbrengen. Bezoek het kopermijnspookstadje Kennicott. Wandel langs de Root Glacier. Geniet van de beste flightseeing tours in Alaska. Er zijn eindeloze mogelijkheden om deze zeer bijzondere plek te ervaren. Optioneel: halve of volledige dag Glacier Hike, Flightseeing Tour

DAG 8 McCarthy/Kennicott

Dag ter vrije besteding. Geniet van de prachtige omgeving en proef de sfeer van de bijzondere plaatsjes McCarthy en Kennicott.

DAG 9 McCarthy –Chitina –Valdez (180 mijl via McCarthy Road of 120 mijl met vlucht)

Na je terugreis naar Chitina rijd je door op de Richardson Highway naar Valdez, tot aan de rand van de Worthington Glacier. Dit is een spectaculaire rit door de Chugach Mountains.

DAG 10 Valdez – Whittier – Seward (98 mijl)

Neem de veerboot door de Prince William Sound van Valdez naar Whittier en ga verder naar het zuiden via de Seward Highway naar Seward. De snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

DAG 11 Seward/Kenai Fjords NP (90 mijl)

Kenai Fjords National Park Cruise Tour. Deze 6 uur durende whale watching/gletsjercruise brengt je naar Holgate Glacier. Voel de energie van de gletsjer en ontdek de diverse zeedieren. Inclusief lunch. Na de cruise rijd je verder naar Kenai.

DAG 12-13 Kenai – Homer (83 mijl)

Zet je rit voort over de Sterling Highway naar het stadje Homer. Homer is een vissersdorp, maar het is ook de thuishaven van een ware kolonie van kunstenaars en musici die hun waren verkopen langs de Homer Spit. De komende twee overnachtingen zijn net buiten Homer.

Dag 13 is ter vrije besteding in Homer. Er zijn in Homer genoeg dingen te doen om je bezig te houden: vischarters, een bezoekje aan Halibut Cove, een wandeling langs de Spit, kajaktochten. Voor degene die op zoek is naar speciale bear watching adventure tours worden er excursies naar Katmai National Park aangeboden. Overnachting buiten Homer. Optioneel: Bear Viewing Trip naar Katmai

DAG 14 Homer – Girdwood (233 mijl)

De rit over de Sterling- en Seward Highway brengt je langs de wateren van Turnagain terug naar Anchorage.

DAG 15 Vertrek

Breng je huurauto terug en vertrek uit Anchorage.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 14 etmalen autohuur
  • 14 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
  • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de park shuttle
  • veerpont tussen Valdez – Whittier inclusief 1 voertuig tot 19ft
  • 6 uur Kenai Fjord National Park Cruise
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen?

Genoemde prijzen zijn exclusief vlucht. Wij kunnen deze uiteraard wel voor je boeken.

Reserveringskosten 

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.