TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Alaska en Yukon Explorer

vanaf 1947 ,-

Met de populaire fly-en-drive Alaska en Yukon Explorer ontdek je de ruige natuur van het noorden. De ongerepte natuur van Alaska en Yukon staat in zo’n schril contrast met wat je gewend bent, daar word je wel even stil van.

In de noordelijke streken van Alaska en Yukon kronkel je langs eindeloze wegen door uitgestrekte toendralandschappen. Hier is het vrijwel zeker dat je wildlife kunt spotten, zoals beren, elanden, rendieren of met een beetje geluk zelfs wolven.

Op deze afgelegen subarctische gebieden groeien ook enorm veel soorten planten. De begroeiing op de toendra is niet bijzonder hoog, maar er zijn meer dan 800 verschillende soorten planten te vinden.

Ontdek de natuur en ga goud zoeken tijdens deze fly-en-drive Alaska en Yukon

Tijdens deze fly-en-drive Alaska en Yukon Explorer reis je langs met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen, kolkende rivieren en diepblauwe gletsjermeren.

Je zal hier ook kennismaken met de oude goudzoekerscultuur. Je bezoekt een paar oude goudzoekersstadjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Denk dan bijvoorbeeld aan Dawson City, een plaatsje waar ooit de goudkoorts vele duizenden gelukszoekers trok. Aangezien de inwoners in deze regio niet veel bezoekers krijgen, zijn ze bijzonder gastvrij en vriendelijk.

Aan deze rondreis door Alaska en Yukon mag een trekpleister zoals Denali National Park natuurlijk niet ontbreken. Mount McKinley, de hoogste berg van Noord-Amerika, steekt scherp af tegen de horizon. Denali National Park is een uitgesproken plek om wilde dieren te spotten. Hier vind je onder andere elanden, kariboes, beren, vossen en Dalls schapen.

Deze rondreis combineert de natuur en cultuur van het verre noorden. Je bezoekt ook steden zoals Anchorage, Fairbanks en Whitehorse, maar komt ook langs vrijwel uitgestorven goudzoekersdorpjes met slechts enkele inwoners.

Kortom, met de rondreis Alaska en Yukon Explorer krijg je een uitstekende introductie van Alaska en Yukon, een reis waarvan je nog lang zal nagenieten.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-3 Anchorage – Denali (231 mijl)

Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard.

Je rijdt op dag 2 via de Glenn en Parks Highway naar Denali National Park. Geniet onderweg van het spectaculaire landschap. Als het weer het toelaat, word je beloond met een geweldig uitzicht op Mt. McKinley. Je verblijft twee nachten in de buurt van de ingang van het National Park.

Op dag 3 brengt de pendelbus je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen.

DAG 4 Denali – Fairbanks (121 mijl)

De mooie rit naar Fairbanks biedt je voldoende tijd om te voet de omgeving te verkennen, ofwel in de stad of in het bos. Fairbanks is geen bruisende metropool, maar biedt wel het een en ander aan vertier en een schilderachtige locatie aan de oever van de rivier de Chena. Vooral in de zomer vinden er vaak outdoor evenementen plaats in de stad.

DAG 5 Fairbanks – Tok (206 mijl)

Zet je reis voort naar het plaatsje Tok. De Richardson Highway was de eerste weg van Alaska en stond bij de goudzoekers in 1898 bekend als de Valdez to Eagle Trail. Onderweg naar Tok passeer je de ‘North Pole’, waar je met Santa Claus op de foto kunt gaan.

DAG 6-7 Tok – Dawson City (197 mijl)

Een spectaculaire rit via Taylor en Top of the World Highways geeft je een fantastisch uitzicht op de weg naar Dawson City. Je passeert de Canadese grens, betreedt de Yukon Territory en kort daarna bereik je het charmante stadje Dawson City waar de sfeer van de goudkoorts nog altijd hangt.

Dag 7 is ter vrije besteding in het Las Vegas van het noorden. Volg de paden van de vroegere goudzoekers en proef van de sfeer van weleer. Vergeet niet om de wereldberoemde ‘sourtoe’-cocktail te proberen! Als je meer geïnteresseerd bent in natuur, rijd of wandel dan omhoog naar de Midnight Dome en bewonder Dawson City en de omliggende goudvelden van bovenaf.

DAG 8 Dawson City – Whitehorse (337 mijl)

Vandaag reis je naar de hoofdstad van de Yukon. Deze rit neemt je mee door goudkoorts-land. Overblijfselen uit die tijd zijn onderweg zichtbaar. Wanneer je aankomt in Whitehorse, neem dan wat tijd om dit bijzondere stadje te verkennen: maak een wandeling langs de rivier en geniet van de sfeer van het noorden.

DAG 9 Whitehorse – Skagway/Haines (111 mijl)

Vanuit Whitehorse volg je de kronkelende weg langs de bergen omhoog. Je reist langs Fraser en Bennett Lake en over de Chillkoot Pass, waar vermoeide goudzoekers hun weg baanden van de oceaan naar de Klondike goudvelden in het binnenland. Afhankelijk van het schema van de veerpont neem je op dag 9 of 10 de veerpont van Skagway naar Haines.

DAG 10 Skagway/Haines –Haines Junction (152 mijl)

De Haines Highway staat bekend om zijn weidse uitzichten over gletsjers en de verscheidenheid van het landschap: van bossen grenzend aan de kust tot alpine toendra. De Highway kronkelt door rivierdelta’s, klimt omhoog naar een alpine vallei en volgt de oostelijke grens van Kluane National Park Reserve.

DAG 11 Haines Junction – Tok (297 mijl)

Terwijl je Haines Junction achter je laat, neemt de Alaska Highway je mee terug naar Alaska. Je reist langs Kluane National Park, steekt de grens over en rijdt terug naar Tok. Tok staat ook bekend als de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’ omdat zo veel inwoners zich bezighouden met honden en het mennen van honden.

DAG 12 Tok – Palmer (286 mijl)

Zet je reis naar Palmer voort. De schilderachtige rit biedt geweldige uitzichten op de gletsjers en neemt je mee door het belangrijkste landbouwgebied van Alaska. Palmer is een modern commercieel centrum voor de Matanuska en Susitna valleien.

DAG 13 Palmer – Seward (269 mijl)

Reis terug in de richting van Anchorage over de Seward Highway naar Seward. Deze snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

DAG 14 Seward - Anchorage (130 mijl)

Onderweg terug naar Anchorage heb je meerdere goede mogelijkheden om een stop te maken, bijvoorbeeld bij het dorpje Hope, de Portage Glacier of voor een wandeling bij Girdwood. Een andere mogelijkheid is om mee te doen aan een optionele walvis- en gletsjertour bij Kenai National Park. Geniet nog een laatste keer van het spectaculaire landschap voordat je proost op je laatste nacht in Anchorage.

DAG 15 Anchorage

Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 14 etmalen autohuur
  • 14 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
  • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
  • veerpont tussen Skagway – Haines inclusief 1 voertuig tot 19ft
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen?

Genoemde prijzen zijn exclusief vlucht. Wij kunnen deze uiteraard wel voor je boeken.