TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Fascinerend Alaska

vanaf 3086 ,-

Bij deze autorondreis door Alaska reis je in een rustig tempo door het ruige landschap van Alaska. Deze selfdrive reis biedt je de gelegenheid het landschap en de cultuur nog beter in je op te nemen, aangezien je vaker kunt stoppen om foto’s te nemen, te wandelen of om wildlife te spotten.

Zo bezoek je het schilderachtige Kenai schiereiland aan de zuidkust van Alaska. De Kenai Mountains zijn voor een groot deel bedekt door gletsjers. Eén van de hoogtepunten van deze reis is dan ook om te gaan kajakken langs de gletsjers. Ook is deze regio een walhalla voor vissers en wandelaars.  Daarnaast ervaar je de charme van kleine vissersdorpjes en stadjes langs de kust van Alaska.

Deze autorondreis door Alaska in het kort

Na je aankomst in Anchorage ga je eerst op je gemak de stad Anchorage verkennen. In deze authentieke stad zul je al snel de noordelijke cultuur ontdekken.

Vervolgens haal je de huurauto op en reis je richting het charmante Chalkeetna. Dit gezellige dorpje is gelegen op een punt waar drie rivieren samenvloeien. Vanuit Chalkeetna vervolg je de route naar Denali National Park. Onderweg naar Denali zijn er prachtige mogelijkheden om te wandelen en is het ook heel aannemelijk dat je hier al elanden of beren kunt spotten.

Je verblijft vlak buiten Denali National Park, maar met een pendelbus kun je eenvoudig het hart van het park bezoeken met de Denali National Park Wildlife Tour. Deze tour duurt 6-8 uur en biedt uitgelezen kansen om wildlife te spotten.  Hier heb je de beste kans om beren, wolven, elanden, kariboes en vossen van dichtbij te zien. De excursie is niet gegidst, maar je kan op eigen houtje gaan wandelen en een latere pendelbus terug naar de uitgang van het park nemen.

Na je bezoek aan Denali National Park vervolg je deze autorondreis door Alaska via de Richardson Highway. Deze route brengt je via Fairbanks naar Paxson, een plaatsje met slechts 40-50 inwoners, maar dat wordt omgeven door spectaculair landschap.

Vanuit Paxson reis je zuidwaarts en via McCarthy Road, een echte typische gravel road uit Alaska, rijd je naar McCarthy, het gehuchtje dat wereldwijd bekendheid verwierf door de tv show Edge of Alaska op Discovery Channel.

Hier aangekomen moet je net buiten het dorp parkeren, aangezien auto’s hier niet zijn toegestaan. In het oude kopermijnstadje McCarthy kun je de Kennicott Mines bezoeken en proeven aan de gemoedelijke sfeer van de outback van Alaska.

Via een spectaculaire rit door de Chugach Mountains reis je naar Valdez. Vanuit de haven van Valdez vertrek je met de veerboot naar Whittier en door naar Seward, een klein vissersdorp aan de kust. Op dag 12 doe je daar de Kenai Fjords National Park Cruise Tour (inbegrepen). Bij deze tour maak je kennis met de imposante gletsjers en kun je walvissen en andere zeedieren spotten.

Via Homer en Girdwood reis je terug in de richting van Anchorage, waar een eind komt aan deze indrukwekkende autorondreis door Alaska.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-2 Anchorage – Talkeetna (113 mijl)

Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska  op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant  en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard. De eerste etappe van de rondreis op dag 2 brengt je naar het charmante dorpje Talkeetna. Dit kunstenaarsdorp ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien en op heldere dagen worden de bezoekers en de bewoners beloond met een uitzicht op Mt. McKinley. Optioneel: jet boat tour, flightseeing.

DAG 3-4 Talkeetna – Denali National Park (153 mijl)

Rijd via de Parks Highway naar Denali National Park. Geniet van het spectaculaire landschap dat je onderweg ziet. Als het weer het toelaat, heb je een prachtig uitzicht op de Alaska Range. Denali Park is het beroemdste National Park van Alaska en je vindt er onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten.

Op dag 4 ga je mee met de Denali National Park Wildlife Tour. Deze 6-8 uur durende bustocht met de shuttlebus van het park brengt je naar Denali National Park. Hier heb je de beste kans om beren, wolven, elanden, kariboes en vossen van dichtbij te zien. Deze excursie wordt niet begeleid, maar biedt je de vrijheid om te gaan wandelen en een latere bus terug te nemen naar de ingang van het park. Upgrade: begeleide Kantishna Wilderness Trails Drive & Fly

DAG 5-6 Fairbanks (121 mijl)

Je rijdt via de Richardson Highway naar Paxson en volgt daarbij de rivieren Tanana en Delta tot in de Alaska Range Mountains. Stop eventjes en kijk hoe de zalmen paaien aan de andere kant van de bergpas en geniet van het spectaculaire landschap.

Optioneel: Arctic Circle Fly & Drive, Midnight Sun Dinner & Float, 25 augustus – 25 september Polar Bear Day Tour

DAG 7 Fairbanks – Paxson (172 mijl)

Je rijdt via de Richardson Highway naar Paxson en volgt daarbij de rivieren Tanana en Delta tot in de Alaska Range Mountains. Stop eventjes en kijk hoe de zalmen paaien aan de andere kant van de bergpas en geniet van het spectaculaire landschap.

DAG 8-9 Paxson – Chitita – McCarthy/Kennicott (198/140 mijl)

Met een 4WD (198 mijl)
Rijd zuidwaarts naar Chitina via de Richardson en Edgerton Highways. Via McCarthy Road, een echte typische onverharde weg uit Alaska, rijd je nog 60 mijl naar McCarthy en parkeer je net voor het dorp. Er zijn geen auto’s toegestaan in McCarthy/Kennicott. Het oude goudmijnstadje McCarthy heeft momenteel het hele jaar door een populatie van 35 en biedt een zeer rustieke en charmante sfeer.

Zonder 4WD (140 mijl)
Rijd zuidwaarts naar Chinita via de Richardson and Edgerton Highways. In Chitina stap je op het kleine vliegtuig naar McCarthy. Geniet van de indrukwekkende uitzichten vanaf de berg en het gletsjerlandschap van Wrangell-St. Elias National Park van bovenaf. Je kunt de dag op je gemak doorbrengen. Bezoek het kopermijnspookstadje Kennicott. Wandel langs de Root Glacier. Geniet van de beste flightseeing tours in Alaska. Er zijn eindeloze mogelijkheden om deze zeer bijzondere plek te ervaren.

Optioneel: halve of volledige dag Glacier Hike, Flightseeing Tour

 

DAG 10 McCarthy –Chitina –Valdez (180 mijl via McCarthy Road of 120 mijl met vlucht)

Na je terugreis naar Chitina rijd je door op de Richardson Highway naar Valdez, tot aan de rand van de Worthington Glacier. Dit is een spectaculaire rit door de Chugach Mountains.

DAG 11-13 Valdez – Whittier – Seward (98 mijl)

Neem de veerboot door de Prince William Sound van Valdez naar Whittier en ga verder naar het zuiden via de Seward Highway naar Seward. De snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

Op dag 12 doe je de Kenai Fjords National Park Cruise Tour. Deze 6 uur durende whale watching/gletsjercruise brengt je naar Holgate Glacier. Voel de energie van de gletsjer en ontdek de diverse zeedieren. Inclusief lunch. Na de cruise kun je wat tijd doorbrengen bij de winkels rond Small Boat Harbour. Upgrade: 9 uur Northwestern Arm Cruise

Dag 13 is ter vrije besteding in Seward. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de omgeving of een mooie kajaktocht maken. Er zijn veel mogelijkheden. Optioneel: Kajak tour

DAG 14 Seward –Kenai Fjords NP (90 mijl)

Vandaag rijd je verder in westelijke richting via de Sterling Highway. De eindeloze stromen en rivieren van het Kenai schiereiland zijn erg populair om te gaan vissen. De overvloed aan zalm trekt ook veel beren aan.

DAG 15-16 Kenai – Homer (83 mijl)

Zet je rit voort over de Sterling Highway naar het stadje Homer. De komende twee nachten verblijf je net buiten Homer. Het is een vissersdorp, maar ook de thuishaven van een ware kolonie van kunstenaars en musici die hun waren verkopen langs de Homer Spit.

Dag 16 is ter vrije besteding in Homer. Er zijn in Homer genoeg dingen te doen om je bezig te houden: vischarters, een bezoekje aan Halibut Cove, een wandeling langs de Spit, kajaktochten. Voor degene die op zoek is naar speciale bear watching adventure tours worden er excursies naar Katmai National Park aangeboden. Optioneel: Bear Viewing Trip naar Katmai.

DAG 17 Homer – Girdwood (188 mijl)

De rit via de Sterling- en Seward Highway brengt je terug naar Girdwood. In de winter is de Girdwood Valley een van de beroemdste skigebieden, terwijl het in de zomer verandert in een wandelparadijs. De omgeving biedt tevens mogelijkheden om te fietsen of om te gaan goud zoeken.

DAG 18 Girdwood – Anchorage (42 mijl)

Via een korte rit langs de wateren van Turnagain rijd je terug naar Anchorage, waar je de laatste nacht verblijft.

DAG 19 Anchorage

Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 18 etmalen autohuur
  • 18 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
  • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de park shuttle
  • veerpont tussen Valdez – Whittier inclusief 1 voertuig tot 19ft
  • 6 uur Kenai Fjord National Park Cruise
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.