TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Highlights van Alaska en Yukon

vanaf 2541 ,-

Deze 18-daagse autorondreis Alaska en Yukon, combineert de highlights van Alaska en Yukon. Je reist door eindeloze toendravlaktes, afgewisseld met grillige gebergten, die het ongerepte Alaska en Yukon typeren.

Ervaar de wildernis van Alaska in het Denali National Park of de weidsheid als je het noordelijk gelegen Fairbanks bezoekt. Geniet van de adembenemende uitzichten terwijl je over schilderachtig mooie wegen rijdt, wees actief en maak wandelingen of kajak- en kanotochten, spot walvissen, beren, kariboes, elanden en andere wilde dieren. Inbegrepen in de Highlights van Alaska en Yukon rondreis, is een cruise naar Juneau, de hoofdstad van Alaska, die alleen per boot of vliegtuig te bereiken is.

Deze autorondreis Alaska en Yukon in het kort

De autorondreis Highlights van Alaska en Yukon is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die willen genieten van weidse vergezichten en wilde dieren. Zo ben je onderweg ruimschoots in de gelegenheid wildlife te spotten. Je proeft de sfeer van het Noorden en ontdekt de typisch noordelijke steden. Tijdens de rondreis doe je steden aan als Whitehorse, de grootste stad van Yukon, en Anchorage, de grootste stad van Alaska. Daarnaast bezoek je ook kleine dorpjes zoals het dorpje Chicken, dat in de zomer welgeteld 22 inwoners heeft. Ook doe je het stadje Tok aan. Tok staat ook wel bekend als de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’ omdat zo veel inwoners zich bezighouden met honden en het mennen van honden.

Een spectaculaire rit via de Top of the World Highway geeft je een fantastisch uitzicht op de weg naar Dawson City. In dit pittoreske stadje proef je nog altijd de goudzoekerssfeer. Je kunt er rondleidingen krijgen door de goudvelden of een bezoek brengen aan het Diamond Tooth Gerties Casino.

Kortom, met de autorondreis Highlights van Alaska en Yukon zie je alle highlights die deze geweldige regio te bieden heeft.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-2 Anchorage – Talkeetna (113 mijl)

Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard. De eerste etappe van de rondreis op dag 2 brengt je naar het charmante dorpje Talkeetna. Dit kunstenaarsdorp ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien en op heldere dagen worden de bezoekers en de bewoners beloond met een uitzicht op Mt. McKinley. Het is tevens de uitvalsbasis voor bergbeklimmingstochten naar Mt. McKinley. Optioneel: jet boat tour

DAG 3-4 Talkeetna – Denali National Park (153 mijl)

Rijd via de Parks Highway naar Denali National Park. Geniet van het spectaculaire landschap dat je onderweg ziet. Als het weer het toelaat, heb je een prachtig uitzicht op de Alaska Range. Denali Park is het beroemdste National Park van Alaska en je vindt er onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten.De komende twee nachten verblijf je in de buurt van de ingang van Denali National Park of Healy.

Op dag 4 brengt de pendelbus je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen. Upgrade: begeleide Kantishna Wilderness Drive & Fly

DAG 5 Denali – Fairbanks (121 mijl)

De mooie rit naar Fairbanks biedt je voldoende tijd om te voet de omgeving te verkennen, ofwel in de stad of in het bos. Fairbanks is geen bruisende metropool, maar biedt wel het een en ander aan vertier en een schilderachtige locatie aan de oever van de rivier de Chena. Vooral in de zomer vinden er vaak outdoor evenementen plaats in de stad.

DAG 6 Fairbanks – Chicken (284 mijl)

Zet je reis voort via Tok naar de kleine gemeenschap van Chicken (ca. 22 inwoners in de zomer). Voel de rustieke charme van deze plaats en voeg je bij de lokale bevolking en reizigers in de kroeg. De Taylor Highway is een typisch Alaskaanse grindweg die in zeer goede, maar ook in zeer slechte staat kan zijn.

DAG 7-8 Chicken – Dawson City (107 mijl)

Een spectaculaire rit via de Top of the World Highway geeft je een fantastisch uitzicht op de weg naar Dawson City. Je passeert de Canadese grens, betreedt de Yukon Territory en kort daarna bereik je het charmante stadje Dawson City waar de sfeer van de goudkoorts nog altijd hangt.

Dag 8 is ter vrije besteding in het Las Vegas van het noorden. Volg de paden van de vroegere goudzoekers en proef van de sfeer van weleer. Als je meer geïnteresseerd bent in natuur, rijd of wandel dan omhoog naar de Midnight Dome en bewonder Dawson City en de omliggende goudvelden van bovenaf.

DAG 9 Dawson City – Whitehorse (337 mijl)

Vandaag reis je naar de hoofdstad van de Yukon. Deze rit neemt je mee door goudkoorts-land. Overblijfselen uit die tijd zijn onderweg zichtbaar. Wanneer je aankomt in Whitehorse, neem dan wat tijd om dit bijzondere stadje te verkennen: maak een wandeling langs de rivier en geniet van de sfeer van het noorden.

DAG 10-11 Whitehorse – Skagway/Haines (111 mijl)

Vanuit Whitehorse volg je de kronkelende weg langs de bergen omhoog. Je reist langs Fraser en Bennett Lake en over de Chillkoot Pass, waar vermoeide goudzoekers hun weg baanden van de oceaan naar de Klondike goudvelden in het binnenland. Afhankelijk van het schema van de veerpont neem je op dag 10 of 11 de veerpont van Skagway naar Haines voor een dagcruise naar Juneau. Overnachting in Skagway or Haines. Geniet van het landschap en het zeeleven onderweg naar Juneau, de hoofdstad van Alaska. In Juneau ga je eerst met een begeleide tour naar de belangrijkste bezienswaardigheden, gevolgd door ca. twee uur voor jezelf om op eigen houtje de stad te verkennen. Voordat je terugkeert naar Skagway/Haines, bezoek je eerst de beroemde Mendenhall Glacier.

DAG 12 Skagway/Haines – Haines Junction (152 mijl)

De Haines Highway staat bekend om zijn weidse uitzichten over gletsjers en de verscheidenheid van het landschap: van bossen grenzend aan de kust tot alpine toendra. De Highway kronkelt door rivierdelta’s, klimt omhoog naar een alpine vallei en volgt de oostelijke grens van Kluane National Park Reserve.

DAG 13 Haines Junction – Tok (297 mijl)

Terwijl je Haines Junction achter je laat, neemt de Alaska Highway je mee terug naar Alaska. Je reist langs Kluane National Park, steekt de grens over en rijdt terug naar Tok. Tok staat ook bekend als de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’ omdat zo veel inwoners zich bezighouden met honden en het mennen van honden.

DAG 14 Tok – Palmer (286 mijl)

Zet je reis naar Palmer voort. De schilderachtige rit biedt geweldige uitzichten op de gletsjers en neemt je mee door het belangrijkste landbouwgebied van Alaska. Palmer is een modern commercieel centrum voor de Matanuska en Susitna valleien.

DAG 15 Palmer – Seward (267 mijl)

Reis terug in de richting van Anchorage over de Seward Highway naar Seward. Deze snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

DAG 16 Seward

Op dag 16 kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Maak een wandeling bij de Exit Glacier of ga mee met een boot- of kajaktocht door het Kenai Fjords National Park met zijn indrukwekkende gletsjerlandschap en rijke zeeleven. Optioneel: 6 of 9 uur durende Cruise door de Kenai Fjords, Grand Day Aialik kajak tour

DAG 17 Seward – Anchorage (130 mijl)

Onderweg terug naar Anchorage heb je meerdere goede mogelijkheden om een stop te maken, bijvoorbeeld bij het dorpje Hope, de Portage Glacier of voor een wandeling bij Girdwood. Geniet nog een laatste keer van het spectaculaire landschap voordat je proost op je laatste nacht in Anchorage.

DAG 18 Anchorage

Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 17 etmalen autohuur
  • 17 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
  • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
  • veerpont tussen Skagway – Haines inclusief 1 voertuig tot 19ft
  • dagcruise (reis) naar Juneau met sightseeing en een bezoek aan Mendenhall Glacier
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

Genoemde prijzen zijn exclusief vlucht. Wij kunnen deze uiteraard wel voor je boeken.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.