TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Alaska en Yukon Helemaal

vanaf 3594 ,-

Bij de autoreis Alaska en Yukon Helemaal verblijf je gedurende je rondreis diverse malen twee nachten achter elkaar op dezelfde locatie. Zo kun je op je gemak de omgeving verkennen en nóg meer uit je reis halen. Wij selecteren de verblijflocaties zorgvuldig, zodat je er zeker van kan zijn dat je alle highlights kunt zien.

Zodra je in Anchorage aankomt, ben je eerst in de gelegenheid de stad te verkennen. Anchorage is de grootste stad van Alaska. Het is leuk om de altijd bedrijvige haven te bezoeken of om in een van de talloze gezellige restaurantjes te dineren. Ook heeft deze stad veel musea en theaters.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het klimaat niet zo bar. Anchorage is gelegen in de luwte van de noordelijker gelegen bergen, waardoor de ijzige poollucht buiten de deur wordt gehouden.

Na de overnachting in Anchorage bezoek je het pittoreske kunstenaarsdorp Talkeetna. Dit dorp is gelegen op een punt waar drie rivieren samenvloeien. Talkeetna ligt op een schitterende locatie en bij helden weer heb je een uitzicht op Mount McKinley.

Tijdens deze autoreis Alaska en Yukon verblijf je ook in een typisch Alaskaanse lodge, midden in de ruige natuur. Je maakt een spectaculaire rit via de Top of the World Highway, die je een fantastisch uitzicht geeft op de weg naar Dawson City in Yukon.

Bezoek Denali National Park met deze autoreis Alaska en Yukon

Ook bezoek je Denali National Park, het beroemdste National Park van Alaska. Hier vind je onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten. Denali Park is uniek in zijn soort, vanwege het bijna onbeschrijfelijke landschap.

Het park is dooraderd met helder glinsterende gletsjerbeken en –rivieren en het landschap is op sommige plekken bijna buitenaards. Aangezien deze regio op een breuklijn ligt, zijn hier regelmatig aardbevingen en aardverschuivingen.

Denali herbergt een schat aan flora en fauna. Er leven 39 verschillende soorten zoogdieren, 169 soorten vogels, 14 soorten vissen en één soort amfibie. Daarnaast zijn er ruim 650 soorten vegetatie te onderscheiden die het subarctische klimaat kunnen overleven.

Tijdens de autoreis Alaska en Yukon Helemaal proef je ook aan de cultuur die het uiterste noorden van Canada en Alaska te bieden heeft. Beleef de sfeer van de goudkoorts in Chicken en Dawson City. Hier woedde ruim een eeuw geleden de goudkoorts en groeiden gehuchtjes van tien inwoners binnen een jaar uit tot steden van wel duizenden inwoners.

Op dag 20 van deze rondreis ga je op een 6 uur durende excursie (inbegrepen) waarbij je beren gaat spotten bij Lake Clark National Park. Na een 50 minuten durende rondvlucht land je bij de Redoubt Bay Lodge waar je gaat lunchen en daarna de boot op gaat voor de bear viewing tour.

Programma

vouw alles open vouw alles dicht

DAG 1-2 Anchorage – Talkeetna (113 mijl)

Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Bezoek musea, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum.

Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, bezoek dan zeker de markt in het centrum van de stad, want die is absoluut de moeite waard. Etappe 1 van de rondreis op dag 2 brengt je naar het charmante dorpje Talkeetna. Dit kunstenaarsdorp ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien en op heldere dagen worden de bezoekers en de bewoners beloond met een uitzicht op Mt. McKinley. Het is tevens de uitvalsbasis voor bergbeklimmingstochten naar Mt. McKinley.

DAG 3-4 Talkeetna – Denali National Park (153 mijl)

DAG 5 Denali – Fairbanks (121 mijl)

Via de Parks Highway rijd je naar Denali National Park. Onderweg geniet je van de ronduit spectaculaire landschappen. Als het weer het toelaat, heb je een prachtig uitzicht op de Alaska Range. Denali Park is het beroemdste National Park van Alaska en je vindt er onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten. De komende twee nachten verblijf je in de buurt van de ingang van Denali National Park of Healy.

Op dag 4 brengt de pendelbus je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen.

Upgrade: begeleide Kantishna Wilderness Drive & Fly

DAG 6 Fairbanks

Dag ter vrije besteding in de tweede grootste stad van Alaska. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, bezoek dan het Museum of the North. Een andere mogelijkheid is een uitstapje naar de Chena Hot Springs. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen voor wandelingen

Een mooi uitstapje in deze omgeving is zeker de rit naar Chena Hot Springs, waar verschillende outdoor activiteiten worden aangeboden. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen voor wandelingen en vaak worden er ook elanden gespot langs de weg. Optioneel: Arctic Circle Fly & Drive, Midnight Sun Dinner & Float, 25 augustus – 25 september Polar Bear Day Tour

DAG 7 Fairbanks – Chicken (284 mijl)

Zet je reis voort via Tok naar de kleine gemeenschap van Chicken (ca. 22 inwoners in de zomer). Voel de rustieke charme van deze plaats en voeg je bij de lokale bevolking en reizigers in de kroeg. De Taylor Highway is een typisch Alaskaanse grindweg die in zeer goede, maar ook in zeer slechte staat kan zijn.

DAG 8-9 Chicken – Dawson City (107 mijl)

Een spectaculaire rit via de Top of the World Highway geeft je een fantastisch uitzicht op de weg naar Dawson City. Je passeert de Canadese grens, betreedt de Yukon Territory en kort daarna bereik je het charmante stadje Dawson City waar de sfeer van de goudkoorts nog altijd hangt.

Dag 8 is ter vrije besteding in het Las Vegas van het noorden. Volg de paden van de vroegere goudzoekers en proef van de sfeer van weleer. Als je meer geïnteresseerd bent in natuur, rijd of wandel dan omhoog naar de Midnight Dome en bewonder Dawson City en de omliggende goudvelden van bovenaf.

DAG 10 Dawson City – Whitehorse (337 mijl)

Vandaag reis je naar de hoofdstad van de Yukon. Deze rit neemt je mee door goudkoorts-land. Overblijfselen uit die tijd zijn onderweg zichtbaar. Wanneer je aankomt in Whitehorse, neem dan wat tijd om dit bijzondere stadje te verkennen: maak een wandeling langs de rivier en geniet van de sfeer van het noorden.

DAG 11-12 Whitehorse – Skagway/Haines (111 mijl)

Vanuit Whitehorse volg je de kronkelende weg langs de bergen omhoog. Je reist langs Fraser en Bennett Lake en over de Chillkoot Pass, waar vermoeide goudzoekers hun weg baanden van de oceaan naar de Klondike goudvelden in het binnenland. Afhankelijk van het schema van de veerpont neem je op dag 10 of 11 de veerpont van Skagway naar Haines voor een dagcruise naar Juneau. Overnachting in Skagway or Haines. Geniet van het landschap en het zeeleven onderweg naar Juneau, de hoofdstad van Alaska. In Juneau ga je eerst met een begeleide tour naar de belangrijkste bezienswaardigheden, gevolgd door ca. twee uur voor jezelf om op eigen houtje de stad te verkennen. Voordat je terugkeert naar Skagway/Haines, bezoek je eerst de beroemde Mendenhall Glacier.

DAG 13 Skagway/Haines – Haines Junction (152 mijl)

De Haines Highway staat bekend om zijn weidse uitzichten over gletsjers en de verscheidenheid van het landschap: van bossen grenzend aan de kust tot alpine toendra. De Highway kronkelt door rivierdelta’s, klimt omhoog naar een alpine vallei en volgt de oostelijke grens van Kluane National Park Reserve.

DAG 14-15 Haines Junction – Tok (297 mijl)

Terwijl je Haines Junction achter je laat, neemt de Alaska Highway je mee terug naar Alaska. Je reist langs Kluane National Park, steekt de grens over en rijdt terug naar Tok. Tok staat ook bekend als de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’ omdat zo veel inwoners zich bezighouden met honden en het mennen van honden. Je verblijft twee nachten in een Lodge buiten Tok (één keer ontbijt en twee keer diner inbegrepen).

Dag 15 is een dag om volledig te genieten van de rust en de stilte van de natuur van Alaska. Ondervind wat deze plek zo bijzonder maakt terwijl je de omgeving van de lodge verkent. De gastheren zullen je tips geven voor hoe je de dag kunt besteden en geven je inzicht in hoe het Alaskaanse leven is.

DAG 16 Tok – Palmer (286 mijl)

Zet je reis naar Palmer voort. De schilderachtige rit biedt geweldige uitzichten op de gletsjers en neemt je mee door het belangrijkste landbouwgebied van Alaska. Palmer is een modern commercieel centrum voor de Matanuska en Susitna valleien.

DAG 17-18 Palmer – Seward (267 mijl)

Reis terug in de richting van Anchorage over de Seward Highway naar Seward. Deze snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

Op dag 18 kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Maak een wandeling bij de Exit Glacier of ga mee met een boot- of kajaktocht door het Kenai Fjords National Park met zijn indrukwekkende gletsjerlandschap en rijke zeeleven.

Optioneel: 6 of 9 uur durende Cruise door de Kenai Fjords, Grand Day Aialik kajak tour

DAG 19-20 Seward – Anchorage (130 mijl)

Onderweg terug naar Anchorage heb je meerdere goede mogelijkheden om een stop te maken, bijvoorbeeld bij het dorpje Hope, de Portage Glacier of voor een wandeling bij Girdwood.

Op dag 20 doe je mee aan een 6 uur durende excursie waarbij je beren gaat spotten bij Lake Clark National Park. Na een 50 minuten durende rondvlucht land je bij de Redoubt Bay Lodge waar je gaat lunchen en daarna de boot op gaat voor de bear viewing tour (het kan niet gegarandeerd worden dat je ook daadwerkelijk beren zult zien, maar de kans is wel groot). De excursie kan starten om 08.00 uur en om 12.30 uur. Gelieve je voorkeur door te geven.

Upgrade: 10 uur durende bear viewing Safari naar Lake Clark National Park per zee vliegtuig (Redoubt Mountain Lodge), overnachtingspakket bij Redoubt Mountain Lodge

DAG 21 Anchorage

Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

Praktische info

Wat is inbegrepen?

  • 20 etmalen autohuur
  • 20 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
  • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
  • veerpont tussen Skagway – Haines inclusief 1 voertuig tot 19ft
  • dagcruise (reis) naar Juneau met sightseeing en een bezoek aan Mendenhall Glacier
  • 6 uur durende bear watching  flightseeing tour naar Redoubt Bay Lodge (Lake Clark NP)
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen?

Genoemde prijzen zijn exclusief vlucht. Wij kunnen deze uiteraard wel voor je boeken.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.