TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Yellowstone Lake

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Yellowstone Lake is het grootste hooggelegen meer in ‘Lower 48’ en heeft een indrukwekkende oppervlakte van maar liefst 350 vierkante kilometer. Dit meer is het grootste op een hoogte van 2100 meter of hoger in Noord-Amerika. Vanaf de oever van het meer zie je in de omgeving met sneeuw bedekte bergen en op winderige dagen hebben de golven op het meer witte schuimkoppen.

Zorg bij je bezoek aan Yellowstone Lake dat je Lake Village bezoek en het hotel bezichtigt. Je kunt hier ook vanaf het terras genieten van het uitzicht.

Fishing Bridge bij Yellowstone Lake

De Fishing Bridge ligt op de plek waar Yellowstone Lake overgaat in de Yellowstone River, die door de Hayden Valley stroomt. De originele brug werd in 1902 gebouwd en was een lomp gevaarte van ruwe boomstammen. De huidige brug werd in 1937 gebouwd.

De Fishing Bridge was oorspronkelijk een bijzonder populaire plek om te vissen. Aangezien hierdoor de populatie van een specifieke vissoort sterk afnam, werd in 1973 de brug afgesloten voor vissers. Wel is de brug sindsdien een populaire plek om vissen te observeren, die hier weer in grote getalen voorkomen.

Fishing Bridge Museum

De bouw van het Fishing Bridge Museum werd in 1931 voltooid. Het pand werd met massieve lokaal gedolven rotsen gebouwd en heeft veel weg van een bergwand, waardoor het gebouw prachtig in de omgeving opgaat. Sinds 1987 is het museum een National Historic Landmark, vanwege de rustieke architectuur die het pand karakteriseert.

Het museum is gebouwd als een Trailside Museum, waar bezoekers ook zelfstandig informatie kunnen inwinnen over Yellowstone, zodat ze ook zonder een gegidste tour of tourguide het park kunnen verkennen.

Lake Yellowstone Hotel

De locatie waar het hotel is gebouwd was al eeuwenlang een ontmoetingsplaats voor indianen, pelsjagers en bergbewoners. In 1891 werd de bouw van Lake Yellowstone Hotel afgerond door de Northern Pacific Railroad Company. In die tijd was het hotel nog niet erg onderscheidend en leek op elk ander spoorweghotel dat door deze maatschappij was gefinancierd.

In 1903 nam de architect van de Old Faithfull Inn, vernoemd naar de nabijgelegen Old Faithful Geiser, het initiatief om het hotel te renoveren en bij een nieuwe renovatieslag in 1929 werden restaurants toegevoegd en kreeg het interieur zijn prachtige stijl.

In de jaren zeventig was het hotel echter ernstig vervallen en in 1981 startte de National Park Service een tienjarig project om het Lake Hotel te herstellen in het uiterlijk van zijn dagen van glorie in de jaren twintig. Bij de afronding van het project werd het hotel dan ook als National Historic Landmark geregistreerd.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
individuele autorondreis door West-Canada en Vancouver Island
Canada 18 DGN
vanaf 1315,-

Privé: West Coast Living

  • Trip naar Seattle
  • Salt Spring Island
  • First Nations cultuur
autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield