TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Wintersport in Whistler Blackcomb

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Whistler Blackcomb is een skigebied dat ligt op een kleine twee uur rijden vanaf Vancouver Airport. De korte afstand vanaf deze grote stad is een belangrijk pluspunt. Veel Vancouverites, de inwoners van Vancouver, maken gebruik van de uitstekende bereikbaarheid.

Het skiresort valt al jarenlang in de prijzen. Diverse keren heeft Whistler Blackcomb de eerste plaats verworven als beste skiresort van Noord-Amerika. Het is niet voor niets dat het skigebied deze onderscheidingen heeft ontvangen: de mogelijkheden zijn eindeloos en de sneeuwzekerheid is geweldig en je kan er zelfs zomerskiën. Bovendien zijn de schitterende Coast Mountains een prachtig decor.

Over Whistler

Hoewel het dorp al jarenlang gestaag groeide in populariteit, hebben de Olympische Winterspelen van 2010 de populariteit van Whistler een belangrijke impuls gegeven.

Whistler is niet alleen tijdens  de wintermaanden een populaire bestemming. Ook tijdens de zomermaanden trekt de omgeving veel toeristen, maar ook locals trekken maar wat graag naar de geweldig mooie omgeving die een breed scala aan outdooractiviteiten biedt. Je kunt er prachtig wandelen, mountainbiken, raften en bergbeklimmen.

Het knusse centrum van Whistler is zowel tijdens de zomer als tijdens de winter een altijd bedrijvige plek met gezellige horecagelegenheden en plaatsen waar je tickets kan kopen voor de vele attracties in de omgeving.

Gedurende het hele jaar zijn er meer toeristen dan bewoners in Whistler.  In en rond het dorpje is er dan ook een enorme hoeveelheid accommodaties die in prijs varieert van goedkoop tot zeer exclusief en duur. Ook de horeca is afgestemd op de grote bezoekersaantallen: er zijn talloze gezellige horecagelegenheden in allerlei prijsklassen.

Wanneer je de afweging maakt of je op wintersport naar Whistler Blackcomb gaat of naar de skigebieden van Banff/Lake Louise dan is het belangrijk stil te staan bij dat de voorzieningen bij Blackcomb werkelijk geweldig zijn. Wanneer je in Whistler zelf verblijft is er nagenoeg geen reistijd naar het skiresort.

Wintersport naar Whistler Blackcomb

In toenemende mate ontdekken wintersporters uit Europa Whistler Blackcomb als skibestemming. De gunstige ligging ten opzichte van de luchthaven van Vancouver maakt dat de reistijd niet veel langer is dan die naar een gemiddelde Midden-Europese skibestemming.

Het bruisende centrum van het skigebied is Whistler Village ligt in het dal tussen de bergen Whistler Mountain en Mount Blackcomb. Deze twee bergen zijn met elkaar verbonden door de Peak2Peak Gondola, de langste niet-ondersteunde kabelbaan ter wereld.

Voor de aanleg van deze gondelbaan in 2008 waren deze twee gebieden van elkaar gescheiden, maar tegenwoordig is het mogelijk om binnen een kwartier tussen de twee skigebieden te hoppen.

Vanaf Skier’s Plaza neem je eerst de gondel omhoog. Op zo’n tien minuten lopen vanaf Whistler Village ligt aan de voet van Mount Blackcomb de Upper Village. Ook hier vind je weer veel accommodaties.

Boven op beide bergen is het een paradijs voor skiërs, snowboarders en freestylers van alle niveaus. Meer dan 200 geprepareerde pistes, drie gletsjers en 16 bowls verwelkomen jaarlijks vele duizenden wintersporters.

De verdeling van de pistes qua niveau is te specificeren als:

  • 20% voor beginners
  • 55% voor gevorderden
  • 25% voor de vergevorderden

7th Heaven

7th Heaven is een van de hoogst gelegen delen van Mount Blackcomb en bestaat uit steile afdalingen, deels over een gletsjerondergrond. Dit deel van het skigebied is Blackcomb en is uitsluitend bestemd voor de echte diehards met een berg aan ski- en snowboardervaring.

Hoe kom je in Whistler?

Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Vancouver vliegen. Vanaf de luchthaven sta je binnen twee uur bij je accommodatie in Whistler. Hiermee is de reis naar Whistler Blackcomb echt niet veel langer dan naar een wintersportbestemming in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië en krijg je de ultieme ervaring met de ski- en snowboardcultuur van Canada.

Wil je op wintersportvakantie naar Whistler in Canada? Vraag dan via onderstaand formulier een offerte aan.

Offerteaanvraag Wintersportreis Canada