TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Wintersport in Mont Tremblant

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De Laurentian Mountains is een bergachtig gebied ten noordwesten van de Canadese stad Montreal. Op ongeveer anderhalf uur rijden ligt het altijd gezellige en sportieve dorpje Mont Tremblant. Tijdens de zomers is het een belangrijk outdoorparadijs, tijdens de winter kun je hier heerlijk wintersporten, waarbij met name de sfeer heel onderscheidend is: je vindt hier de Canadese gastvrijheid in een Frans jasje.  

Over Mont Tremblant

Mont Tremblant is al jaren een van de populairste skibestemmingen ten oosten van de skibestemmingen zoals Blackcomb en Banff in de Rocky Mountains, de Verenigde Staten inbegrepen. En dat komt omdat het er écht gezellig is! De unieke sfeer van het knusse dorp, de talloze gezellige souvenirwinkeltjes, restaurantjes en de geur van verse croissants geven Mont Tremblant een uniek karakter.

De architectuur in het dorp laat overduidelijk de Franse invloeden zien en de ontspannen en gastvrije houding van de exploitanten geeft je het ultieme vakantiegevoel. De uitstekende pistes en voorzieningen stellen je prima in staat om te genieten van je wintersportvakantie in Canada.

Wintersport in Mont Tremblant

Een uniek detail van Mont Tremblant is de prachtige ligging in het dal. Centraal gelegen is de Place Saint Bernard, waar de hellingen samenkomen en waar het altijd gezellig druk is. Aangezien het dorp tegen een helling is opgebouwd, wordt het hoogteverschil binnen het dorp overbrugd met de ’Cabriolet’, een open gondelbaan die je van het lager gelegen deel van het dorp naar Place Saint Bernard brengt.

In de omgeving van het dorp liggen pistes voor alle skiniveaus, waarvan het gros is gericht op de gevorderde skiërs. Met zo’n 95 verschillende afdalingen, drie funparken en pistes voor elk niveau skiër of snowboarder, is Mont Tremblant het meest gevarieerde skigebied in Québec.

Aan de zuidelijke zijde van het skigebied ligt het Progression Park, een deel van het skigebied dat speciaal is bestemd voor freestylers.

Ook ’s avonds gaat de bedrijvigheid gewoon door. Zodra de zon ondergaat licht het dorpje op als een kaars en is het gezellig druk in de talloze restaurantjes, barretjes en cafés. In elke prijsklasse is er wel iets te vinden, zowel qua restaurantjes als accommodatie. De accommodaties lopen uiteen van een goedkoop HI-hostel tot luxe appartementen of suites.

Wil je op wintersportvakantie naar Mont Tremblant in Canada? Vraag dan via onderstaand formulier een offerte aan.

Offerteaanvraag Wintersportreis Canada