TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Wintersport in Banff

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Wintersport in Banff…het is de droom van menig wintersportliefhebber. De romantische omgeving van het plaatsje Banff in de Rocky Mountains is een van de populairste wintersportbestemmingen van Canada. Gelegen op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven van Calgary, ligt dit schilderachtige dorp ingeklemd tussen drie prachtige skigebieden in de ruige Rocky Mountains.

Banff ligt in het hart van Banff National Park, het oudste nationale park van Canada. Hier is het niet alleen druk tijdens de lange winters wanneer er naar hartenlust kan worden geskied, ook tijdens de zomers komen hier vele toeristen op het prachtige natuurschoon af.

Wintersport in Banff

Rond Banff zijn er drie skigebieden waar wintersporters hun hart kunnen ophalen:

  • Sunshine Village
  • Mount Norquay
  • Lake Louise

Deze drie skigebieden in de regio Banff zijn na het skiresort Whistler Blackcomb vlakbij Vancouver, de populairste wintersportbestemming van Canada. De goede bereikbaarheid vanaf de luchthaven van Calgary, speelt daarbij een belangrijke rol. Binnen anderhalf uur sta je in hartje Banff. Je kan kiezen voor een huurauto of om per bustransfer naar Banff te reizen.

Het stadje Banff

Het stadje Banff heeft een rijke geschiedenis door de mijnindustrie. De prachtige natuur bleek in de tweede helft negentiende eeuw echter meer inkomsten te genereren. Toen er ook nog natuurlijk hotsprings werden ontdekt, werd in 1885 besloten het gebied rond Banff uit te roepen tot een nationaal park en al snel stroomden bezoekers toe om al het natuurschoon te bewonderen.

Hoewel Banff National Park in eerste instantie alleen adellijk en koninklijk bezoek ontving, waren het later ook de rijken die het zich konden veroorloven  om te reizen en het park konden bezoeken.

Tegenwoordig ontvangt Banff National Park jaarlijks vier tot vijf miljoen bezoekers. Dit enorme aantal is vooral te danken aan de doorlopende bezoekersstroom, aangezien het park in alle seizoenen aantrekkelijk is om te bezoeken.

Voorzieningen in Banff

Juist door het toerisme is Banff een ontzettend gezellig bergstadje met uitstekende voorzieningen. Door het toerisme zijn er vele leuke winkeltjes, accommodaties en restaurantjes en het straatbeeld ademt de vakantiesfeer. Als je in Banff wilt verblijven is er in elke prijscategorie wel een accommodatie of eetgelegenheid te vinden. Er zijn hostels te vinden, maar ook peperdure hotels.

Tijdens de seizoenen, dus bij wintersport in Banff of tijdens de zomermaanden, is het altijd aan te raden bijtijds een reservering te maken, gezien de nog altijd groeiende populariteit.

Sunshine Village

Het is slechts 20 minuten rijden naar het prachtige skigebied Sunshine Village. Het skiresort beslaat de hellingen van drie bergen en vanaf de parkeerplaats onderaan de voet van de bergen ga je met de gondel omhoog. Boven aangekomen waan je je in het skiparadijs.

Op en rond de pistes is er gedurende de dag constant een gezellige bedrijvigheid. Tegen het eind van de dag brengt de gondel het gros van de bezoekers weer naar beneden, aangezien er slechts één accommodatie in het skiresort ligt. Banff is echter helemaal niet erg om te verblijven, want hier zijn uitstekende uitgaansgelegenheden voor een typisch Canadese après-ski.

Mount Norquay

Op slechts tien minuten rijden vanuit hartje Banff ligt het skigebied van Mount Norquay. Hier vind je hoge schansen, table tops, boxen, rails en een half pipe. Vanwege de uitstekende bereikbaarheid is Norquay wellicht de beste optie vanuit Banff om te genieten van het sneeuwplezier. Tijdens het seizoen rijden er gedurende de dag constant pendelbussen om skiërs te vervoeren tussen het centrum van Banff en het skiresort.

Lake Louise

Lake Louise is het enige skiresort van de drie rond Banff, waar het tijdens de zomer misschien zelfs drukker is dan in de winter. Tijdens de zomerdagen is het meer een geliefde bestemming vanwege het prachtig gekleurde gletsjermeer en is het een bijzonder geschikte wandelbestemming.

Het skiresort van Lake Louise ligt op drie kwartier rijden vanuit Banff. Vanuit Lake Louise Village is het skiresort slechts vijf minuten rijden. De meeste wintersporters verkiezen het stadje Banff als verblijfplaats vanwege de uitstekende voorzieningen.

Aan de voorzijde van de berg ligt het snowpark van Lake Louise, het Showtime Terrain Park. Dit park beschikt over rails, jumps en boxen die skiërs en snowboarders van elk niveau  een uitdaging vormen.

Elk nieuwe skiseizoen spant een enorm team van professionals zich in om aanpassingen te doen om zodat het skipark er weer zo uitdagend mogelijk bij ligt.

Wintersport in Banff is bijzonder toegankelijk aangezien je de keuze hebt uit de bovenstaande drie skigebieden.

Wil je op wintersportvakantie naar Banff? Vraag dan via onderstaand formulier een offerte aan.

Offerteaanvraag Wintersportreis Canada