TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Waterton Lakes National Park

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Waterton Lakes National Park is een nationaal park gelegen in het zuidwesten van de provincie Alberta. Het park grenst in het zuiden aan het net over de grens gelegen Glacier National Park in Montana, Verenigde Staten. Glacier National Park is tevens het zusterpark van Waterton Lakes.

Waterton (1895) was na Banff National Park (1885), Glacier National Park (1886) en Yoho National Park (1886) het vierde nationale park van Canada. Het park werd vernoemd naar de Victoriaanse naturalist en conservationist Charles Waterton. Met een oppervlakte van 505 vierkante kilometer en een ligging midden in de ruige Rockies is Waterton Lakes National Park een schitterend gebied om te bezoeken.

Hoewel het park het gehele jaar open is voor bezoekers, zijn de maanden juli en augustus veruit de beste maanden om hier te komen. Juist tijdens de zomer is de natuur op zijn mooist en dus bijzonder geschikt om te wandelen. Toch is het ook mooi om het park tijdens de winter te bezoeken als het landschap onder een deken sneeuw ligt. Het prachtige Prince of Wales Hotel in de sneeuw….dat is pas romantisch!

Prince of Wales Hotel

Het Prince of Wales Hotel is met zijn fantastische ligging misschien wel de meest iconische trekpleister van het park. Het pand is een historisch spoorweghotel met uitzicht op het diepblauwe water van Lake Waterton, vlakbij de grens tussen Canada en de Verenigde Staten.

Gebouwd door de Great Northern Railway in 1926-1927, werd het hotel gebruikt om toeristen vanuit de VS te lokken tijdens de drooglegging van de jaren twintig. Hier mocht natuurlijk wel alcohol geschonken worden.

Het hotel is vernoemd naar de Prins of Wales (later King Edward VIII) om hem te verleiden tijdens zijn Canadese tour in 1927 in het hotel te verblijven. Hij negeerde echter de hint en verbleef in een nabijgelegen boerderij.

Het Prince of Wales Hotel is de enige vestiging van Canadese spoorweghotels die gebouwd is door een Amerikaans spoorwegbedrijf. Sinds 1995 is het hotel een National Historic Site.

Fauna in Waterton Lakes National Park

In het park is veel wildlife te vinden. Beren, wolverines, bighorn sheep, herten, berggeiten, elanden, vossen, wolven, coyotes, poema’s, lynxen en bobcats, de lijst lijkt wel eindeloos. De kans dat je hier dus wilde dieren kunt zien is zeer groot.

Wandelen: Crypt Lake Trail

Wandelen is veruit de populairste bezigheid in het park. En dat is niet vreemd, want er zijn talloze schitterende wandelroutes uitgezet in het park, voor elk niveau wandelaar.

De Crypt Lake Trail is veruit de populairste route om te wandelen in het park. Bij deze dagwandeling van 17 kilometer overbrug je een hoogteverschil van 700 meter. Het kost zo’n 6-8 uur om de route af te leggen.

De tocht begint met een bootritje van het Waterton haventje naar de Crypt Landing. Daar is het begin van de wandelroute. Onderweg kom je langs de mooie Burnt Rock Falls watervallen en kom je ook door een natuurlijke tunnel. Het laatste deel van de route loopt langs een steile klif, maar gelukkig biedt een stalen kabel houvast.

Het eindpunt Crypt Lake is een hoog gelegen, helder bergmeertje met helderblauw water.

Ook zo'n reis als deze?

autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield
camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
campervakantie door West-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 1199,-

Privé: Parken in de Rocky Mountains

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • Diepblauwe gletsjermeren