TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Top 3 rondreizen naar IJsland

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Rondreizen naar IJsland gaan als warme broodjes over de toonbank. IJsland als vakantiebestemming wordt nog altijd populairder. De extreme en vooral gevarieerde landschappen, de geisers, gletsjers en vulkanen en de typisch IJslandse cultuur hebben nu eenmaal een enorme aantrekkingskracht.

Al zestien jaar stellen wij voor onze klanten rondreizen naar IJsland samen en in de loop der jaren hebben wij ons aanbod enorm uitgebreid. Toch zien we dat bepaalde rondreizen populairder zijn dan andere. Onze top 3 rondreizen naar IJsland zetten we voor je op een rijtje.

Top 3 rondreizen naar IJsland

Zuid-IJsland voor alle seizoenen, lente/zomer

Met kop en schouders is deze rondreis veruit de populairste uit ons aanbod. Deze 8-daagse rondreis is in alle seizoenen een genot om te maken. Tijdens de herfst zie je de natuur prachtig kleuren, in de winter zie je het Noorderlicht en halfbevroren watervallen, in de lente komt de natuur weer tot leven en de zomer biedt natuurlijk het lekkerste weer en de meeste zonuren.

Tijdens deze rondreis bezoek je natuurlijk de bekende Golden Circle, die bestaat uit het Þingvellir Nationaal Park, de sensationele Strokkur geiser en de Gullfoss waterval, die ook wel bekend staat als de ‘gouden waterval’.

Met deze rondreis bezoek je veel bijzondere watervallen en hetebronnengebieden en natuurlijk breng je ook een bezoek aan het prachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón.

Bekijk de reis Zuid-IJsland voor alle seizoenen, lente/zomer

Het Beste van IJsland

Met deze 15-daagse autorondreis door IJsland kun je in een rustig tempo de highlights langs de route verkennen. Na aankomst op de luchthaven Keflavik breng je eerst een bezoek aan de wereldberoemde Blue Lagoon om lekker te ontspannen van je vliegreis.

Daarna bezoek je onder andere al het moois rond de stad Egilsstaðir, het schiereiland Snæfellsnes en Borgarnesen, West-IJsland.  Na een bezoek aan de highlights van de Golden Circle reis je verder naar de zwarte stranden bij Vik  en Dyrhólaey. Onderweg passeer je ook diverse gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden.

Met het reistempo heb je uitgebreid de gelegenheid om de natuurpracht die IJsland te bieden heeft in rust in je op te kunnen nemen. Het is fascinerend hoe je vrijwel elke 20 kilometer in een ander landschap rijdt.

Bij deze rondreis bezoek je de mooiste highlights van rondom het eiland. Je komt langs de prachtige Oostfjorden, bezoekt de prachtige vissersstadjes langs de noordkust en de natuurlijke warmwaterbaden van Mývatn Nature Baths.

Tijdens deze reis maak je niet alleen kennis met het natuurschoon van IJsland, ook leer je veel over de lokale cultuur en historie.

De Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, staat ook op het programma. Deze enorme ijsmassa is zichtbaar vanuit heel Zuidoost-IJsland.

De route kronkelt zich door het zeer gevarieerde landschap en je komt langs uitgestrekte lavavelden, vulkanische kraters, lavastromen, met ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen.

Bekijk de reis Het Beste van IJsland

Noorderlichtreis vanuit vakantiehuisjes

Het Noorderlicht is wellicht een van de factoren waaraan IJsland zijn populariteit als vakantiebestemming ontleent. Het fascinerende dansende licht aan het hemelgewelf is een bijzonder natuurfenomeen. De noordelijke ligging en nagenoeg geen lichtvervuiling maken IJsland tot een van de beste bestemmingen ter wereld om het Noorderlicht te bewonderen.

Natuurlijk is de winter het beste seizoen om het Noorderlicht te kunnen zien. De lange nachten bieden dan de beste kansen. Daarnaast doet het IJslandse landschap tijdens de winter aan als een sprookje: halfbevroren watervallen en schilderachtige uitzichten bieden dan bijzonder mooie gelegenheden voor zowel hobby- als professionele fotografen.

En wat is er heerlijker dan vanuit je eigen hot pot bij het vakantiehuisje het Noorderlicht af te wachten?

Bekijk de reis Noorderlichtreis vanuit vakantiehuisjes

Ook zo'n reis als deze?

autovakantie naar Zuid-IJsland
IJsland 8 DGN
vanaf 1357,-

Privé: Zuid-IJsland voor alle seizoenen, lente/zomer

  • Þingvellir Nationaal Park
  • IJsbergenmeer
  • Bruisend Reykjavík
autorondreis door IJsland
IJsland 15 DGN
vanaf 2425,-

Privé: Het beste van IJsland

  • Enorme vogelkolonies
  • Uitgestrekte lavavelden
  • Veel watervallen
Noorderlicht reizen naar IJsland
IJsland 8 DGN
vanaf 1391,-

Privé: Noorderlichtreis vanuit vakantiehuisjes

  • Ruige lavalandschappen
  • Wilde fjorden
  • Heetwaterbronnen