TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

5 Roadtrips van Oost-Canada

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Canada is met zijn enorme grootte en prachtige natuur het land bij uitstek voor de ultieme roadtrip. Met deze lijst van 5 mooiste roadtrips van Oost-Canada heb je een schitterende invulling voor je Canada-vakantie.

5 Roadtrips van Oost-Canada

De ruige kusten van de Atlantische provincies zijn een schitterend decor voor je ultieme Canadese roadtrip. Ontdek de gemoedelijke cultuur van het platteland, de met vuurtorens bezaaide kusten van Nova Scotia of het schilderachtige Prince Edward Island.

1.Prince Edward Island

Prince Edward Island, kortweg PEI, is Canada’s kleinste provincie en een eiland. Je kan in principe binnen een dag over het hele eiland rijden. Maar daar is het eiland veel te mooi en schilderachtig voor. De smaak van verse kreeft, de gemoedelijke cultuur en de uitgestrekte rode zandstranden maken dat je hier langer wilt blijven.

Het eiland ligt voor de kust van New Brunswick en Nova Scotia en is bereikbaar via de Confederation Bridge of met de veerboot vanuit Caribou, Nova Scotia. De prachtige kuststrook leent zich uitstekend voor een strandvakantie, maar je kunt er ook heerlijk watersporten. Met meer dan 800 kilometer aan stranden is PEI het aangewezen eiland voor een strandvakantie.

Tot de mooiste roadtrips van Oost-Canada behoort zeker de rit van Charlottetown naar Borden-Carleton over een afstand van 54,9 kilometer. Charlottetown, de hoofdstad van het eiland, is gezellig en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het gezellige Victoria Row om te gaan eten en bewonder een aantal mooie oude gebouwen voordat je een rondleiding volgt door de PEI Brewing Company. Deze rit langs de kust brengt je naar de eindeloos lijkende Confederation Bridge die het eiland verbindt met het vasteland. Onderweg zijn er veel plekken om mooie foto’s te maken.

2.De Cabot Trail, Cape Breton Island

Met een afstand van 298 kilometer is de Cabot Trail een van de mooiste roadtrips van Oost-Canada. Een deel van deze route loop door het Cape Breton Highlands National Park. Onderweg kom je door gezellige kustplaatsjes zoals Pleasant Bay, Ingonish en Chéticamp. De lokale gemeenschappen zijn allemaal trots op hun Gaelische en Acadische erfgoed.

Vanaf de kust vertrekken veel whale watching tochten de zee op, waar veel walvissen zwemmen. De Cabot Trail wordt aangeraden om tegen de klok in te rijden. Lees meer over de highlights van de Cabot Trail.

3.De zuidkust van New Brunswick

De zuidkust van New Brunswick ligt aan de kust van de Bay of Fundy. Deze baai staat bekend om de grootste getijdenverschillen ter wereld, maar ook om de vele vuurtorens, pittoreske vissersdorpjes en rotsstranden.

De stad Saint John staat bekend om zijn ‘Reversing Falls’, waar de Saint John River daadwerkelijk van richting verandert tijdens hoogwater.

Ook zijn er zijn talrijke overdekte bruggen te vinden in Sussex en ook het Fundy National Park is een highlights langs de zuidkust van New Brunswick.

4.De kust van Nova Scotia: Sunrise Trail

Tussen het plaatsje Amherst en de weg naar Cape Breton Island ligt de Sunrise Trail. Deze 315-kilometer lange weg loopt langs de oevers van de Northumberland Strait. Vanaf de Sunrise Trail heb je prachtige uitzichten over glooiende landerijen en over zee. Ook kom je langs leuke vuurtorentjes en door gezellige vissersdorpjes.

5.Percé Peninsula

Vanuit Québec City kun je langs de Gulf of Saint Lawrence een van de meest indrukwekkende roadtrips van Oost-Canada maken. Je volgt hierbij voor een deel de Trans Canada Highway, om precies te zijn tot het stadje Rivière-du-Loup.

De route volgt de kustlijn van de Gulf of Saint Lawrence, waar het zoete water van de Saint Lawrence rivier overgaat in het zoute water van de Atlantische Oceaan. De Gaspé Peninsula staat bekend om het vele culturele erfgoed uit de koloniale tijd, maar ook om de heerlijke landelijke sfeer. De gemoedelijkheid van de lokale bevolking doet erg aan het Franse platteland denken.

Het eindpunt van de route is het plaatsje Percé, dat bekend is vanwege de enorme karakteristieke rots die daar voor de kust in zee ligt.

Ook zo'n reis als deze?

rondreis door Oost-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 2376,-

Privé: Maritiem Oost-Canada

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • Rijke historie
  • Bay of Fundy
autorondreis door Oost-Canada
Canada 18 DGN
vanaf 3159,-

Privé: Cape Breton, Newfoundland en Labrador

  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • De Cabot Trail
  • Wildlife en vogels spotten
groepsreis door Oost-Canada indian summer
Canada 15 DGN
vanaf 4080,-

Atlantic Canada: Indian Summer

  • Indian Summer
  • Kleine vissersdorpjes
  • First Nations cultuur