TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Prince of Wales Hotel, Waterton Lakes

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

Het Prince of Wales Hotel in Waterton Lakes National Park is een groot hotel, ontworpen in een Zwitserse chaletstijl. Met uitzicht op het diepblauwe water van Lake Waterton is het iconische hotel een belangrijke trekpleister voor het park.

Gebouwd in 1926-1927 door de Amerikaanse Great Northern Railway (GNR) was het hotel aanvankelijk bestemd om Amerikaanse toeristen naar het hotel te lokken tijdens de drooglegging in de jaren twintig van de vorige eeuw. Hier mocht tenslotte wel alcohol worden geschonken.

Het Prince of Wales Hotel symboliseert met zijn Zwitserse bouwstijl de gouden tijd van de ontwikkeling van spoorwegen in Canada. De bouw van een groot hotel werd beschouwd als essentieel om het succes van het nationale park als toeristische bestemming te onderstrepen.

Tegenwoordig fungeert het hotel als de voornaamste resort in het park. Het opvallende ontwerp en de spectaculaire omgeving van het hotel maken het een monument en symbool van het Waterton Lakes National Park.

Hoe kom je bij het Prince of Wales Hotel?

Je bezoek aan Waterton Lakes National Park, zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het hotel met zijn schilderachtige lodge. Het hotel is zeer makkelijk te vinden, want waar je ook maar staat in de Waterton Township of directe omgeving, het imposante architectuurwerk is vrijwel overal zichtbaar ​op de hoge klif net ten noorden van het stadje.

Wanneer je het park vanuit het noorden via Highway 5 binnenrijdt, ligt het hotel aan je linkerhand langs Lake Waterton.

Binnen in het Prince of Wales Hotel

Wanneer je door de grote houten deuren loopt, kom je direct in de enorme lobby. Een gigantische kroonluchter aan het plafond valt direct op als je omhoog kijkt naar de verschillende verdiepingen.

De grootte van de lobby is op zich al fascinerend. Maar nog wel het opvallendst zijn de enorme ramen die uitkijk geven op het Waterton Lake en de prachtige Waterton Valley. De hele zuidzijde van het hotel bestaat uit reusachtige ramen en het uitzicht is absoluut spectaculair.

Het uitzicht reikt bij helder weer helemaal tot voorbij Goat Haunt Montana de grote bergen in van de Northern Wilderniss van het Glacier National Park, waaronder Mount Cleveland, de hoogste berg in Glacier National Park.

De huilende wind

Wat opvalt als je het Prince of Wales bekijkt (met name van luchtfoto’s), is dat er rondom het hotel geen bomen op de klif staan, het is een dorre bedoeling. Of dit een bewuste keuze is geweest of niet, het maakt een verblijf in het hotel wel heel speciaal.

In dit gebied van de Rockies kan het namelijk bijzonder winderig zijn. Wanneer het hier hard waait en je verblijft op de hoger gelegen verdiepingen, dan kunnen de spanten wel eens kraken.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada 5
Canada 22 DGN
vanaf 1605,-

Privé: Classic Explorer

  • Whale watching
  • Diepblauwe gletsjermeren
  • Wildlife spotten
camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
campervakantie door West-Canada
Canada 15 DGN
vanaf 1199,-

Privé: Parken in de Rocky Mountains

  • Nationale parken
  • Wildlife spotten
  • Diepblauwe gletsjermeren