TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Pacific Crest Trail

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De Pacific Crest Trail (meestal verkort tot PCT) is een langeafstandswandelroute die langs de Pacifische kust van de Verenigde Staten loopt, helemaal vanaf de grens met Mexico tot aan die van Canada. De totale route van het wandelpad is 4.279 kilometer en loopt langs de hoogste delen van de Sierra Nevada en Cascade bergketens.

Natuurlijk wordt de gehele route slechts door weinigen gelopen, maar delen van het traject zijn bijzonder mooi voor een wandelvakantie of gewoon voor een dagje lekker wandelen in een mooie omgeving.

Pacific Crest Trail in Oregon

Helemaal in het zuiden van de staat Oregon, tegen de grens met de staat California, ligt de Siskiyou Summit met een hoogte van ruim 1.400 meter. Vanaf dit punt wandel je over de Cascade Mountain Range, een oud vulkanisch landschap, helemaal naar het noorden van de staat.

Je passeert onderweg vulkanen zoals Mount McLoughlin, Mount Mazama (Crater Lake), Diamond Peak, de Three Sisters, Mount Washington, Three Fingered Jack, Mount Jefferson en Mount Hood. De enige aanzienlijke verandering van hoogte die je onderweg maakt is op de plaats waar je de Columbia River Gorge oversteekt via de Bridge of the Gods.

Net zoals de vele prominente vulkanen zijn er langs de route ook bijzonder veel meren te vinden. Er zijn mooie mogelijkheden om meren te bezoeken in de regio van de Sky Lakes en in de Diamond Peak Wildernesses. Het pad doorkruist ook het Crater Lake National Park, waar je een zijspoor vindt naar de rand van het spectaculaire meer. Andere kleine meren kun je vinden in de Three Sisters Wilderness, Mount Jefferson Wilderness en het aangrenzende Olallie Lake Scenic Area. In Noord-Oregon zijn er in de buurt van de Pacific Crest Trail minder meren te vinden.

De belangrijkste attractie voor het noordelijke deel van de wandelroute is de berg Mount Hood die deels bedekt is door maar liefst 12 glestjers. De zware neerslag die hier regelmatig valt zorgt in deze sectie voor dichte, schaduwrijke bossen die gedomineerd worden door Douglas en zilversparren, tenminste, onder de bomenlijn.

In dit deel van Oregon kun je wilde dieren tegenkomen die uiteenlopen van muizen, eekhoorns en bevers tot vossen, herten en elanden.