TRAVEL SOCIETY

010 71 444 53

Old Faithful Geyser/Upper Basin

INSPIRATIEOVERZICHT

REISOVERZICHT

De Old Faithful Geyser is de iconische naam van de bekendste geiser in het Upper Basin van Yellowstone National Park. Yellowstone Park ligt in de Amerikaanse staat Wyoming.

De ‘oude trouwe’ Old Faithful is de meest actieve geiser van het park en blaast bijna met de regelmaat van de klok grote hoeveelheden hete gassen de lucht in. De naam is ontleend aan de voorspelbaarheid waarmee de geiser zich ontlaadt.

Wandelen bij Old Faithful

Calculeer minstens twee uur in om op je gemak rond te wandelen bij Old Faithful en de andere geisers in Upper Geyser Basin. Wandel ook zeker naar de andere geisers, zoals Castle, Grotto, Riverside en Daisy.

Zorg er ook voor dat je de wandeling van 1,4 mijl maakt naar Morning Glory Pool, een van de meest kleurrijke thermische attracties in heel Yellowstone. Dit is de prachtige geiser die je kent van de foto’s.

Ten slotte is er in de directe omgeving van Old Faithful ook een grote kans om bizons of elanden te spotten.

Old Faithful Inn

Ook een leuke highlight is om de Old Faithful Inn bezoeken. Dit enorme uit boomstammen opgetrokken pand wordt geacht het grootste houten gebouw ter wereld te zijn. Deze enorme herberg heeft talloze kamers en suites in verschillende prijsklassen. Wel is het belangrijk deze zeer ver van tevoren te boeken, gezien de populariteit van deze verblijfplaats in het park.

In de lobby is een enorme stenen open haard te vinden. Een leuk feit van deze openhaard is dat het totale gewicht hiervan een kolossale 500 ton is! De schoorsteen is 28 meter hoog.

Statistieken van Old Faithful

Natuurlijk is geen bezoek aan Yellowstone compleet zonder ten minste één uitbarsting van Old Faithful te ervaren. Hij barst vaker uit dan alle andere grote geisers, maar is niet de grootste of meest uitbarstende geiser van het park.

De gemiddelde interval tussen uitbarstingen bedraagt ​​ongeveer 91 minuten, variërend van 65 tot 92 minuten. Een uitbarsting duurt anderhalf tot 5 minuten, spuit 14.000 – 32.000 liter kokend water en bereikt daarbij hoogten van 30 – 55 meter. De interval tussen de verschillende uitbarstingen en de frequentie is mogelijk mede-afhankelijk van de seismische activiteit die van invloed is op de onderaardse waterdruk. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen uitbarstingen van deze geiser geregistreerd.

Upper Geyser Basin

Het Upper Geyser Basin heeft nog meer geisers dan alleen de Old Faihful, waaronder de Beehive, Castle en Riverside. De vele geisers in het gebied zijn omgeven door mooie glooiende heuvels, die zich hebben gevormd door ijs en de lavastromen die hier ooit waren. In het Upper Geyser Basin bevinden zich totaal 28 geisers.

Naast het Upper Geyser Basin zijn er ook nog het Midway Geyser Basin en Lower Geyser Basin. Bij het Old Faithful Visitor Center kun je alle informatie verkrijgen over de vele geisers in het Upper Geyser Basin.

Ook zo'n reis als deze?

camperreizen naar Canada en Amerika
Verenigde Staten 26 DGN
vanaf 1823,-

Parken van Canada en VS

  • Nationale Parken
  • Spectaculaire geisers
  • Diepblauwe gletsjermeren
autorondreis door West-Canada
Canada 17 DGN
vanaf 1905,-

Privé: Surprising Alberta

  • Nationale parken
  • Uitgestrekte prairies
  • Columbia Icefield
camperreizen naar Canada 5
Canada 22 DGN
vanaf 1605,-

Privé: Classic Explorer

  • Whale watching
  • Diepblauwe gletsjermeren
  • Wildlife spotten